Кабелски интернет, предности, штети...

• Креатор на темата Креатор на темата G_O_C_E
  • Време на започнување Време на започнување
Се Јавувам Кај Нив само Кога ќе снема Интернет...Да ми кажат до што е проблемот...А за брзината на интернетот се немам јавено ,незнам дали е фер да ги замарам со тоа :)

Тоа им е работа.. да решаваат било какви проблеми со конекцијата, а ако не можат, да префрлат на друг оддел. Така да, јави им се, и без нервози, да не излезе на крај дека е кај тебе проблемот :)

Здраво. Ако може некој ако знае како иде ова со кабелсиот интернет. Знам во Скопје има со кабелска телевизија оди и кабелски интернет ама кај нас во мојот град нема со кабелската интернет.
Сакам да знам што треба да направат за и тие да имаат интернет дали треба да земат некој пакет од поголемите фирми како МТ и што опрема им е потребна.
Ке ве молам за одговори само на темата на прашањето а не од типот "Ти немај гајле они нека се грижат за тоа"

Се Јавувам Кај Нив само Кога ќе снема Интернет...Да ми кажат до што е проблемот...А за брзината на интернетот се немам јавено ,незнам дали е фер да ги замарам со тоа :)
Да и јас така правам кога имам интернет и пред 2-3 недели имав голем проблем секоја вечер од 6до10 часот немав интернет и ги викнав и дојдоа си го поправија проблемот :>)

Тоа им е работа.. да решаваат било какви проблеми со конекцијата, а ако не можат, да префрлат на друг оддел. Така да, јави им се, и без нервози, да не излезе на крај дека е кај тебе проблемот :)

Знае да зеза Интернетов...Ама еве го сеа топ си е...Денес симињав еден фајл со 260 kbps Симињаше...така да знае да варира :)

Кабелскиот интернет, барем Кејблтел е катастрофа, паѓа, спор е.. крш. Од пред два месеца почнав да не им плаќам сметки, стајв адсл и ме виде господ.. не дека е кујзнае што, иако кабелскиот супер идеше до негде септември.. до тогаш бев на Зора, па највероватно му треба време на Кејблтел да се уклопи..

Епа да те известам дека уште не е уклопен.Незнам колку време им треба.

JA IAM OD CABLETEL DOWNLOAD/UPLOAD 2048KB/S IAM 10GB ZA DOWNLOAD I UPLOAD AMA KOGA IGRAM IGRI MNOGU MI LAGIRA!!!!!!!!!!!!!!!!!

Чудна работа. Со ADSL од 1024/512 kbps имаше лаг и на СЅ и на се друго а со кабловски од 64/62 kbps нема лаг. :D

Кабловскиот има предност што е многу поефтин од другите т.е. нуди повеќе даунлоад/уплоад . Сега зависи од каде имаш... некаде брзините се стабилни некаде не... Кај мене супер е.

Лета ... Скоро 2-3 месеца ,Супер е

Знае некој како да поделам кабелски интернет ( мојот кабелски интернет е без модем )???

Знае некој како да поделам кабелски интернет ( мојот кабелски интернет е без модем )???
Сеуште не си купил уште една мрежна картица како што ти препорачаа луѓено, абе до најситен детал ти објаснија, или се уште ги гледаш само каталозите за клешти за конектори.
И овде ли сега ќе не вртиш лево-десно десетина страници.

Сеуште не си купил уште една мрежна картица како што ти препорачаа луѓено, абе до најситен детал ти објаснија, или се уште ги гледаш само каталозите за клешти за конектори.
И овде ли сега ќе не вртиш лево-десно десетина страници.
???????
Само прашав како можам да приклучам уште еден компјутер на кабрлскиов интернет што го користам на овој компјутер....:helou:

sakam da znam dali na nekoj mu se ima sluceno da doplati internet (cabletel) oti jas sigurno poslednive dva meseci imam napraveno nad 2gb, a koga ke mi dojde na vrata mi bara 500den. Poentata mi e da ne dojde vreme jas da plakam na krajot od godina 100evra (taka e zborot)

Јас бев на CableTel (за у Велес правам муабет),кога ги воведоа новите пакети пола Велес се залесе дека многу брзо го поминувале лимитот.Така јас продолжив да ставам од старите пакети и еве сеа си се префрлив пред месец дена на АДСЛ Господ да ме види.1.5мб/сек 5ГБ лимит,прилично стабилен бомба

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom