K1-Fight Club, Ultimate Fight, Бокс, Кик-Бокс...

• Креатор на темата Креатор на темата DJ_DEXTER
  • Време на започнување Време на започнување

Која боречка вештина најмногу ве привлекува?

• Karate

Гласови: 27 4,6%
  • Taekwondo

Гласови: 36 6,1%
  • Judo

Гласови: 11 1,9%
  • Aikido

Гласови: 38 6,4%
  • Boks

Гласови: 70 11,8%
  • Kick-Boks

Гласови: 194 32,8%
  • Muay Thai

Гласови: 45 7,6%
  • Kung Fu(Wing Chun,ShaoLin,Mantis...)

Гласови: 76 12,8%
  • Ninjitsu

Гласови: 30 5,1%
  • Ја нема на листата

Гласови: 65 11,0%

• Вкупно гласачи
    592
И мојата прогноза точна, сеа ќе го гледам мечот на снимка :).

Дечки на сите среќни празници, многу женски, среќа, успех и квалитетни тренинзи во 2012 г. ;).

Ептен како наместена изгледаше Overeem-Lesnar
Знам дека Леснар се нема борено подолго време ама вчера ептен изгубен беше.И пред да почне мечот бев поприлично сигурен дека Оверим ќе победи ама ова беше ептен лесно.Иначе после мечот Леснар кажа дека се повлекува од ММА

Не ептен, наместена беше :).

како заклучивте дека е местена борбата ???

Прво по споредба со многу други гледани борби (западен бокс, кик бокс и ММА) а второ и сам тренирам и сум имал спаризни така да знам каков удар е потребен за нокаут :).

Леснар е борач и нормално е да форсира борба на партер но ниеднаш не проба да дојде во клинч (што е чудно) а кога имаше ситуација да го фрли Оверим на партер (веќе му ја држеше ногата) го пушти иако Оверим веќе беше на праг да загуби рамнотежа и стоеше само на прсти на една нога (имам снимка сѐ да гледам успорено кадар по кадар).

Ударите со нога беа смешни зашто ни јас не би се наместил така да ме мавне а камо ли Леснар што е многу потежок од мене и има многу појак стомак. Првиот удар со колено не беше во плексус туку пониско во бут (се гледа на забавена снимка) а вториот во тело не беше за нокаут, односно никогаш не сум видел во ММА некој да падне од таков удар. Два удара со бокс на Оверим наизглед во глава беа промашени и на забавена снимка се гледа дека Леснар ги ескивираше.

Откога Леснар падна наместо да се покрие убаво и да легне на партер он остана вертикално каде беше јасно дека може да биде маван и од напред и од страна но и тука Оверим како да маваше со задршка ( и тоа се гледа на забавена снимка).

Ете затоа мислам дека е наместен :).

Прво по споредба со многу други гледани борби (западен бокс, кик бокс и ММА) а второ и сам тренирам и сум имал спаризни така да знам каков удар е потребен за нокаут :).

Леснар е борач и нормално е да форсира борба на партер но ниеднаш не проба да дојде во клинч (што е чудно) а кога имаше ситуација да го фрли Оверим на партер (веќе му ја држеше ногата) го пушти иако Оверим веќе беше на праг да загуби рамнотежа и стоеше само на прсти на една нога (имам снимка сѐ да гледам успорено кадар по кадар).

Ударите со нога беа смешни зашто ни јас не би се наместил така да ме мавне а камо ли Леснар што е многу потежок од мене и има многу појак стомак. Првиот удар со колено не беше во плексус туку пониско во бут (се гледа на забавена снимка) а вториот во тело не беше за нокаут, односно никогаш не сум видел во ММА некој да падне од таков удар. Два удара со бокс на Оверим наизглед во глава беа промашени и на забавена снимка се гледа дека Леснар ги ескивираше.

Откога Леснар падна наместо да се покрие убаво и да легне на партер он остана вертикално каде беше јасно дека може да биде маван и од напред и од страна но и тука Оверим како да маваше со задршка ( и тоа се гледа на забавена снимка).

