КАЈГАНА, на око, омлет или варени јајца?

• Креатор на темата Креатор на темата BusHav
  • Време на започнување Време на започнување
oh thank u!!! Конечно да сватам :)

р.ѕ. сакам Кајгана!!!

Ништо,повели и друг пат
Ако не за друго барем за јадење можам да ви кажам по нешто

BusHav напиша:
Епа вака сега-Кајгана е кога ги матиш јајцата па ги пржиш така изматени
Омлетот е како пита така цело и се прави со пешурки,салама и кашкавал најчесто и се превиткува на пола да изгледа како затворена пица!
Ми направи лиги бе!!:icon_razz
Денес јадев јајца на око пржени во маслиново масло.
Јами.........

Vareni jadam najmnogu.A i kajgana koga ke si ja napravam po svoj merak.

Jajcata gi sakam vareni i od niv napravena salata pa ponekogas gi pravam so nekoi dodatoci koi odat so jajceto zavisno od vkusot.Najcesto salata od vareni jajca!

дефинитивно на око.па то прсти се лиже ако плус ставиш малку зачин,а да не зборам ако ги јадеш уз тврдо патлиџанче:kajg:

[едитирано од модераторката - пишувај со црна боја за да можат сите да те разберат, со црвена само кога сакаш нешто да потенцираш, а со жолта пишувам јас само кога ти добиваш
жолт картон:wink:]

I kajgana i na oko i vareni i sekakvi...A ste probale Devil Eggs?To mi e omileno..mhmmmmm

Uf obozavam jajca na sekakov nacin:) Kajgana,rovki,na oko przeni...mnjaaaaaaam!

A ste jadele kajgana so przen mlad kromid?? Ako ne ste probale sram da vi e. Smesta da si napravite! Vo zamena za mlad kromid, upotrebete praz.Ima prsti,ne da lizete,da si gi izedete.:):)

Омлет сас сирење. Ама го праам џоа ваквоа, да се отепаш од јадење.

Polneti jajca so kajmak...hm..hm..:)

830_01jaja.jpg

Sostojki:

- 6 jajca
- 3 lazici kajmak
- 30 g puter
- 2 dl pavlaka
- 2 lazici prezla
- malku magdonosov list

Podgotovka:

Svarete gi i izlupete gi jajcata. Presecete gi, izvadete gi zholchkite i izmechete gi,potoa pomeshajte gi so kajmakot i magdonosot. Napolnete gi so ovaa smesa polovinkite od jajcata i podredete gi vo sad podmachkan so puter.Prelijte gi jajcata so pavlaka i posipete gi so troshkite prezla.Pecete vo zagreana rerna 10 minuti. Se sluzhat topli.

kajgana, ali odma tuka e i omletot....

Najmnogu sakam vareno jajce,ama ne tvrdo vareno tuku rovko,nedovareno.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom