Белка од јајце во прав нема кај нас, барем јас не успеав никаде да најдам. А млеко во прав сигурно имаш во Карфур, а и во Рамстор и Веро имаше порано.Дали некој знае каде може да се најде белка од јајце во прав, како и млеко во прав?
Јадев од тој австралискиот компир. Компирот беше супер. А сос не ми донесоа, туку павлака и одозгоре кари зачин малце.Порачај ги и санчо пицата, рокет салатата и фурнарините. Овие сигурно ги знаеш, али ипак порачај ги, чисто колку лиги да ми направиш
Јас имам и мавровско и бервовскоVkusna e kredata. bela pvc plasticna cigla.
Галичко нема ни на тезге на пазариве. Смао пријател од таму да имаш и од него/со него да купиш.
Мене ми донесоа беровско, од фиљан чоек од Берово, нема врска со оние кај нас што ги продаваат у маркети или на пазар.
Vid na grav ama ne e od nase podnebje, takov e zelen i se kobinira vo mnogu raboti, go imam jadeno vo salata nekakva od razno-razni zelencici isto taka i vo vegetarijanska musaka, vkus slicen na grasokhttp://www.coolinarika.com/namirnica/bob/
На српски и хрватски е боб, на англиски fava beans(лат. vicia faba). Ме интересира што е ова? Зашто мене ми личи на боранија.
А се наоѓа во маркети кај нас?Vid na grav ama ne e od nase podnebje, takov e zelen i se kobinira vo mnogu raboti, go imam jadeno vo salata nekakva od razno-razni zelencici isto taka i vo vegetarijanska musaka, vkus slicen na grasok