Harry Potter
Imperius
- Член од
- 14 септември 2005
- Мислења
- 2.564
- Поени од реакции
- 1.556
- Локација
- Скопје
- Веб-сајт
- www.macedonianfootball.com
дали негде во држававав се продава Американо за Долче Густо??

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
дали негде во држававав се продава Американо за Долче Густо??
![]()
![]()
![]()
Имам видено во Жито маркети
Јас порачувам од кај овие, ама не сакам Американо, само од другите вкусови и Lavazza и Starbucks се многу добри.
Ама ако толку сакаш американо еве има Starbucks.
![]()
баш ќе проверам. само да не си се збунил со Лунго пошо мн слична е бојата...
го имам сретнато сајтов, познат ми е. ако се кандисам некад ќе нарачам, троа поскапо е, 420 ден за 12 капсули + достава ќе фати 500 и кусур. очигледно го нема по маркети...
Јас земам за 1500 и бесплатна е доставата.баш ќе проверам. само да не си се збунил со Лунго пошо мн слична е бојата...
го имам сретнато сајтов, познат ми е. ако се кандисам некад ќе нарачам, троа поскапо е, 420 ден за 12 капсули + достава ќе фати 500 и кусур. очигледно го нема по маркети...
не е ова скоро, пред нова година негде ги гледав имаше и американо, им беа сите на промоција за 279 ден. имаче обично се околу 320 има избор и во Кит-го ама не знам дали има американо.
не е ова скоро, пред нова година негде ги гледав имаше и американо, им беа сите на промоција за 279 ден. имаче обично се околу 320 има избор и во Кит-го ама не знам дали има американо.
Здраво
Веќе подолго време се мислам да се опремам со мелница и еспресо машина. Денес бев во техномаркет за да земам мелница и ја видов оваа на слика на промоција, ми кажаа дека не може да мели ситно како што е потребно за еспресо(ми го скршија филмот ама барем се надевам дека беа искрени).
Има некој искуство со машинчето за да потврди/негира?
![]()
Ги разгелдав мислењата на темава и сакам да прашам дали има некој искуство со моделите на линкот од Gaggia кои се до 8.000 денари? Досега гледав само Delonghi до тој опсег, а од неодамна дознав за Gaggia.
Имам буџет од околу 12-13.000 денари а гледам од страната дека имаат интересна понмуда на еспресо машина + мелница и кафе Kimbo.
Мелница за еспресо од 300 евра па нагоре, барај го Гоце од espresso.mk, се ќе ти објасни.
Не давам толкав буџета знам дека вреди целосно.
Може и грешка се изразив во мојот пост ама барам мелница и еспресо машина за до кај 12-13.000.
Уживам во кафето и денвново просек пијам по 2-3 од кои едно е дома. Ги следам James Hoffman на јутуб и доста долго се ''одлучувам'' да земам еспресо машина и да почнам да експериментирам. Не барам нешто ептен беспрекорно туку солидно како за почетник да можам да си правам еспресо дома.
Само рачна екстракција и "споро" варење на кафе т.е. француска преса (plunger, french press), сифон, V60 и мока пот.Препорака за машина за кафе до 3.000 денари?
Штом "го следиш James Hoffman" (jimseven на инстаграм) сигурно имаш видено рецензии и совети што да бараш у една машина за кафе, каде - како и дали можеш да направиш апгрејдт.Не давам толкав буџета знам дека вреди целосно.
Може и грешка се изразив во мојот пост ама барам мелница и еспресо машина за до кај 12-13.000.
Уживам во кафето и денвново просек пијам по 2-3 од кои едно е дома. Ги следам James Hoffman на јутуб и доста долго се ''одлучувам'' да земам еспресо машина и да почнам да експериментирам. Не барам нешто ептен беспрекорно туку солидно како за почетник да можам да си правам еспресо дома.