K1-Fight Club, Ultimate Fight, Бокс, Кик-Бокс...

• Креатор на темата Креатор на темата DJ_DEXTER
  • Време на започнување Време на започнување

Која боречка вештина најмногу ве привлекува?

• Karate

Гласови: 27 4,6%
  • Taekwondo

Гласови: 36 6,1%
  • Judo

Гласови: 11 1,9%
  • Aikido

Гласови: 38 6,4%
  • Boks

Гласови: 70 11,8%
  • Kick-Boks

Гласови: 194 32,8%
  • Muay Thai

Гласови: 45 7,6%
  • Kung Fu(Wing Chun,ShaoLin,Mantis...)

Гласови: 76 12,8%
  • Ninjitsu

Гласови: 30 5,1%
  • Ја нема на листата

Гласови: 65 11,0%

• Вкупно гласачи
    592

Во комбинација со Хабиб, Тони и Гејџи... мислам дека Серони е најлесен противник за Конор.
Али ова е ММА и се е можно.
Не знаеме во какво светло ќе излезат и двајцата, поготово Серони кој знае да се покажи во две сосем спротивни изданија, знае да биде "гладен" за победа но знае да биде и премногу пасивен и да изгледа исплашен.

Енивејс, јас би рекол Конор.

Дали сте слушнале за афричкото горило

REUG REUG

???? стварно е типов импозантен. за неколку денови прави орв обид во ММА

Предвидување за сабота ??

Тешки борби за прогнози, али ќе пробам вака:

Ковингтон -
(само финиш го спречува Колби, најдобро кардио во дивизијата)

Холовеј -
(ме изненади поразот од Пориер, али си велам не е "скршен")

Де Рандами -
(Аманда е ѕвер, али предосеќам апсет овде)

Мораес -
(секоја чест за Алдо човече, обично кога еден фајтер го поминува својот прајм пробува да се поштеди барем од вејт катот, али Алдо е "фак ит, одам да прошетам надолу", респект. Но.. Мораес е убица, технички не го гледам супериорен над Алдо, но е пребрз и удира силно)

Да,тешки се за предвидување очекувам интересна борба од Усман и Ковингтон.
Скоро сум сигурен дека Ковингтон ке форсира партер во прва рунда.
Мислам дека сите тројца Усман,Холовеј и Аманда ке ги задржат појасите.

Koja američka seljačina e ovoj Kovington, se nadevam deka ke izede kjutek od Usman. Mislam deka našiov ima šansi da mu go zeme pojasot na Holovej, imam nekoe predčustvo deka ke se desi večerva, ke vidime. A za ženive, Amanda za mene e zver protiv sekoj, očekuvam nokaut, iako ima protivnik za respekt. Gi imala i prethodno pa znaeme kako završavale. Ne očekuva top sabotno žurče:))

Koja američka seljačina e ovoj Kovington, se nadevam deka ke izede kjutek od Usman. Mislam deka našiov ima šansi da mu go zeme pojasot na Holovej, imam nekoe predčustvo deka ke se desi večerva, ke vidime. A za ženive, Amanda za mene e zver protiv sekoj, očekuvam nokaut, iako ima protivnik za respekt. Gi imala i prethodno pa znaeme kako završavale. Ne očekuva top sabotno žurče:))

Гледам на инстаграм ептен се другарчиња со Адесања !!!
79197387_166926434699212_5555686797494714368_n.jpg

Последно уредено:
Koj e ovoj...znae nekoj?????

Koj e ovoj...znae nekoj?????
Од сабајлево актуелен шампион во УФЦ -66 кг категорија.

Гледам на инстаграм ептен се другарчиња со Адесања !!!

Од ист тим се. Адесања е мислам од Нов Зеланд ама тренира во Австралија со Александар.
Добра борба, како што рече и коментаторот - Александар има нозе како трупци, 40тина удари по нога му даде , Макс не можеше веќе да гази при крај на борбата цупкаше од болка . Тотално го исфрли до ритам

Колби и Усман исто беше јака борба. Колби рунда ипол со искршена вилица се бореше и тоа подобро од претходните рунди кога не му беше. Како и да е, поетска правда и јака симболика имаше тука, Усман му ја скрши муцката за да не може да јаде толку гомна во иднина :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom