Кабелскиот интернет од CADIS

• Креатор на темата Креатор на темата Word$haker
  • Време на започнување Време на започнување
OBDN напиша:
Chemist pogore nekade napisa "Toj stipski prevarant neznae shto e kablovska Tv a ne internet" ili neshto slicno. Kablovska TV vo Stip e edna, Robi Kablovskata televizija koja ja rasiri niz Makedonija, mislam deka del od Skopje pokriva isto taka. Nadimakot mu e Robi a Robi mu se vika i TV-to. A dal ima dvajca - mozno e. A Cadis internetot e cable ili?
Не е истиот. Роби (штипјанецот) = Телекабел (Роби TV).

Овој незнам кој е, ама треба сериозно да подразмисли за подобрување на услугите и цените. Скоро сите стари корисници се префрлаат на Телекабел, а и новите, водени од критиките кон Кадис (и пофалбите за Телекабел) одлучуваат да ги користат услугите на Телекабел.

Телекабел е сосема добра кабловска и одличен кабловски интернет провајдер.

Aна, Cadiz е на Кокотов и на него мислев кога реков штипски преварант.Лошо си ме разбрала.
Tелекабел е сосема друг кабловски оператор нема веза со овој.
Поздрав

Chemist напиша:
Лошо си ме разбрала.

Очигледно, затоа бев збунета :wink: Незнаев дека уште некој од Штип се пуштил во тие води.Сега ми е појасно!

Koj e gazda na kadis neznam.Ja iam staeno internet od cadis pred 2 meseci,i ne se zalam mnogu.Imaat 2 paketa za fizicki lica:ogranicen-700 den,mislam deka e 512 mb.,i neogranicen-1060 den(so uslov za namaluvanje na brzinata posle 4gb.)Ja go iam ovoj vtoriov,i ne sum neso posebno zadovolen.Baska imaat staeno nekoj filter za p2p sharing,i mi ide so 3.4 kbps so skroz sdrav torent.Baska milsam deka im ide preku lan a ne direktno (poso ja doma neam modem).
Ali sea se krstam u akcijava za kopanje opticki kabli.Baska slusam deka kadis u stip napraila partali-staila lokalna telefonija preku kablovski u cel grad.
I uste eden plus za cadis e едитирано од вардарче od tamu siminjas so brzina od okolu 15 mbps i imas nekoi stari filmcinja,muzika programi i nekoi sitnici

Едит: Жалам забрането е линкови до warez FTP сервери.

Поздрав

Јас сум корисник на Кадис во Ново Лисиче од пред 20 дена.Земав од тој најефтиниот пакет од 590 ден 128/128,имаш неограничен транфер,ама после 1 GB ти ја намалуваат брзината на 64/64.Се иде супер,нема никакви проблеми за сега,можда некад се десило да нема интернет,али тоа трае не повеќе од 1-2 минути,но е многу ретко и не се ни приметува.Е сеа друго,кога се јавив да ставам интернет,ги прашав дали ограничуваат p2p,нели порано стоеше на сајтот,ми рекоа дека не ограничуваат.ОК,им викам.Но,кога инсталираа дома кабел,и кога проверив,уште ограничуваат p2p,односно иде со бедни 2-4 KB/s.Се јавувам и им викам шо вака,ми викаат па p2p имал помал приоритет.Ма кој курац мене вие ме дупите овде.Многу сум накурчен од ова,и ако има уште некој како мене,дајте да се организираме повише,пошто ја сам освен што можам да им искршам фаците,друго неможам.А не би сакал да го правам тоа,сакам да добијам тоа што сум платил.

fico_81 напиша:
Јас сум корисник на Кадис во Ново Лисиче од пред 20 дена.Земав од тој најефтиниот пакет од 590 ден 128/128,имаш неограничен транфер,ама после 1 GB ти ја намалуваат брзината на 64/64.Се иде супер,нема никакви проблеми за сега,можда некад се десило да нема интернет,али тоа трае не повеќе од 1-2 минути,но е многу ретко и не се ни приметува.Е сеа друго,кога се јавив да ставам интернет,ги прашав дали ограничуваат p2p,нели порано стоеше на сајтот,ми рекоа дека не ограничуваат.ОК,им викам.Но,кога инсталираа дома кабел,и кога проверив,уште ограничуваат p2p,односно иде со бедни 2-4 KB/s.Се јавувам и им викам шо вака,ми викаат па p2p имал помал приоритет.Ма кој курац мене вие ме дупите овде.Многу сум накурчен од ова,и ако има уште некој како мене,дајте да се организираме повише,пошто ја сам освен што можам да им искршам фаците,друго неможам.А не би сакал да го правам тоа,сакам да добијам тоа што сум платил.
Да те прашам ти ја имаш надминато таа граница од 1GB? Ако не си знаел 64 kbps ти се реални 5-6 kb/s.

Acid напиша:
Не, колку што знам сопственикот на Телекабел се вика Роби.

А не би се верува да е сопственик и на Кадис и на Телекабел, ниту пак по некоја коинциденција двајцата сопственици да имаат исто име.

Bottom line - Интернетот на Кадис sux.

Кабелската телевизија Роби и Кадис си немаат апсолутна никаква врска. Роби си е од Штип и се рашири и во Скопје како Телекабел.

vardarce напиша:
Да те прашам ти ја имаш надминато таа граница од 1GB? Ако не си знаел 64 kbps ти се реални 5-6 kb/s.

Да,ја имам надминато.И знам колку е реалниот даунлоад,иде стално до даска,а не со 80-90 %.Него и кога бев со 128,односно 16 KB/s,исто идеше тапа.Се јавив и ми рекоа дека они ограничуваат.И да идеше барем со 5-6,ова иде со 1-2 ,ако имам среќа.

Епа добро е што и воопшто имаат пуштено P2P, ти тој пакет што го имаш од 600 денари е наменет за сурфање и за симнување на некои ситни работи, а не да симнуваш филмови и игри 24 часа. Уствари не си ограничен ни на такви работи ама тешко дека ќе симнеш појше од 2-3 филма во месецот со таа брзина.

vardarce напиша:
Епа добро е што и воопшто имаат пуштено P2P, ти тој пакет што го имаш од 600 денари е наменет за сурфање и за симнување на некои ситни работи, а не да симнуваш филмови и игри 24 часа. Уствари не си ограничен ни на такви работи ама тешко дека ќе симнеш појше од 2-3 филма во месецот со таа брзина.

Мене никаде во договорот не ми пишува дека овој пакет е за некоја намена,моја работа е што ќе правам јас.mp3 спаѓа во ситни работи,така,а ми треба пола саат да симнам една.А и ако го земам тој најскапиот пакет, p2p ќе иде исто мизерија.Значи не е до пакетите.Они си имаат ограничено p2p и тоа е.Него,сеа не сум при пари нешо,иначе одма им стегнувам тужба за да ми ги вратат парите назад.

Никаде не пишува дека е за некоја намена, сигурно никаде не пишува дека си ограничен на download, ама со која брзина ќе оди и тоа сигурно не е спомнато, што значи од правен аспект не им можеш ништо освен парите да си ги дадеш по судовите. На крај краева незнам зошто не си задоволен, за 600 денари месечно имаш 24 часовен интернет (нон-стоп си online), до 1 GB сообраќај брзината ти е 128/128 после тоа 64/64, немаш ограничување на P2P (брзината е помала), незнам што сакаш повеќе од тоа. Направи си ја математика доколку си приклучен преку модем колку ќе плаќаш, колку ќе симнеш и со која брзина и плус не си 24 часа online. И ти бараш преку леб погача.

Не барам јас леб преку погача,туку сакам да добијам тоа што сум платил.Не е битно дали плаќам 600 или 1500 колку што е најскапиот,кој никад нема да го земам,кога не иде p2p.Ме нервира само тоа што кога се јавив и прашав ми рекоа дека не ограничуваат или намалуваат брзина на ништо,ете тоа.А за судови,тоа си у право,нема сврха,боље да излупам некого од кадис него тоа.Поефтино ќе ме фати.:violent1:

Ako koristis torrent klient za P2P DL, probaj so Utorrent ili nekoj drug torrent klient sto podrzuva "Protocol Encryption".Mislam i BitComet deka podrzuva.Neznam kolku funkcionira ova, ama sepak probaj.
Inace i golemi stranski provajderi ogranicuvaat P2P pa ne Cadis...dokaz ti e ova sto vo torrent klientive se pojavi enkripcijata kako opcija.

Dobri ceni drzi Cadis! Se nadevam deka planiraat celo Skopje da go pokrijat pa site da gi osetime blagodetite na konkurencijata :)

fico_81 напиша:
Не барам јас леб преку погача,туку сакам да добијам тоа што сум платил.Не е битно дали плаќам 600 или 1500 колку што е најскапиот,кој никад нема да го земам,кога не иде p2p.Ме нервира само тоа што кога се јавив и прашав ми рекоа дека не ограничуваат или намалуваат брзина на ништо,ете тоа.А за судови,тоа си у право,нема сврха,боље да излупам некого од кадис него тоа.Поефтино ќе ме фати.:violent1:
Не се замарај,ја да ти кажам сум меѓу првите шо стаија кабловски на Кадис,одамна се откажав од P2P,него ние си иаме наша мрежа на кадис и ни иде со 8,5 mbps ако сакаш да ти објаснам подетално пиши ми ПП
П.С. забораив да ти кажам дека заедно иаме оклоу 30 гб музика,15 гб филмови (divx), и едно чудо други ствари

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom