Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Смее. Не е квалитетот истиот во смисла - не дава до таа мера природно светло како неонката (отвори ја темата за осветлување во подфорум акваристика и прочитај ги моите постови таму и ќе ти биде појасно), но воопшто не им штети на рибите. Јас на мојот аквариум имам поврзано флуоросцентна неонка со штедлива daylight сијалица и не сум имал никаков проблем со осветлувањето до сега.Прашање до Поискусните акваристи:Дали може/смее да стои штедлива сијалица во аквариумот наместо неонка? Дали би имало опасност од често прегорување,влага,струен удар....
искуство некој?
Во Амазон имаш некои полесни за чување, како Лимонка, Амазонка, Житарка... Многу поголем избор имаш во Акватика кај Католичка или во Немо во ТЦ Олимпико во Тафталиџе.Kade mozat da se najdat akvariumski trevki? Barav niz Skopjevo nigde nema![]()
Не верувам. Ова ми личи на некој вид циклид, ама тешко дека можеш да најдеш нешто слично и толку големо кај нас.https://www.youtube.com/watch?v=Ekbx8XsCs34
Дали се продаваат кај нас вакви или слични рипки со "топка" на главата и колку коштаат?
Во право сум бил - станува збор за видот Red Devil (Amphilophus labiatus) - американски циклид.Под видеото пишува растот го достигнала после 5 години, иначе била околу 2цм.