Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Мене на пример најмногу ми се допаѓа услугата во Национал, Мекдоналдс...хмм и други не ми текнува. А за најлоша услуга неможе да ми текне во моментов. Понатака ќе постирам ако ми текне. А за тоа имаш право, работат млади и не многу искусни гледаат попрво да си ја земат платата и да си одат дома. Не гледаат убаво да ги услужат муштериите за да истите навратат пак.
Познато.Ме потсети на мизерната услуга.2 пати имам одено, ама и вториот пат не се покажаа, а мислам дека капак на се е дека се единствена сендвичарница внатре во САС.Апсолутно најлоша услуга до сега, во Скопје на автобуска во тоа сендвичартата или што и да е. Продавачката ме гледаше како да сум и ја убила мајката, уште фалеше во лице да ми рече: „Е шо мајка бараш сеа тука? Уште ти ми фалиш.“
Јас и поставувам прашање, таа ме игнорира, се обидувам да нарачам, не ме регистрира, со нула не ме множи. На крај не знаев кој е поретардиран, таа што се понаша така или јас што сеуште се обидувам од таму да си купам нешто за јадење.
Потполно си у право...Неможеш да очекуваш од некој млад чоек да ти угодува,коа и самиот дошол само да земе некој денар..Башка секој ден во кафичите нови вработени така да нема што да се очекува убаво..А за ресторани има и лоши али има и некои најдобри..Според мене Џино најдобар..
Потполно си у право...Неможеш да очекуваш од некој млад чоек да ти угодува,коа и самиот дошол само да земе некој денар..Башка секој ден во кафичите нови вработени така да нема што да се очекува убаво..А за ресторани има и лоши али има и некои најдобри..Според мене Џино најдобар..
Палма во Рамстор, дефинтивно. Сите вработени таму се апсолутна катастрофа. Пробајте одете некогаш па ќе видите какви се..
А бе ајде, е па ако не, дај сите да се однесуваат така намрштено и намргудено, а ние да продолжиме да одиме по тие кафичи као последни мазохисти. Работата не е задолжителна, сами си ја избрале и не им дошол никој со пиштол да ги принуди. Така што кога веќе се нафаќаш на некоја работа, треба да ја извршуваш одговорно и совесно. Јас не барам пируети да ми играат околу мене, ама културен и љубезен пристап да имаат, а не да ми ги трескаат чашите и чиниите као да сум им најлут непријател. И во Америка на пример, многу студенти работат по кафичи, ама се знае каков е кодексот на однесување, муштеријата е секогаш во право и таму не смее ни да помисли да преврти очи на муштерија оти ќе лета од работа. Ако не ти се допаѓа таа работа немој да ја работиш. Едноставно е. Секогаш сум и насмеана и љубезна со келнери и општо луѓе што работат таков тип на работа, затоа што знам дека не е едноставна работа и дека и тие си имаат работа со секаков профил на луѓе, ама тоа не им дава право да се однесуваат грубо и безобразно.
Ова е оф-топик пример, ама ќе го наведам. Пред една-две години со мајка ми шетаме и влагаме во Скечерс, мајка ми праша дали имаат 37 број од едни чевли и таа така безобразно и дрско се испонаша, што само ја потегнав мајка ми и излеговме. Па извини ама на постара особа така да и се понашаш која само љубезно те замолила да и донесеш број, односно да си ја вршиш работата... е па не може.
Доста со тие глупи оправдување. Како бе не можам да очекувам? Кога седнувам во кафиќ или ресторан, одам за да си поминам убаво и да се релаксирам и опуштам, а не да се напнам и да се наполнам со негативна енергија. Боље дома ќе си седам ако треба да очекувам грубо однесување.
Пак ќе речам, баш заради тоа што им е целта да заработат некој денар, треба да очекуваме љубезен пристап. Значи не мора ни пријателски, ни другарски, ни комедијантски. Само љубезен.