K1-Fight Club, Ultimate Fight, Бокс, Кик-Бокс...

• Креатор на темата Креатор на темата DJ_DEXTER
  • Време на започнување Време на започнување

Која боречка вештина најмногу ве привлекува?

• Karate

Гласови: 27 4,6%
  • Taekwondo

Гласови: 36 6,1%
  • Judo

Гласови: 11 1,9%
  • Aikido

Гласови: 38 6,4%
  • Boks

Гласови: 70 11,8%
  • Kick-Boks

Гласови: 194 32,8%
  • Muay Thai

Гласови: 45 7,6%
  • Kung Fu(Wing Chun,ShaoLin,Mantis...)

Гласови: 76 12,8%
  • Ninjitsu

Гласови: 30 5,1%
  • Ја нема на листата

Гласови: 65 11,0%

• Вкупно гласачи
    592
Можда е малко офтопик ама дали би некој сакаја да ми каже нешто повише некој кој тренира мау таи и дали е тој прав избор за женско или нешто друго ако рачунамо дека е физички поспремна?
Фала унапред:)

Секој спорт е за секого другарке :)

кога веќе си се решила за боречки спортови/вештини,нема некоја голема разлика од една до друга,мислам во поглед на тоа дали е за женско или не е...можеби за нијанса би ти било подобро кик-бокс,па да се префрлиш на мау таи,али и да почнеш со тоа нема да ти биде грешка...само по тешко ќе се уклопиш,али со тек на време ќе ги научиш основите :)
--- надополнето: 5 јули 2012 во 21:35 ---
Заборавив да напишам ....основите можеби не ги знам скроз али ги владеам добро...тренирано карате извесно време и плус некое време вежбав со еден постар другар кој сеуште тренирам мислам во стронгест ...така да гард мард тие работи ги знам..за спаринг партнер би можел да најдам...е сеа ако можеш малце да објасниш за комбинацијата теретана и ова коа кое ... и што би можел од тренинзи дома да изведувам затоа што од клипчиња и слично има се и сешто не би можел да селектирам кое и кога би го работел.

Касно ти враќам,извини..

незнам како да ги комбинираш,зависи кога имаш тренинг..пиши тоа,па ќе ти кажеме како да ги комбинираш..

Вечерва боксуваат Владимир Кличко и Тони Томпсон

Леле мајка ке биде борбава:vozbud:

Украинскиот боксер во тешка категорија Владимир Кличко синоќа во швајцарскиот град Берн го победи Американецот Тони Томпсон и ја одбрани титулата во верзиите ВБА, ИБФ, ВБО и ИБО.

Ovoj Chael, 2 pati sam si se poeba vo gazot...

Togash prviot pat, mozheshe komotno posledna runda da sedi na noze i od daleku da go vrti, on take down mu prae i go izede so submission, sea pak koa proba so lakt da go udri, tolku silno "mavna" shto si padna na zemja, i koleno u faca... Amaterski potezi, sea nema shto da bara title shot za 2 godini...

Украинскиот боксер во тешка категорија Владимир Кличко синоќа во швајцарскиот град Берн го победи Американецот Тони Томпсон и ја одбрани титулата во верзиите ВБА, ИБФ, ВБО и ИБО.

А ОВА Е ЕДНО ГОЛЕМО СРАЊЕ :facepalm:
Се извинувам на израз ама тоа е реалноста...
--- надополнето: 8 јули 2012 во 18:23 ---
Кога Сонен испадна глуп и се занесе тоа е, сам го себе убијал :).
Ovoj Chael, 2 pati sam si se poeba vo gazot...

Togash prviot pat, mozheshe komotno posledna runda da sedi na noze i od daleku da go vrti, on take down mu prae i go izede so submission, sea pak koa proba so lakt da go udri, tolku silno "mavna" shto si padna na zemja, i koleno u faca... Amaterski potezi, sea nema shto da bara title shot za 2 godini...

Онде не е само сила онде треба мозок да уклучиш,Шонен е јак многу ама тој оди без мозок на чиста сила

Онде не е само сила онде треба мозок да уклучиш,Шонен е јак многу ама тој оди без мозок на чиста сила

Точно, не е многу интелигентен и тоа го кошта две титули. Тоа како се занесе во празно и мавна во мрежата му беше многу глупаво а и кога падна место со колут брзински да застане на нозе он си почека Силва да му скокне, сам си се утепа зашто Силва не простува такви грешки :).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom