Кабелскиот интернет од CADIS

• Креатор на темата Креатор на темата Word$haker
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.243
Поени од реакции
962
Локација
Скопје
Da ne e nekoj slucajno povrzan na kabelskiot internet sto go nudi CADIS? Razgleduvav sto nudat, ama nisto ne razbrav :icon_eek: Pisuva tamu deka za fizicki lica e edna cena (9000 denari :icon_eek:) a za pravni druga, dava nekakvi IP adresi, vrska nemam.

Ako nekoj ima sto e povrzan, neka kaze kako e, brz li e/baven li e, cesto li padja ... i sto e toa sto slusam deka kabelskiot Internet ne dozvoluval upotreba na P2P programi?

А кога почнале да нудат и тие интернет?

Колку што знам, веќе 5-6 години викаат „од лето почнуваме”, „од зима почнуваме”... Не ми се ни верува дека Кадис почнале да нудат интернет.

Немаат ни внатрешни инсталации по зградиве, немаат ни асални програми - од каде па сега интернет? :-)

Pa nudat, na informativniot kanal veke dosta dolgo vreme (skoro 1 godina) e prikazana informacija za kabelskiot internet (tek-tuk ponekogas ke ufrlat i po nekoe flaerce vo sandaceto). Mene mi izgleda dosta somnitelen, zosto do sega se pokazaa kako neuspesni (taratur napravia so kanalite, denes eden ima, utre mesto nego stavile drug), priblizno ista cena plakame so tie od Telekabel a nemame radio-stanici :D

Нема ништо од тоа пријателче. На кадис инсталацијата си ја видел?
Висат кабли од прозор коа тресеш чаршав можеш да закачиш некој коакс и да отиде цела вертикала на тие подоле од тебе.

Кадис збореа дека ќе ставаат интерент уште коа се промовираше фирмата као кабловски оператор. Ама ништо од тоа.

Прво, ако се решат да делат интернет треба под итно да ја сменат цела инсталација, па потоа да размислуваат за такво нешто.

Со ваква инсталација, се плашам дека нема да добиеш ни пинг на localhost, а камо ли на интернет :)

E nisto togas, pak ke si cekam uste 10 godini do saglam Internet :D
Patem ne sum obratil vnimanie na kablite, kaj nas vo zgrada sme 50/50 so Cadis i Telekabel pa ne se gleda koj civ kabel e :D
A i ti li si na Cadis?

Јас бев несреќен корисник на Кадис кога живеев во центар.

Сега сум во аеродром, и сум среќен корисник на Телекабел :)

Абре каков Cadis какви чуда врагови.Ако сакаш да се приклучиш се знае само TELEKABEL и точка.Тој штипски преварант Cadiz незнае што е телевизија,а не па кабелска или па дури кабловски интернет.Нема потреба од многу зборење еве ти приказ на брзината на мојот интернет од ТЕЛЕКАБЕЛ.
Last Result:
Download Speed: 471 kbps (58.9 KB/sec transfer rate)
Upload Speed: 81 kbps (10.1 KB/sec transfer rate)

А може некој да ми подојасни што е ова поточно ?

http://www.deltakom.com.mk/

Има ли некој пробано, функционира, не функционира?

Chemist напиша:
Абре каков Cadis какви чуда врагови.Ако сакаш да се приклучиш се знае само TELEKABEL и точка.Тој штипски преварант Cadiz незнае што е телевизија,а не па кабелска или па дури кабловски интернет.Нема потреба од многу зборење еве ти приказ на брзината на мојот интернет од ТЕЛЕКАБЕЛ.
Last Result:

Civ e Cadis? Na Robi? :)

Chemist напиша:
Last Result:

Леле пер една брзина фучи!!! :pos:

Dјbit descendant (download)
Taille du fichier 1,31 Mo
Durјe 3.998 secondes
Dјbit 2,62 Mbit/s (335,04 ko/s)

Dјbit montant (upload)
Taille du fichier 167,46 ko
Durјe 3.913 secondes
Dјbit 342,37 kbit/s (42,8 ko/s)

Рачунај дека пола од моќта е одена на трансфер ради поледиците во Францијава а пола од половината погон на којшто работам е потрошена на телевизија и на телефон. Не е кабел туку е ADSL +2

Macedalien напиша:
Леле пер една брзина фучи!!! :pos:

Ti be mukla :pos: KOga posleden pat si sednal na PC vo MKD - i da znaesh deka fuci, jas se spremam da polecem uskoro :)

p.s. Kaj se gleda kolku ti e brz internetot - mi e mutava malku :pos:

Dјbit descendant (download)
Taille du fichier 1,31 Mo
Durјe 3.998 secondes
Dјbit 2,62 Mbit/s (335,04 ko/s) <= Ова ти е брзина на даунлоуд т.е. симнување/вчитување фајлови од интернет

Dјbit montant (upload)
Taille du fichier 167,46 ko
Durјe 3.913 secondes
Dјbit 342,37 kbit/s (42,8 ko/s) <= Ова ти е брзина на аплоуд т.е. “качување“ фајлови на интернет.

Леле пер само што станав - преспав три-четири саата за да не ме фука глава!!! Дури сабајлево и час имав... :icon_mad:

Kaj mene ne pokazuva nishto sem 100.0 mbps

A od ozdola vikat
Sent: 1,436,863.
Received: 1,658,374 Whatever that means :) bitno ti mi prelecesh ispred oci ko supersonicen, uvek, i vo zivo i na net :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom