Каде да наjдам? [Food Edition]

• Креатор на темата Креатор на темата davidov
  • Време на започнување Време на започнување
Дали некој знае каде може да се најде белка од јајце во прав, како и млеко во прав?

Дали некој знае каде може да се најде белка од јајце во прав, како и млеко во прав?
Белка од јајце во прав нема кај нас, барем јас не успеав никаде да најдам. А млеко во прав сигурно имаш во Карфур, а и во Рамстор и Веро имаше порано.

Порачај ги и санчо пицата, рокет салатата и фурнарините. Овие сигурно ги знаеш, али ипак порачај ги, чисто колку лиги да ми направиш :P

Јадев од тој австралискиот компир. Компирот беше супер. А сос не ми донесоа, туку павлака и одозгоре кари зачин малце.

А да прашам уште нешто? Дали во Македонија се продаваат јајца( а и белки и жолчки посебно) во тетрапак? Бидејќи некако не се наоѓа. Во Србија и Бугарија знам има.

Фирма што продава јајца (не е битно дали органски или неоргански) кои се добиени без употреба на пченка, зрна или соја во исхраната?

некој нека ми ја најде ако може рекламата за Маги макарони што ја видов на некој од нашите канали
рекламата беше нешто како рецепт, додавање кашкавал, макарони, печење блабла
pretty pls

https://www.maggi.co.uk/

Каде може да најдам нискомаслено сирење или нискомаслена урда во Битола и Скопје ?

Дали може уште да се најде од она сирењето со буковец? Порано мислам дека го имаше во Здравје Радово, јас го купував карши скопјанка, дали уште има некаде такво? :)

Како се движи цената на боранија?

Vkusna e kredata. bela pvc plasticna cigla.

Галичко нема ни на тезге на пазариве. Смао пријател од таму да имаш и од него/со него да купиш.

Мене ми донесоа беровско, од фиљан чоек од Берово, нема врска со оние кај нас што ги продаваат у маркети или на пазар.
Јас имам и мавровско и бервовско
Мавровското ( галичко ) 6300 денари канта
Беровското ( малешевско ) 4000 денари канта
14,5/15 кг сирење.

@Антоние и @SomeоNe се банирани од форум поради шерифување ан тема и навреди.
Продолжете со нормална дискусија

http://www.coolinarika.com/namirnica/bob/
На српски и хрватски е боб, на англиски fava beans(лат. vicia faba). Ме интересира што е ова? Зашто мене ми личи на боранија. :D
Vid na grav ama ne e od nase podnebje, takov e zelen i se kobinira vo mnogu raboti, go imam jadeno vo salata nekakva od razno-razni zelencici isto taka i vo vegetarijanska musaka, vkus slicen na grasok

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom