- Член од
- 13 октомври 2011
- Мислења
- 158
- Поени од реакции
- 73
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
http://www.mmamania.com/2012/4/24/2971660/jon-jones-vs-dan-henderson-ufc-149-calgary
Jon Jones vs Dan Henderson possible headliner for UFC 149 in Calgary
Код:http://www.mmamania.com/2012/4/24/2971660/jon-jones-vs-dan-henderson-ufc-149-calgary
Се сложувам со Hurin,Hendo иам шанса само ако успее да го начека или ако Bones да напраи некоја грешка,иначе во поглед на wrestling,grapling i submissions посупериорен е Jones,дофатот му е ограмна предност во однос на сите во неговата класа многу долги руки има типот,кондиционо одлично спремен.Хендо има одличен KO power и брада од железо и мислам дека тука само има предност,мислам ако не го нокаутира у првите 2 рунди победата ке ја однесе Bones и тоа со submission не гледам да го нокаутира Hendo иако има технички подобар Standup.Јас навивам за Hendo иако му се мали шансите мислам дека ке го здрви со тоа десницата и ќе го прати на 7 доктори со апарат
Standup=Striking
Не го потценувај Hendo како striker,точно е дека Jones е технички подобар strikier од него,али Hendo може да ја сврти борбата со еден удар
http://www.ufc.com/event/FOX3#/fight
боунс не е шогун, за да оди да се брола со хендо кој има страшна моч во рацете, нема да оди во непотребна размена од блиска дистанца ќе држи дистанца и ќе го пука со ножни удари лакта и боксови, и ако е потребно ќе го собори на земја хендо. хендо нема да биде свеж повеќе од 3 рунди а и боунс да постави високо темпо во борбата хендо ќе издиши и порано. ама како што кажа доволно е хендо само еднаш да ја најде брадата на боунс и да имаме нов шампионStandup=Striking
Не го потценувај Hendo како striker,точно е дека Jones е технички подобар strikier од него,али Hendo може да ја сврти борбата со еден удар
прво и основно, јас не сум фан на М-1, туку фан на фјодор. а второ еве ти изјава лично од Вини кој е член на sherdog форумот каде собирам информации за ММА
Hey friends/fans,
I'd like to clarify for those who are wondering why I haven't been scheduled to fight or haven't been signed by any promotion yet.
I AM done with my contract obligations with M-1 Global, I am a free agent, that means that I'm free to take offers from any promotion, but since I finished my contract as M-1 Light Heavyweight Champion, I had champions clause on my contract, that gave M-1 Global a 60 days "Right to Exclusive negotiation", which was over in March (When I became free agent). Now I'm under the "right-to-match period" which will be over in couple months.
For those who don't know, that means that whatever offer I get from any other promotion, M-1 Global will have the right to match that same offer, and if they do it, I'm 'obligated' to resign with them. So I have decided to NOT take any offer from any other promotion until the right to match period ends, so I can just walk away from M-1 Global, and take whatever offer I choose to, after that period is over without having to worry about the threats that Evgeni Kogan made to me and my manager by email, which was "to match whatever offer I get just to prove a point" (basically saying that he'd want to keep me under contract just to f**k with me, excuse my language).
So with me not taking any offer, there's no offer for him to match, therefore I just have to wait for the right-to-match period to end, so I can sign with whatever promotion that I want to sign without having to deal with bullshit.
That period ends sometime in July, so if you're wondering when I will be fighting again, I can not give you that answer, but In july I should be signed and scheduled to fight somewhere. As soon as I take an offer AFTER that period ends, I will find that out.
Vinny Magalhaes
Still the M-1 Challenge Light heavyweight Champion of Russia
http://mmajunkie.com/news/28404/anderson-silva-vs-chael-sonnen-title-fight-moved-from-ufc-147-to-ufc-148.mma
прво и основно, јас не сум фан на М-1, туку фан на фјодор. а второ еве ти изјава лично од Вини кој е член на sherdog форумот каде собирам информации за ММА
договорот му е таков, ексклузивен бидејќи е шампион во М-1. ако некоја организација понуди договор, М-1 имаат право да да понудат ист и пак да го потпишат. што значи тој е технички слободен а до јули ќе биде комплетно. вини го поштувам бидејќи пишува и комуницира со фановите во кој спаѓам и јас но братот се налутил зошто некој од директорите навивал за зајатс(последниот противник на вини) и потоа тој директор се извинил ама вини сакаше да си замини уште од порано и си ја чекаше шансата, колку што знам имаше човекот уште борби на договорот што знаи договорот му е раскинат предвреме. М-1 му даде шанса да биде шампион со само една борба во организацијата. малку и тој не е фер спрема нив ама јбг. страва борец е![]()