K1-Fight Club, Ultimate Fight, Бокс, Кик-Бокс...

• Креатор на темата Креатор на темата DJ_DEXTER
  • Време на започнување Време на започнување

Која боречка вештина најмногу ве привлекува?

• Karate

Гласови: 27 4,6%
  • Taekwondo

Гласови: 36 6,1%
  • Judo

Гласови: 11 1,9%
  • Aikido

Гласови: 38 6,4%
  • Boks

Гласови: 70 11,8%
  • Kick-Boks

Гласови: 194 32,8%
  • Muay Thai

Гласови: 45 7,6%
  • Kung Fu(Wing Chun,ShaoLin,Mantis...)

Гласови: 76 12,8%
  • Ninjitsu

Гласови: 30 5,1%
  • Ја нема на листата

Гласови: 65 11,0%

• Вкупно гласачи
    592
И самиот изјави пред борбата со Витакер дека сака да ја исчисти дивизијата па да иде нагоре

Па да, го предизвика Коста во интервјуто, така да верувам дека таа борба е следна за него.
Автоматски споено мислење:

Adesanya му направи dodge скоро 99% на нападите, дали 2-3 пати го закачи витакер од кои еднаш пред да биде нокаутиран. Пак ќе кажам, има ефикасно движење, не троши енергија, брз и експлозивен е со лева рака во комбо со десна нога, меѓутоа кога замавнува не се знае од која страна ќе го залепи противникот ... според мене еден од најдобрите :)

Сѐ ок али не се слагам баш со процентот. :D
Јас би рекол можеби пола од ударите му ги одбегна. Во првата рунда од почеток го гаѓаше со директи и поврза неколку успешни во низа Витакер. Во втората рунда имаше неколку крошина во размените, а имаше и добар хедкик.

Ако примети во првата рунда стилот на Адесаниа беше неутрализиран, Роб константно притискаше успешно со директи, и тука мислам Адесаниа беше малу изненаден. Али можда таква и му беше стратегијата Бог зна...

Последно уредено:
Адесанја страшно наликува стилски на Џон Џонс и Андерсон Силва.Витакер мислам дека голема пауза направи и влезе емоционално во борбата како да очекуваше пораз,не веруваше во себе, се осекаше страв и префорсира во почеток.

Уште една жртва во боксерски меч . Патрик Деј при удар со главата во подот завршил во ургентен центар после направената операција на мозокот паднал во кома. После четири дена почина.

Screenshot_1.png

Многумина мислеа дека Asscream лесно ќе пројди низ Маиа...
Хај левел Џиу Џицу е опасна работа.

Прогнози за вечерва дечки ?
Во колку отприлика би почнал диаз ?

Масвидал со најголеми шанси до победа преку нокаут, поготово во првите рунди.
Диаз како победник на повеќе начини - сабмишн, дисижн или КО зошто да не.

Стендап - Масвидал (дискутабилно)
Граунд - Диаз
Кондиција - Диаз

Победник- Диаз

Масвидал со најголеми шанси до победа преку нокаут, поготово во првите рунди.
Диаз како победник на повеќе начини - сабмишн, дисижн или КО зошто да не.

Стендап - Масвидал (дискутабилно)
Граунд - Диаз
Кондиција - Диаз

Победник- Диаз

Па кондиционо дискутабилно е дали диаз е подобар. Мислам дека победник ќе биде тој што прв нема да направи грешка, и двајцата се донекаде диви борци, па мислам дека ќе пробаат нешто неочекувано да направат па ако миснат, противникот ќе казни. На земја диаз е мн позаебан, ама не верувам дека ке поминат мн време таму.
Тешка за предвидување борба, ама се надевам ќе биде добро шоу.

Па кондиционо дискутабилно е дали диаз е подобар. Мислам дека победник ќе биде тој што прв нема да направи грешка, и двајцата се донекаде диви борци, па мислам дека ќе пробаат нешто неочекувано да направат па ако миснат, противникот ќе казни. На земја диаз е мн позаебан, ама не верувам дека ке поминат мн време таму.
Тешка за предвидување борба, ама се надевам ќе биде добро шоу.

Искрено, ептен исфорсирана борба од страна на медиа и целокупната организација на UFC. Не го сакам концептот, не го сакам нити појасот, ова се чисти глупости според мене.
И двајцата немаат шампионски скилсет и не знам зошто толку значење им се даде... BMF... преку куров ако биле опасни мадафакери!
Ова треба да е спорт во кој треба да гледаме борба на боречки вештини, или натпревар на персоналитети? Фак ит!
Што е следно после ова, BDO (Biggest Dick Owner) Belt?

Али ја разбирам поентата позади, а тоа е пумпање ppv и публицитет...

Последно уредено:
Искрено, ептен исфорсирана борба од страна на медиа и целокупната организација на UFC. Не го сакам концептот, не го сакам нити појасот, ова се чисти глупости според мене.
И двајцата немаат шампионски скилсет и не знам зошто толку значење им се даде... BMF... преку куров ако биле опасни мадафакери!
Ова треба да е спорт во кој треба да гледаме борба на боречки вештини, или натпревар на персоналитети? Фак ит!

Али ја разбирам поентата позади, а тоа е пумпање ppv и публицитет...

Да дефинитивно напумпана борба, но сепак стилот а и менталитетот на двајцата борци ветува доста интересна борба за гледање. Ама пак персоналитито го прави и борецот така да џабе скилс ако некој нема срце што би се реколо кај нас за борба а и двајцата го имаат тоа така да затоа е доста интересен матч уп.
А за скилс кога станува збор усман со колби е тоа ќе биде уметност. Омразата помеѓу нив двајца, а и способностите што ги поседуват, нивото на кардио, како и менталитетот ветува борба за памтење. Се надевам таму дека усман ќе го затне колби ( еден од ретките борци кој не ги можам ЧД ).

Да дефинитивно напумпана борба, но сепак стилот а и менталитетот на двајцата борци ветува доста интересна борба за гледање. Ама пак персоналитито го прави и борецот така да џабе скилс ако некој нема срце што би се реколо кај нас за борба а и двајцата го имаат тоа така да затоа е доста интересен матч уп.
А за скилс кога станува збор усман со колби е тоа ќе биде уметност. Омразата помеѓу нив двајца, а и способностите што ги поседуват, нивото на кардио, како и менталитетот ветува борба за памтење. Се надевам таму дека усман ќе го затне колби ( еден од ретките борци кој не ги можам ЧД ).

Дупе е, али јас го сакам Ковингтон.
Претерува со бламажите и е многу фејк, а тоа му е ептен очигледно, но има скилови Колби. А и неговиот trash talk ми е многу смешен, не затоа што му е многу добар, туку напротив... :pos:

Дупе е, али јас го сакам Ковингтон.
Претерува со бламажите и е многу фејк, а тоа му е ептен очигледно, но има скилови Колби. А и неговиот trash talk ми е многу смешен, не затоа што му е многу добар, туку напротив... :pos:

За скилс неможе да се негира тука ништо, тој кард ке биде врв !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom