Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Дај линк, рапорт барем некоја информацијаМоментално го гледам годинешново Т8 финале во К1 (преку интернет streaming), Бадр Хари очекувано стигна до финалето и најверојатно ќе победи, како што и очекував. Ме разочара Аертс кој речиси и да му ја предаде борбата во четвртфиналето. Сега почнува Боњаски - Саки полуфиналето. Предвидувам финале Боњаски - Хари...
Well, го нокаутираше со нога у плешка, и турчинот не можеше да продолжи.
Очекувано финале Боњаски - Хари.
Мислам дека old school-ерот Боњаски ќе има mission imp. против ултра брзиот Мароканец.
Ц ц ц, ова немаше да го предвидам за милион годиниКасно те видов, пошто гледам.
Боњаски добро почна. Хари (со неговата стаклена вилица) доби изненадувачки нокдаун у прва рунда. У втора врати со нокдаун и додека Боњаски лежеше овој продолжи да го удира, судијата едвај го одвои. Затоа беше дисквалификуван. Asshole, така му треба.
Јас ги гледам на you tube. Ги аплодираат борбите за неколку часа. До вечер би требало да ги има.Инаку гледав на sopcast преку my2p2. Кој ќе ги чека eurosport, кои даваат со закаснување од еден месец.
Да бе сега ја гледав борбата и тоа што се случи е срамота за спортот. Бадр Хари шупак, идиот, неписмен :bip: Не знам само како можеше да направи толку сељачки потег. Два бокса и едно газење на легнат противник се доволно голема причина за дисквалификација. Ме разочара тотално заради тоа што К-1 би требало да претставува традиција, почит, спортско однесување, дисциплина и други одлики што ги имаат боречките вештини. Покрај Бадр Хари само Боб Сап го имам видено да се посере на истите со удирање на легнат противник:uvo:Мислам дека кај Бадр Хари беше дури пофлагрантно. На оваа снимка отпосле се курчеше тој што згреши, меѓутоа Бадр Хари повеќе го удираше легнатиот противник (отколку на снимкава), (со нога во глава, окото му го повреди). Мислам дека судијата не беше спремен (не очекуваше) вакво нешто. Кога виде дека Хари не престанува, не реагира на неговите знаци, туку продолжува да го удира (и со раце и со нозе), му рипна врз него, скоро да го нападна.
Прво доби жолт, а потоа црвен (помеѓу имаше долги консултации). А и Боњаски се преправаше малку повеќе од што треба, но немаше друго решение освен дисквалификација.
Факт е ако видиш години, брзина, техника, сила дека е апсолутен шампион на К-1(дури и во борбата доминираше пред да се изглупира) ама исто е факт дека е сељачиште. Може ќе се поправи во иднинаИ јас мислам дека Хари е најдобар, но никогаш не сум го сакал (не сум знаел зошто, ама сега знам).
Не би рекол. Ај види кој зададе повеќе удари. Само Боњаски го погоди со некој несмасен преден директТреба да се спомене дека во финалево (колку што траеше) Боњаски сепак беше подобар. Иако главно оружје му е ногата, сепак работа со раце применуваше добро се со цел да го закачи по вилица Хари (неговата ахилова пета). Уште во прва рунда му успеа. А во втора (пред да се случи инцидентот) го погоди пак со рака по вилица, и после се обиде да го докрајчи со нога, ама Хари намерно ескивираше со пад за да избегне + удар со нога по глава.