Ете затоа мислам дека е наместен :).
абе во ред тоа али финтава е што Леснар имаше операција и се мачеше со дивертикулус, плус доби удар во џигерот неколку пати од 120 КГ К-1 борец кој специјалитет му се ножни удари и колена, леснар изгледаше повреден уште од
првото колено и сето тоа со стиснати заби издржа уште 1 минута пред да биде соборен, удар во телото особено вио џигерот е тешко да издржиш, ме удриле во спаринг и тоа не со 100 % сила и се свиткав(не сум многу трениран да примам удари аи и немам нешто муслкуларно тело) али тие удари се многу заебани

.
абе во ред тоа али финтава е што Леснар имаше операција и се мачеше со дивертикулус, плус доби удар во џигерот неколку пати од 120 КГ К-1 борец кој специјалитет му се ножни удари и колена, леснар изгледаше повреден уште од
првото колено и сето тоа со стиснати заби издржа уште 1 минута пред да биде соборен, удар во телото особено вио џигерот е тешко да издржиш, ме удриле во спаринг и тоа не со 100 % сила и се свиткав(не сум многу трениран да примам удари аи и немам нешто муслкуларно тело) али тие удари се многу заебани

Ова што го реков важи за фит борец, ако бил болен не требало да настапи зашто е фол целата работа. Зашто чекаме меч ако е еден од борците онеспособен заради болест, зашто луѓето плаќаат скапи карти ако едниот не може да даде очекуван отпор?

Замисли утре јас и ти да спарингуваме ти ме нокаутираш и јас после зборам абе грип имав, зашто сум прифатил борба ако не сум фит?

Тебе те удриле во тело ама ти не си Леснар ниту го имаш неговото искуство за борба. Типот има стомачни кои јас и ти заедно не можеме да створиме, чисто не тепа на маса, он е тешкаш а јас сум на пример лесна категорија :).

Прифаќам се што кажа но сепак останувам на мислење дека мечот е (пре)многу сомнителен :).

Edinstveno objasnuvanje e deka go udril vo nekoe mesto kade sto se operiral pa zatoa ovoj prekina da se bori... Ne bese TKO (kick to the body & punches) ova kako sto stoi oficijalno, ova poveke bese kako Verbal TKO. Brok nitu se branese nitu reagirase. Ne velam deka 100% e namestena ili deka jas veruvam deka e namestena, ama epten cudno mi dojde tolku "lesno" da padne eden UFC borec. A i znaeme site deka Brok ne dozvoluva da bide udren mnogu koga trenira, taka da... Se e mozno :)

Edinstveno objasnuvanje e deka go udril vo nekoe mesto kade sto se operiral pa zatoa ovoj prekina da se bori... Ne bese TKO (kick to the body & punches) ova kako sto stoi oficijalno, ova poveke bese kako Verbal TKO. Brok nitu se branese nitu reagirase. Ne velam deka 100% e namestena ili deka jas veruvam deka e namestena, ama epten cudno mi dojde tolku "lesno" da padne eden UFC borec. A i znaeme site deka Brok ne dozvoluva da bide udren mnogu koga trenira, taka da... Se e mozno :)

Очекував дека ќе загуби ама не така и мило ми е дека не сум единствен што приметил дека нешто не беше ок. Ако почнале местенки и во ММА нема да биде ич убаво.

Сакам да не сум во право ама како што рече сѐ е можно ;).

Нека не ве чуди ако има наместени борби.. Тоа е веќе поинаков свет каде парите се прават со глумење на нокаут.. Можеби е смешно али за 5-10 минути да изглумиш нокаут ќе земеш неколку милиончиња што не е мала пара : )

Среќна нова година на сите,здравје пред се,спортски живот,многу тренинг за на улица да ви биде уште полесно.. дај боже оваа година да се отвори некоја квалитетна кик бокс школа па да успееме во нешто..

Значи борбите ги местат и тоа апла. Бев на семинар на Џавит Бајрами и он самиот кажа дека му имаат наредувано да предава борби итн итн. Затоа немој да се чудите во такви работи.
Среќна нова година мн успех на секое поле. Повеќе удари на тренинг помалце на борба.
--- надополнето: 3 јануари 2012 во 11:15 ---
Каде поточно? Имам интерес може да почнам..
Во капиштец се наоѓа. Ако имаш ФБ http://www.facebook.com/graciebarramk aко не ќе ти дадам бројче ке се слушнеме.

Некој да ми дај линк за снимката од Оверим - Леснар ??
Фала однапред

Значи борбите ги местат и тоа апла. Бев на семинар на Џавит Бајрами и он самиот кажа дека му имаат наредувано да предава борби итн итн. Затоа немој да се чудите во такви работи.
Среќна нова година мн успех на секое поле. Повеќе удари на тренинг помалце на борба.
--- надополнето: 3 јануари 2012 во 11:15 ---

Во капиштец се наоѓа. Ако имаш ФБ http://www.facebook.com/graciebarramk aко не ќе ти дадам бројче ке се слушнеме.
овој џавит бајрами од косово боксер е така ??
ако е тој беше во прилеп пред 1 месец имаше борба, ама не ја гледав

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom