Кабелски интернет, предности, штети...

• Креатор на темата Креатор на темата G_O_C_E
  • Време на започнување Време на започнување
Мене ми е многу арно си користам кабловски интернет од кабле тел и сум многу задоволен па плус ни ја зголемија брзината на 4 Мб/сек и плус неограничен е значи нема промена на цената што ја плаќаш. Е една негативна страна е фиксна ип адреса па rapidshare не оди така лесно и морам да се снаоѓам со премиум акаунти,

Koj ti rece deka e fiksna :D. Jas kabletel ne gi menjam samo zaradi IP addressite :D. si ja stavam koja mi prdne i si ja cuvam taa do koga sakam :D.

Inace brzinite im s shit i cel INTERNET vo makedonijava.

Дечки ке можете ли да ми кажете дали се ми е во ред со конекцииве:S
2mx37g7.jpg

FURAJ. odlicen si. I taka maximum davaat brzina od kabletel 10 Mbit taka da ako imas internet nemas nikakov problem :D

Neogranicen download-kabelski Strumica
a na Tele Kabel Robi za 500 denari e 4096kbps/512 na 15 gb ogranicuvanje na brzinata

Абе се е супер само се нервирам што со тек на време на почеток на месец ке си иде се топ колку што ти е а понатаму опаѓа брзината. Е јас имам 4 мега а сега ми иде 2 мега.

Ќе ги тепам овие од кабловска да им ебам мајката у пичка смрдлива!!! Имам профи пакет и интернетов од 2 мбпс не мрда.... Се јавувам и ми викаат дека сега од 20 ГБ па натаму ќе имам брзина ДО 2 мбпс.... СЕЉАЦИ.... одма се стаам на Дуо... 1500 денари за 20 гига.... не благодарам!!! А иначе до сега ДЛ просек ми беше месечно по 100~120 гига...:nenene::nenene::nenene:

Дали до телекабел или до мене:S Јануари месецов мн споро ми идеше а немав надминато лимит. ај ништо си викам до нив е...али и сеа од коа се смени лимитот брзината остана иста, ма утре ке им се јавам ке ги отерам у пм.

EVE KOLKU E BRZ TELEKABEL VO STIP. OVA SE DESAVA OD 01.FEVRUARI I OSVEN OD 03:00-09:00 CELO VREME E VAKA. PRAVAT NI JA :pusk:
IMG%5D

330uyax.jpg

Користам Телекабел и сум задоволен.Некогаш и они забушаваат мада многу ретко за разлика од некои други (CableTel....).Не надминувам,добра ми е брзината,не паѓа конекцијата...задоволен сум се додека ни они не почнат да забушаваат.
:salut:

Незнам дали е грешка ова, али фура нетот моментално:vozbud::vozbud:

Веќе една година користам кабловски од CableTel и да ви кажам супер е сега за сега пред некој месец ни ја зголемија и брзината на кобајаги 4 mb/sec ама имаме 3,8mb/sec што е одлично, на сите срдечно им го препорачувам. До сега ми нема падната конекцијата освен кога имаше рестрикции на струја низ градов па изгледа им се зафркнуваше мрежата.

Abe da ne znae nekoj zasto ne mozam da si proverma smetka na Telekabel. neznam dali e do mene ili do niv e problemot. aj ve molam ako znae neka pisi nekoj

Па добра тема за разговор .....хмм.. еве јас имам вејќе неколку години кабелски интернет од 600 денари и е супер мислам неограничен е 512/256 е добар е за тие пари а ако имаш пари се знае тука ти е АДСЛ и 100гб хехе поздрав:helou:

jas imam kabelski ama sranje e nekako so brzinata ama to jet jbg

јес да телекабел имаше проблеми во последно време, али што сакате бре вие за 500 денари неограничен и нон стоп да симнувате ?
еее не

Telekabel si bese OK porano (2 ipol godini go koristam), no poslednive 4 meseci e najgolemo SRANJE. Namesto 4 mbita denje brzinata e 400 maksimum, so ping nad 200 (speed testovi pravam sekoj den i ne mozam nisto da igram online, poradi pingot) . Celi 4 meseci se javuvam vo tehnicka podrska (veke me naucija tamu) i "DEMEK" ke pratele ekipa i nikako da stigne 4 MESECI (se imam javeno nad 20 pati). Duri i kaj gazdata Zoran se javuvav i djabe. Kaj eden drugar na Cable Tel brzinata mu bese 4 i pol mbita denje i programite na TV mu bea cisti za razlika od kaj mene, a ima poveke televizori ukluceno i internet preku 2 ruteri na 2 kompjuteri. Da ne zboram toa sto instalacijata i modemite, duri i resiverite za digitalna TV, im se BEZ PARI vo Cable tel (a telekabel e 2000 modem i 3000 resiver i pari za instalacija).
Zaklucok: Telekabel mozat da im go CUCAAT na Cable tel.

Zatoa koj saka dobar internet i dobra kablovska, pod nikoj slucaj da ne stava od telekabel.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom