Кабелскиот интернет од CADIS

• Креатор на темата Креатор на темата Word$haker
  • Време на започнување Време на започнување
Strelec напиша:
Ako koristis torrent klient za P2P DL, probaj so Utorrent ili nekoj drug torrent klient sto podrzuva "Protocol Encryption".Mislam i BitComet deka podrzuva.Neznam kolku funkcionira ova, ama sepak probaj.
Inace i golemi stranski provajderi ogranicuvaat P2P pa ne Cadis...dokaz ti e ova sto vo torrent klientive se pojavi enkripcijata kako opcija.

Вчера немаше од 17 часот интернет,па не знам до кога,али еве сабајлево пробав со тоа што пиша,и евидентна е разликата.Фала.

mozebi cenite im se dobri, ama pokrienosta nikakva. se javiv vcera i vikam ajde da dojdete da mi stavite kabelski. odgovorot bese izvinete ve molam ama na taa ulica seuste nemame ni eden korisnik. jas im vikam sekogas treba da pocnete od nekade. a taa mene ke vi javime koga ke imame. inaku ziveam vo najstrog centar vo sk. pa sega videte ja vie nivnata pokrienost i profesionalnost...

fico_81 напиша:
Вчера немаше од 17 часот интернет,па не знам до кога,али еве сабајлево пробав со тоа што пиша,и евидентна е разликата.Фала.
a da te prasam kolku toa e evidentna razlikata?I dali praese nekoi posebni setinzi,kako menjanje portovi,isklucuvanje firewall i sl.

436053 напиша:
a da te prasam kolku toa e evidentna razlikata?I dali praese nekoi posebni setinzi,kako menjanje portovi,isklucuvanje firewall i sl.

Па за разлика од другите торент програми,со оваа идеше во просек со 6 KB/s,и тоа беше доста стабилно.Додека со другите идеше макс 3-4,и тоа со стални варирања,во просек 1-2 KB/s.Не правев некои посебни сетинзи,само во Network штиклирав за опцијата Randomize port.

И јас сум на Кадис. И само толку. Ужас е. Во скоро време планирам да не бидам. Полека во Ново Лисиче влегува Телекабел..така да Кадис иде у аут. Инаку зошто е ужас?? Па незнам од кај да почнам. Од само поврзување (мислам до кај нив) идеме бежично со некои шит антени (ако тоа може да се нарече антена), ужас Аксес поинти... и се остало.. Пингот до нивните ДНС не ми бил испод 20-30мс. Од брзината што ја плаќам (до 512кбпс) добивам една бедна половина и тоа не константна. Со оглед на ова размислете пред да се поврзете со нив...Мислам ова не го кажувам само јас...ова ќе ви го кажат сите претплатници од Ново Лисиче.

teofilus напиша:
И јас сум на Кадис. И само толку. Ужас е. Во скоро време планирам да не бидам. Полека во Ново Лисиче влегува Телекабел..така да Кадис иде у аут. Инаку зошто е ужас?? Па незнам од кај да почнам. Од само поврзување (мислам до кај нив) идеме бежично со некои шит антени (ако тоа може да се нарече антена), ужас Аксес поинти... и се остало.. Пингот до нивните ДНС не ми бил испод 20-30мс. Од брзината што ја плаќам (до 512кбпс) добивам една бедна половина и тоа не константна. Со оглед на ова размислете пред да се поврзете со нив...Мислам ова не го кажувам само јас...ова ќе ви го кажат сите претплатници од Ново Лисиче.

Во кој дел си на Ново Лисиче?Јас сум на АСНОМ 16 и исто до кај мене е бежично,а пингот е 2 ms.Имам земено пакет од 128,сега во моментов сум на 64 пошто го поминав лимитот.Врската е супер,стално иде до даска.А за тоа дали ТелеКабел се добри,може да се дознае од форумов,има друга тема бајаги голема,па ако имаш време,читни нешто.
Ах,уште нешто.Дали завчера на 15 и два дена пред тоа имаше интернет,пошто ја немав по 10 саати,па ќе ѕирнам во договорот дали треба да платам,нели 98 %.
П.С. Сега со оптикава ќе биде боље,се надам.

Ebate kabelskata... nemaat pari za da vi dovedat optika pa so nekvalitetni wifi linkovi ve povrzuvaat.

angelce1 напиша:
Ebate kabelskata... nemaat pari za da vi dovedat optika pa so nekvalitetni wifi linkovi ve povrzuvaat.
Па гледам од оптиката на ТелеКабел сите се фалат.Јас не се жалам од квалитетот на врската,кај мене е топ.Тоа со оптиката е за teofilus.

ја неможам да се пожалам од кадис,јас еднаш кажав и ке кажам уште еднаш:кој не сака да пцуе пред компјутер и да плука монитор пред p2p а е на кадис нека ми пише пп да се договориме за акцес на нашата приватна мрежа

Еј :) Па јас сум во 18-ка. А што се однесува до оптикава... Другарче немој да се надеваш дека ќе биде во брзо време, а и кога ќе биде којзнае каква ќе биде. Прилично добро стојам со дечките што монтираат, така да имам информација дека оптиката уште доста време нема да профункционира. Дури сега ќе праќаат лица на обука во Бугарија. А ако си се збунил со прекопите пред маало... Тие се на телекабел. Во 14-ка се веќе влезени со оптика, сега сме на ред ние... (бараат некој согласности од куќен совет). А кутар Кадис ископал неколку ровчиња и ништо. На В.С.Бато уште во септември е почнато со копање и закочено. ДАли имав интернет? Да до сега не ми се случило повеќе од два саати да немам и тоа сеа брзо кога како образложение ми дадоа дека проширувал линк кон Косово (Кујтеса).

А шпо е муабетот со В.С.Бато,за телекабел,или за кадис?
КОј тоа почнла кај мене у маало да копа а ја да не знам?

Мислам убаво напишав ама ај пак.. Кадис почна да копа на Бато уште во септември... и не заврши ништо. Колку се тие за никаде, толку и се станариве. Се бунат ако им се копа во тревник и им се вадат плочките.

teofilus напиша:
Мислам убаво напишав ама ај пак.. Кадис почна да копа на Бато уште во септември... и не заврши ништо. Колку се тие за никаде, толку и се станариве. Се бунат ако им се копа во тревник и им се вадат плочките.
Пази ја кај мене случкава.
Монтер:Госпоѓо,дали ќе ви смета ако поставиме црево у влезот?
Госпоѓа:Па ја не знам,па имам тука систем,па телевизор...
Монтер:Ок,чао,пријатно.
Госпоѓа:Затвора врата.
Монтер:Ај ќе бараш и ти после кабел,али кој те...:ne:

Извинете али немате право.кретеништата ако планираат да копаат треба да се спремни после тоа да го оправат тоа што го напраиле.А незнам колку вие сте прошетале на Бато да видите како се уресени тревинците и плочниците,за тоа се заслужни колку моите комшии,толку и јас.Кога почна проектот за украсување јас имав 16 години и уште тогаш го шамарав секој копиљ шо шлапташе по скоро засадената трева,и секој шо го мрзеше да забиколи малце а не да иде по тревата.
А што се однесувана тоа за пуштање кабли они ми дојдоа во 15:30 да ми бараат да пуштаат кабел,ме станаа од ручек,и пак ја на крај се симињав да им отклучам да пуштат кабел кај мене у подрум.
П.С.он-нет дава гратис интернет ако им даеш да ти стаат антена на зграда,знам дека антената е штетна и се тоа,аарно ама барем даваат нешто за возврат

436053 напиша:
П.С.он-нет дава гратис интернет ако им даеш да ти стаат антена на зграда,знам дека антената е штетна и се тоа,аарно ама барем даваат нешто за возврат
E neznam dali davaat gratis internet!?!?! Mislam deka plakaat 200evra kirija na zgradata.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom