Кајгана готвач vol. 177 [гласање: Шарска плескавица]

  • Креатор на темата Креатор на темата shumecha.tableta
  • Време на започнување Време на започнување

Гласам за:


  • Вкупно гласачи
    56
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

shumecha.tableta

Модератор
Член од
26 декември 2013
Мислења
3.325
Поени од реакции
17.794
Со оглед на тоа што овојпат има помалку пријавени, гласаме само за еден. :D

@shumecha.tableta
Мелено месо (половина свинско, половина говедско), јајце, кришка леб, кромид, магдонос, сол, вегета, црн бибер, лук во прав, оригано, босилек, пециво, презла, масло, моцарела кашкавал.
IMG-20200802-161340-01.jpg


IMG-20200802-163759-01-01.jpg


IMG-20200802-164151-01.jpg



@shutrak
IMG-33a602869a0e40277301e020aec07b72-V_2.jpg


@Torchyrus
Мелено месо, јајце, 3 кришки натопен леб во млеко и убаво исцеден, магдонос, запржен кромид, лукче и лути пиперки
Во средина покрај кашкавалот има и малку запржена панцета.
IMG-33a602869a0e40277301e020aec07b72-V_2.jpg

IMG_20200803_114332.jpg

IMG_20200803_114321.jpg


@chef_cook
Млечно тесто,50-50 телешко/свинско,пушена сланина,печена пиперка,кашкавал,магдонос,сол,бибер,вегета,црвен пипер,ептен ладна кисела вода.
20200805_161705.jpg

20200805_161932.jpg

IMG_20200803_114321.jpg
 
,,,neznae chovek za sho da se odluchi , navistina epten site odlichni osven mojata,,, :icon_mrgr: ,,,zatoa glasot odi za
@Torchyrus
 
Како се пржи ова дебело чудо? Повеќе време на помала температура? Правев пред некој ден на брзина обични плескавици, ме мрзеше да се замарам со ова :icon_mrgr:
 
Како се пржи ова дебело чудо? Повеќе време на помала температура? Правев пред некој ден на брзина обични плескавици, ме мрзеше да се замарам со ова :icon_mrgr:

Истата смеса што ја користиш за една обична плескавица подели ја на две парчиња. Исплескај ги тенко, измеѓу нив стави парче кашкавал и спои ги убаво. Нема да биде дебело чудо и ќе се испече добро. Плус ќе се растече кашкавалот внатре без да истече надвор од плескавицата :)



Компир, бургер, пица, па шарска... како ги заредивте темиве со јадења што ми се на врвот на листата омилени :D
Со колку љубов само треба да го работиш ова, да настојуваш плескавицата да ти е во идеален круг? Пивото исто така секогаш присутно при мрсничкото. Гласам за Шумеча, иако сите изгледаат вкусно и би ги пробал без размислвуање.
 
лиги ми потекоа од плескавицата на @chef_cook :brlav:...гласам за него :pijani:

@shumecha.tableta дали плескавицата прво ја печеше на скара или на тостер, оти гледам линии??
..инаку твоите јадења се секогаш прекрасни, како за очи, така и за стомак..па не гласам поради тоа за тебе...ти си недостижна:smirce:
 
лиги ми потекоа од плескавицата на @chef_cook :brlav:...гласам за него :pijani:

@shumecha.tableta дали плескавицата прво ја печеше на скара или на тостер, оти гледам линии??
..инаку твоите јадења се секогаш прекрасни, како за очи, така и за стомак..па не гласам поради тоа за тебе...ти си недостижна:smirce:
Вакво имам што е за пица и палачинки мислам, ама јас секогаш ко скара го користам. Најчесто печам на двете страни истовремено, ама овојпат дека беа три само, ги поклопив со горната страна и ко тостер му доаѓа. :D
EK000037031-1.jpg
 
Со колку љубов само треба да го работиш ова, да настојуваш плескавицата да ти е во идеален круг?
Треба да имаш миљони плескавици направено на пракса))))
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom