K1-Fight Club, Ultimate Fight, Бокс, Кик-Бокс...

• Креатор на темата Креатор на темата DJ_DEXTER
  • Време на започнување Време на започнување

Која боречка вештина најмногу ве привлекува?

• Karate

Гласови: 27 4,6%
  • Taekwondo

Гласови: 36 6,1%
  • Judo

Гласови: 11 1,9%
  • Aikido

Гласови: 38 6,4%
  • Boks

Гласови: 70 11,8%
  • Kick-Boks

Гласови: 194 32,8%
  • Muay Thai

Гласови: 45 7,6%
  • Kung Fu(Wing Chun,ShaoLin,Mantis...)

Гласови: 76 12,8%
  • Ninjitsu

Гласови: 30 5,1%
  • Ја нема на листата

Гласови: 65 11,0%

• Вкупно гласачи
    592
Македонската ММА Федерација (Уште еден профил на The Strongest) си ги турка само своите борци. Ниту една објава за другите учесници од државава. Можеби и самите учесници не сакаат да бидат објавувани или клубовите им немаат склучено некаков договор со федерацијата, ама знаејќи повеќе гласини за The Strongest, чисто се сомневам дека станува збор за ваква варијанта. Ден претходно имаше борби и во Белград, каде што наше момче од Македонија освои прво мест - молк од федерацијата. Една објава барем да направеа дека победиле, не мора да снимаат документарци за тоа како се подготвуваат за борба. Изгледа претставниците на еден клуб во државава се битни. Ќе кажам и дека Марко и Даниела се млади и можат да направат многу повеќе од другиве македонски претставници, но и ова да се земе во предвид не им помага многу...

Исто така имам уште една шпекулација. Кога Даниела направи армбар, јас не го видов противникот да тапне и да се предаде. Е сега снимкава што ја пренесуваа беше од лош агол, а откако заврши борбата дадоа уште една снимка каде што не видов противникот да тапне. Секако, судијата може да се загрижи доколку изгледа опасно, но да ја прекине борбата? Противникот на Даниела, од што забележав, изгледаше разочарано, но немаше револт.
Даниела треба да се натпреварува во Грузија за две недели. Не ми се пишува повеќе, чисто да знаете што забелешки фатив.

Македонската ММА Федерација (Уште еден профил на The Strongest) си ги турка само своите борци. Ниту една објава за другите учесници од државава. Можеби и самите учесници не сакаат да бидат објавувани или клубовите им немаат склучено некаков договор со федерацијата, ама знаејќи повеќе гласини за The Strongest, чисто се сомневам дека станува збор за ваква варијанта. Ден претходно имаше борби и во Белград, каде што наше момче од Македонија освои прво мест - молк од федерацијата. Една објава барем да направеа дека победиле, не мора да снимаат документарци за тоа како се подготвуваат за борба. Изгледа претставниците на еден клуб во државава се битни. Ќе кажам и дека Марко и Даниела се млади и можат да направат многу повеќе од другиве македонски претставници, но и ова да се земе во предвид не им помага многу...

Исто така имам уште една шпекулација. Кога Даниела направи армбар, јас не го видов противникот да тапне и да се предаде. Е сега снимкава што ја пренесуваа беше од лош агол, а откако заврши борбата дадоа уште една снимка каде што не видов противникот да тапне. Секако, судијата може да се загрижи доколку изгледа опасно, но да ја прекине борбата? Противникот на Даниела, од што забележав, изгледаше разочарано, но немаше револт.
Даниела треба да се натпреварува во Грузија за две недели. Не ми се пишува повеќе, чисто да знаете што забелешки фатив.

Не направи тапкање бидејќи едната рака и беше во полуга, а другата и беше меѓу нозете и не можеше да реагира Молдавчето. Секако ова е мое видување, мада ако примети веднаш разочарано погледа накај нејзиниот агол кога судијата ја прекина борбата, ама ке видиме.

За федерацијата си сто посто во право, служи само за еден клуб. Ама ке видиме се надевам ке почне да се организира аматерско првенство и конечно да доаѓаат и други организации во Македонија.

Волкановски си цепа на својот канал -Cooking with Volk, плус има соработка со голем број на спонзори преку кои прави многу интересни комични видеа каде успеа да го прикаже својот талент за глума. Веќе и најави дека ќе биде актер во новиот филм -Street fighter , правен по познатата видео игра. Нема зима за Волк, ептен успеа да си го искористи моментот.
Тоа на страна, страшен борец е.
Заработи он доста пари од УФЦ како што знам јас, не е дека не беше плаќан, ама супер што не запира и продолжува со ангажмани и на други полиња.
Жими се, едвај чекам некое наше дете од државата да се појави таму,100 % и Волк ќе помогне при таква ситуација
Гого беше потенцијал,ама малце килаво последнава..
Се на се, на него капа му се симнува

Кога сме веќе кај Волк и што направил,со Махачев ја доби првата, му ја измести фацата, понизок е од него и пак го рокаше 5 рунди
На крај на прогласување победник не му се веруваше на Ислам дека победи и едвај стоеше

Илко е подобар од него, рака на срце, ама Волк сака на некој начин да му се даде шанса пак за тој нокаут.
Незнам дали е тоа паметно, но ако мисли он дека може, зошто да не.
Илија сам си кажа дека од Чарлс,Макс и Волк - Волк бил најтежок противник за него.
Значи и ѕвездата у подем кажува доволно за тоа каков фајтер е Волк

Тргни ги тие три борби, он буквално ги изрешета сите со кои се тепаше.
Кога ќе ми текне што направи против Ортега.. лавчина

Тие што му се сегс потенцијални противници имаат многу мали шанси, освен можеби Мераб ако сака втор појас или евентуално Евлоев.
Мераб со Волк би било интересно да се гледа,двајцата имаат страшен кардио.

Следуваат интересни фајтови за појасите

Анкалаев-Переира
Мадалена-Ислам
Аспинал-Сирил
Илија-Арман
Чимаев-Имавов
(последните две сеуште неофицијални)

И да, оној косоокиот може да го нокаутира Пантоја , опасен е малиот.

@NakedEye
Некогаш изненадуваш (y)

UFC ќе доаѓа во Србија. Ќе прават три ивенти. Се надевам ќе донесат звучни имиња и ѕвезди за борби.

Цело видео од Арммада Скопје. Солидна продукција и посетеност.

Што се случи со тој дечкото Андреј од МКД? Молдавецот ептен лесно го угаси за минута. Не можеш да градиш професионални борци без аматерски натпреварувања каде ќе се градат како борци.

Борци од балканските промоции нема што да бараат во UFC. Страшно е колкав хајп се дигна околу FNC само врз база на маркетинг и треш ток, а борците им се шеста лига аматери. Последниот случај со Џани Барбир го потврдува тоа. Дечкото попи нокаут во прва минута на Дена Вајт Контендер, а важи као ѕвезда во најава во FNC.

Буквално да доведеш трето разредни борци и анонимуси од Русија, Дагестан, Чеченија ќе ги згаснат FNC и Armmada и локалниве борци што глумат тука големи ѕвезди :D

Борци од балканските промоции нема што да бараат во UFC. Страшно е колкав хајп се дигна околу FNC само врз база на маркетинг и треш ток, а борците им се шеста лига аматери. Последниот случај со Џани Барбир го потврдува тоа. Дечкото попи нокаут во прва минута на Дена Вајт Контендер, а важи као ѕвезда во најава во FNC.

Буквално да доведеш трето разредни борци и анонимуси од Русија, Дагестан, Чеченија ќе ги згаснат FNC и Armmada и локалниве борци што глумат тука големи ѕвезди :D
Тоа е реалноста.

UFC 320 decki? :D

Za main event-ot ko zadnji idiot odev so Ankalaev, dupe jas!
Kakva dominacija, kakva agresivnost od sam start. One shot!

Mislev Roundtree ke go resi Prochazka da bidam iskren. Roundtree mi deluvase dovolno sposoben da go kazni na greskite koi Jiri gi pravi nonstop, alli jbg, zivotnoto igra stalno na taa ista karta "get hit just to give one" i mu uspeva.

Merab cudoviste, ne znam koj drug bi mozel da go pobedi sega. Eventualno Umar bi bil sledniot protivnik so najgolemi sansi.

Переира очекувано, исто и Мераб.

Незнам зошто очекуваше дека Анк ќе напраи нешто.. добри се дагестанците, но премногу се преценуваат..

Чама го врати на фабричко Анкалаев! Ептен ми е мило, пошо многу е козоеб овој Анкалаев, оној дебилниот менаџер Али му пишува статуси. Му наплати за сите навреди дека е пијаница, механичар и слични срања. Мераб ѕвер, после ова не би ме чудело да се проба и во федервејт. Уфф јака борба би била си жжо волк, ама ја мислам дека Волк ќе го раскости Мераб.

Има ли во Скопје некоа теретана/сала каде што дозволуват да се праве спаринг со некој? Пример се договарам со другар и да се уплате 1 саат.

Има ли во Скопје некоа теретана/сала каде што дозволуват да се праве спаринг со некој? Пример се договарам со другар и да се уплате 1 саат.
Спаринг во теретана ??
Идете на игралиште,парк,планина, не треба луѓе ниту затворен простор и место каде што може да ти одземе внимание додека правиш спаринг насамо е најдобро.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom