Кајгана клан

• Креатор на темата Креатор на темата Mac))
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Мене оставај ме,ако не примети специјалност ми е да "вадам гз" и да се спасувам на <30 hp.

Проблемот лежи клучно во неследењето на chat (пишувам b/miss/-1 повеќе пати,и пак не читаат луѓе) ,потоа во правењето нестандардни ајтеми (односно ајтеми без обзир на ситуацијата,прво се гледа тимот,па потоа противниците,нема едни фикси ајтеми за секој херој,секоја партија) и секако она што иритира е слабото држење на Alt копчето,што доведува до тепање на различни противници.

Бар за последното,селектирајте Show Health bars во опции. :)

^
Ова горе беше твојата клучна грешка која можеше да ве доведе до пораз,секако ако Рикито изиграше асално после.
Јас му ги оставив сите убиства,го оставив да фати 6ка,и веќе на 8ми левел имаше 4-0 скор,и прегрст пари во него.

Но,он направи многу лоша грешка,играше ловец,кога ни требаше сапорт на тимот,со CD.

Нерубианот,well,Facule Bacule го знам одамна,не очекував од него посебно нешто,но дефинитивно премногу умираше и имаше утнати станови.

Шортито си изигра стандард добро,заедно буткавме бестрашно на мид,но сепак,многу слаба поддршка.

Не ми текнува Хербес само што играше :/

Znam znam, ama znam i deka luna ako se nabilda kole cel tim, a go znaesh i ti toa :) koa gi kolev 5 dushi solo XD

Ama ne ocekuvav tolku tapa da izigra, jbg, moja greska, golema.

I, rikito ne e suport niti gank, tuku e delumno carry, sho znaci deka treba da farma i da koristi priliki samo koga e siguren deka ke ubie.
I SnY na riki e vekje izlitena shema. Purge e 15 pati bolje.
Da gimashe purge barem ke me ubivashe..vaka..dzabe me loveshe -.-

Luna, не убива цел тим освен ако има најмалку 4 итеми, а со толку итеми секој херој го прави тоа.

Како прво, има значајно малку хит поинтс, па АВАТАРот како прв посериозен итем е задолжителен. После мора да исфарма батерфај у рекордно време, оти има 150 дмџ само со бкб и не може да направи многу. После и треба лифестил оти секој подобар кари може да ја убие 1в1, па мора да направи доминатор и после сатаник. После и треба уште дмџ, оти 180 не е доволно за главниот тепач, па треба да направи и критикал/мкб. Што значи, ако ја оставите да фарма 50 минути, да, ќе ве убие сите. Ако не, ќе умре прва у битка и нема да направи ништо.

Рики, еден од најдобрите тепачи у играта. Само му треба до него варлок/дазле да го бабусит ( не како год што ме бабуситаше мене, кога бев мипо, ми правеше збрки ги удараше нивните крипови, само денај и харрас, пари се собираат од пул, а на дазле/варлок им требаат само вардови и 2-3 брасера, не мора дури ни мекансмн ). Да се навратиме на рикимарито. Од 6 левел е невидлив и стварно е досаден, дури повеќе од нерубианот. Ако направи ФБ и добро се однесува на страна, најкасно до 11 левел треба да има дифусиал. Тогаш е клучната улога. Треба да ги најде интелигенцијата херои и да ги убие САМ, не мора никој да оди со него. Едноставно, пушта тоа слоуто, и дифузиал. Додека лина/лион/блаблабла излезе и може да пушти магија, веќе е мртов. Тогаш купува стрела и продолжува да ги гони низ мапата. Кога ќе се потроши диф, го надоградува во манта. Тоа е доволно да го убие целиот тим, се разбира ако немаат некои имба дисабле како бане,реххар, и неговиот тим стои одпозади и чека да го убијат па да флезе у битка. Откако има манта, може да оди на повеќе дмџ, ( критикал, мкб, уште еден флу ) или пак ако премногу го тепаат да земе ХоТ.

ЕДИТ: на хероите фантом лансер, спектре, рики, ПРВО се оди ДИФУСИАЛ, а после ПТ, нема потреба да трошите 2000 пари за ПТ, наместо тоа купете 2 блејд оф алакрити и имате дифусиал за помалку од 20 мин.

Ако нешто не знаете, или не сте сигурни, прашајте. Полошо е доколку купите нешто тотално без веза и заебете партија.

Luna, не убива цел тим освен ако има најмалку 4 итеми, а со толку итеми секој херој го прави тоа.

Како прво, има значајно малку хит поинтс, па АВАТАРот како прв посериозен итем е задолжителен. После мора да исфарма батерфај у рекордно време, оти има 150 дмџ само со бкб и не може да направи многу. После и треба лифестил оти секој подобар кари може да ја убие 1в1, па мора да направи доминатор и после сатаник. После и треба уште дмџ, оти 180 не е доволно за главниот тепач, па треба да направи и критикал/мкб. Што значи, ако ја оставите да фарма 50 минути, да, ќе ве убие сите. Ако не, ќе умре прва у битка и нема да направи ништо.

Рики, еден од најдобрите тепачи у играта. Само му треба до него варлок/дазле да го бабусит ( не како год што ме бабуситаше мене, кога бев мипо, ми правеше збрки ги удараше нивните крипови, само денај и харрас, пари се собираат од пул, а на дазле/варлок им требаат само вардови и 2-3 брасера, не мора дури ни мекансмн ). Да се навратиме на рикимарито. Од 6 левел е невидлив и стварно е досаден, дури повеќе од нерубианот. Ако направи ФБ и добро се однесува на страна, најкасно до 11 левел треба да има дифусиал. Тогаш е клучната улога. Треба да ги најде интелигенцијата херои и да ги убие САМ, не мора никој да оди со него. Едноставно, пушта тоа слоуто, и дифузиал. Додека лина/лион/блаблабла излезе и може да пушти магија, веќе е мртов. Тогаш купува стрела и продолжува да ги гони низ мапата. Кога ќе се потроши диф, го надоградува во манта. Тоа е доволно да го убие целиот тим, се разбира ако немаат некои имба дисабле како бане,реххар, и неговиот тим стои одпозади и чека да го убијат па да флезе у битка. Откако има манта, може да оди на повеќе дмџ, ( критикал, мкб, уште еден флу ) или пак ако премногу го тепаат да земе ХоТ.

ЕДИТ: на хероите фантом лансер, спектре, рики, ПРВО се оди ДИФУСИАЛ, а после ПТ, нема потреба да трошите 2000 пари за ПТ, наместо тоа купете 2 блејд оф алакрити и имате дифусиал за помалку од 20 мин.

Ако нешто не знаете, или не сте сигурни, прашајте. Полошо е доколку купите нешто тотално без веза и заебете партија.

Ne ti praev support posho do 2 lvl nemashe 1 krip zemeno i me razocara [da,znam deka ima 30 dmg] i tepav samo kripvi sho nemozes da stignesh do niv, a tie so mozes ti gi ostavav, znaci 90% od niv.
I, pull treba sam da si pravish, zaso ako napraam ja, ke te lupnat od zemja, i ja ke ti bidam kriv. Dobro e sho neznaat maus da drzat, pa naprai mehanizam na 5lvl xD

[ i ti si lud ako mislish deka luna ima 180 dmg so bkb dominator i b.fly. mislam deka ja zaboravash aurata od 30%]

Ајде, земај добар тепач, како спектре, рики, јас ќе играм варлок па ќе ти покажам :)

За сите:
Хероите главно се делат во 3 групи, секој има своја улога во тимот.

Прво, carry. Тие ја носат главната одговорност у тимот, тие се најчесто агилити херои ( мортред, спектре, рики.. ) кои можат сами да ја победат играта.

Второ, supprot. Тие се најчесто интелигенција херои ( варлок, дазле, кристал мејден, езалор ), најчесто одат на страна со carry - хероите, ги оставаат нив да фармат, а тие живеат со убивање неутрални и херои. Нивната главна задача е да купат на почетоко кокошка, а потоа вардови со што ќе остварите контрола на мапата и ќе имате поголеми шанси да ја победите играта. ( не сите интелигенција херои се супорт, хероите како зевс и тинкер, можат да бидат како споредни carry - херои во играта ). ( Некои ќе се зачудат, но мирана и венге се користат како пола-супорт во повеќето '' про '' игри. На венге не му треба ништо, освен 2-3 брасера, бутс и ботле, мирана супорта некаде до 30-та минута, а после прави што му треба на тимот ( најчесто дифузиал ) ).

3та група, tank/initiators Нивна задача е да ја започнат битката, да флезат први внатре така што противничкиот тим ќе употреби се за да ги убие нив, а carry-то да остане жив и да ги убие сите. Тука се тајдхантер, шејкер, аксе, кентаур, магнус..

Има и друга група, кои спаѓаат во tenk-carry или semi-carry херои, тука спаѓаат свен, скелетон кинг, наикс, кунка. Тие се одлични за средината во играта некаде до 50та минута, кога веќе на сцена стапуваат оние другите.

Ајде, земај добар тепач, како спектре, рики, јас ќе играм варлок па ќе ти покажам :)

За сите:
Хероите главно се делат во 3 групи, секој има своја улога во тимот.

Прво, carry. Тие ја носат главната одговорност у тимот, тие се најчесто агилити херои ( мортред, спектре, рики.. ) кои можат сами да ја победат играта.

Второ, supprot. Тие се најчесто интелигенција херои ( варлок, дазле, кристал мејден, езалор ), најчесто одат на страна со carry - хероите, ги оставаат нив да фармат, а тие живеат со убивање неутрални и херои. Нивната главна задача е да купат на почетоко кокошка, а потоа вардови со што ќе остварите контрола на мапата и ќе имате поголеми шанси да ја победите играта. ( не сите интелигенција херои се супорт, хероите како зевс и тинкер, можат да бидат како споредни carry - херои во играта ). ( Некои ќе се зачудат, но мирана и венге се користат како пола-супорт во повеќето '' про '' игри. На венге не му треба ништо, освен 2-3 брасера, бутс и ботле, мирана супорта некаде до 30-та минута, а после прави што му треба на тимот ( најчесто дифузиал ) ).

3та група, tank/initiators Нивна задача е да ја започнат битката, да флезат први внатре така што противничкиот тим ќе употреби се за да ги убие нив, а carry-то да остане жив и да ги убие сите. Тука се тајдхантер, шејкер, аксе, кентаур, магнус..

Има и друга група, кои спаѓаат во tenk-carry или semi-carry херои, тука спаѓаат свен, скелетон кинг, наикс, кунка. Тие се одлични за средината во играта некаде до 50та минута, кога веќе на сцена стапуваат оние другите.

Tiner e povekje ganker odkolku carry.
Zaboravi da im spomenesh gankeri.
Kako lina, lion [gank,suport] Sand King, puck moze da se igra kako gank i suport istovremeno..pudge, viper..etc..

Edit: Carryto nemoze sam da ja pobedi igrata :) moze on gi utepa site, ama sam nemoze da ja pobedi igrata :) [veruvam deka ti e samo pecatna greska]

Да се разбереме само,јас не барав Рики да игра сапорт,туку да даде support (поддршка) на тимот при push.

Сите овие работи во теорија кои ги зборите се фини,но сепак,и така да се изигра,пак може да се направат кардинални грешки со кои се губи партија.

И тука пред се мислам на нашите две клучни :

1.Сите одиме push горе,рикито останува мид,да ја чува луна (а луна е со 1-11 скор,тотално безопасна). Дојде прекасно,не стигна да пушти CD,бидејќи не влета со блинк во битка,туку "пешки",и нормално нели,кулата има true sight.

2.При наредби од мене и Шорти за push mid,Рикито и Нерубиан Асасин останаа доле,да буткаат втора кула.Ние мид изгинавме во 3в5 битка,убивме 1,јас (Tidehunter) умрев.
Шорти и Хербесот се разбегаа по мапа,при што ги бркаа по 2 херои,се знаеше дека ќе умрат.

И што се случи?
Рики и Нерубиан со околу 15/20 наши крипци на трета кула (при бутнати бараки мид),почнаа да се враќаат да помогнат мид.
И повторно по спам на allies,рикито остана,но не бутна,а нерубианот дојде мид,и нормално...изгина ко куче.

Затоа,да оставиме настрана малку ајтемите,и да поработиме на чисто логичко размислување,бидејќи тоа сепак е примарно во Дота - тактизирањето.

Tiner e povekje ganker odkolku carry.
Zaboravi da im spomenesh gankeri.
Kako lina, lion [gank,suport] Sand King, puck moze da se igra kako gank i suport istovremeno..pudge, viper..etc..
Па да го остават тепачот да фарма, треба да се тргнат од страната. Затоа мислиш дека се гангери. Сите '' гангери '' се супортери ( да, и нерубиан е тука, вие што го правевте тепач =)) )

Шкорпијата е инитиатор, со блинк и улти.

Па да го остават тепачот да фарма, треба да се тргнат од страната. Затоа мислиш дека се гангери. Сите '' гангери '' се супортери ( да, и нерубиан е тука, вие што го правевте тепач =)) )

Шкорпијата е инитиатор, со блинк и улти.

Trganje na strana moze da znachi i tepanje neutralci.
Gank si e gank.
Lina ne ide da tepa neutralci ni za sekunda, celo vreme sheta po mapa, wards u nea, i gankuva celo vreme, isto kako i nerub [ koj se igra so 2 b.fury] isto kako i tinker, koj posle BoT e kolez!
Skoripija,da,initiator, ne i trebaat mnogu itemi osven dager za da si ja vrshi rabotata ko sho treba.

Затоа,да оставиме настрана малку ајтемите,и да поработиме на чисто логичко размислување,бидејќи тоа сепак е примарно во Дота - тактизирањето.

Zatoa nekjev da igram so pajkan, ali ti me napna, nekjeshe da menjam mesto. nervi izgubiv.

ПОнекад и јас ПРЕОЗБИЛНО ја сфаќам ДОТАва, ама сепак на крајот на денот е само игра (иако кога сум навлечен ко деновиве МИ Е ДРУГ НАЧИН НА ЖИВОТ:):):))

Понекогаш,јбг, ама немаме свој ден... Е за мене играчиште е оној, и кога ќе има скор 0-4 знае да исфарма, да избега од дуел да се ојача, и да направи таканаречен Преокрет на целата игра.... Се друго ајтеми ово оно е веќе стил на игра и ствар на вкус :smir::smir:

еј да знаете овде dudlaCh нешо баниран ми е акаунтот излеа така да нов си напраив =) не очекујте да бидем мн активен за дискусија иам колоквиуми едно др сеа само ќе читам ако има термин за играње .

Значи вечер тој шо му се игра кај 12 часот негде 12 о 30 бидете сите во европа 7 ќе се игра ладер :)

Вечер,21.00

Стандард.
Пријавувајте се.

Вечер,21.00

Стандард.
Пријавувајте се.

Не знам дали ќе можам вечер да играм со вас, можно е да имам CW, али доколку не можам баш би ми било мило доколку договориме некоја моиве другари против неколку од Кајгана. Ако играм обавезно идам во 7ка, го имам GoD.HateUSaLL во Friend листа, ако има измени тој ќе ми кажи.
Nick: JFK-

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom