- Член од
- 13 октомври 2011
- Мислења
- 158
- Поени од реакции
- 73
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
После долга пауза сакам пак да почнам да тренирам некоја боречка вештина.Порано иам тренирано еден краток период од 6-7месеци Wing Chun,но сеа сакам да почнам со нешто ново.Се мислам помеѓу Taekwondo и Kick-Boks.
Ај некој ако има тренирано некоја од овие нека дае предлог што е подобро,поинтересно.Посебо ме интересира за Taekwondo
Фала
Ти благодарам на објаснувањево.ТаеКвондо е главно базирано на борба со ножни удари а ударите со раце се слични како карате (не се увртени од рамо како во бокс и кик бокс).
Кик бокс ти е како бокс (ударите со раце се боксерски-увртени од рамо) со додаток на ножни удари.
Тоа е главно сеа од тебе зависи што повеќе ти лежи.
Мене ми е кик бокс/бокс подобра комбинација баш заради движењата и рачните удари од рамо кои ги спомнав.
прочитај некоколку страни поназад имаш Gracie Barra во скопје отворено од Карлос Маиа светски шампион во Бразилско Џиуџитсу, пролистај назад ќе видиш и локација и сесакам да ве прашам дали има клуб во скопјево за бразилско џиу џитсу?
Први април друже, вчера било објавено.
Да.