[Кајгана готвач] Натпревар за оваа недела: Смути

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување
Крем чорба од грашок:D

Варев еден компир на коцки, две месечинчиња лук, зелени перца од кромид и две мали морковчиња. Кога се’ омекна, го ставив грашокот (малечка конзерва, веќе сварен), една коцка за супа, босилек и малку кари. Сол по желба.

Се’ испасирав со вилушка за да добие густина, но да има чат пат по некое зеленчукче. Го служев со потпечени лепчиња и брускети од бајат ѓеврек.
12744674_10153996487808516_1148857012397768352_n.jpg

IMG_9622.JPG
3 главици стар кромид, 4 главици млад кромид, 1 пиперка, 4 моркови, ги запржив, додадов 2 свежи домати, една конзерва од 400мл сецкани домати, 700мл доматно пире, малку вода, многу магданос, лук во прав, сол, бибер, многу вриење, малку со миксерот, па уште малку вриење иииии еве шо испадна :D

IMG_9624.JPG

Уште колку време имам?
Имам сѐ во фрижидер, ама ме мрзи да правам. :D

Уште колку време имам?
Имам сѐ во фрижидер, ама ме мрзи да правам. :D
земај тенџерето, ја ќе ти помогнам со кремот, имам рецепт:

Tyler Durden: Do not watch. I cannot go when you watch.
Narrator: Apart from seasoning the lobster bisque, he farted on the meringue, sneezed on braised endive, and as for the cream of mushroom soup, well ...
Tyler Durden (snickers): Go ahead. Tell 'em.
Narrator: You get the idea.

земај тенџерето, ја ќе ти помогнам со кремот, имам рецепт:

Tyler Durden: Do not watch. I cannot go when you watch.
Narrator: Apart from seasoning the lobster bisque, he farted on the meringue, sneezed on braised endive, and as for the cream of mushroom soup, well ...
Tyler Durden (snickers): Go ahead. Tell 'em.
Narrator: You get the idea.

Веднаш, само за тебе.

Крем супа од печурки и пилешко.
Ти ја сервирав, Шабаз, направена баш според твојот рецепт. На здравје нека ти е!

^8A421E431C2AB4DF9197FD88C519AEFAF1256CFF27E3EC7654^pimgpsh_fullsize_distr.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom