A
Avenger99
Гостин
Тогаш ќе те замараат зашто имаш слушалки![]()
Заврти ја главата на другата страна и нека зборуваат,за скоро ќе престанат,сум седел 100 пати со пензионери на подолг пат,знам како е..

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Тогаш ќе те замараат зашто имаш слушалки![]()
хахахах, кај ја отера сега работава. али ќе ти се придружам.Еј ова со градски не било ништо да патуваш со пензионери, патувајте 500 километра со нив да видите како е.Бетер него мали деца, јас да сум туристички водич например и да ми се наклесаат тура да водам старци некаде цел автобус или ќе ги истресам нив некаде или сама ќе се истресам, такси ќе возам поарно. Ќе пишам повеќе утре други ден
![]()
Немале четки за заби у времето на Одисејхахахах, кај ја отера сега работава. али ќе ти се придружам.
замисли да патуваш скопје-минхен со луѓе кои се бањаат еднаш месечно, четка за заби не виделе уште од времето на одисеј, а културата ја заборавиле во фиока, се дерат и довикуваат, бараат ваква или онаква музика,а од уста излага неподнослива реа. ....... аууууууу, колку е само тоа лошо искуство. а ДА, ќе заборавев да спомнам, кондури обавезно се вадат
а кога ќе дојдеш на австриско-германска граница (рано наутро), и ќе отидеш до тоалет, ги гледаш како се чудат на чешмите кои немаат ни рачка ни славина за да пуштиш вода.
“што е тоа сензор? се јаде или пие?“
го чекам твојот пост![]()
Моментот кога во преполн 41 со пензионери, шоферот ќе го утне патот
Како испорипаа наеднаш сите од местата, ќе го потепаа шоферот, сум се помочал од смеа. И одма тука се отворија дискусии и секакви можни сценарија. Штета што при крај на возењето се случи тоа, баш ме занимаше какви сцени ќе развиеаа старите умови.![]()
19-ка кромидарник! Се качив од Чаир и мирисот на кромид се осеќаше до Карпош 4
Што им е финтата со албанците на станица не спаѓаат како сите патници, туку по 3 метри им текне да тропаат како луди на вратата за да излезат.
Ме нервира кога некој албанец ќе се качи и кога ќе му каже на шоферот да го почека бидејќи требало да дојде и некој негов пријател. Го чекаа 2 мин и овој се налути и излезе од автобусот почна да свири, да мава раце и дојдоа заедно со една вреќа грав.![]()
Според рамковен договор, којшто целосно е имплементиран во нашиот устав. За двојазичноста на ЈСП прочитај повеќе тука, зошто и како дојде до тоа.Друштво, барам објаснување од вас за:
1. Според кој член(ови) и од кој Закон(и) ЈСП поставува дисплеји на два или повеќе јазици, кога се знае дека официјален јазик во Република Македонија според Уставот (како највисока правна рамка) е МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК?! Ова е случај на линиите 2 и 9, а ова за мене не е прифатливо, лично за мене, но и за мнозина други!
Затоа што сме апартхејд држава и косоварски вазали . Welcome to reality2. Зошто кога има контроли на линија 9 (конкретно), контролорите најчесто говорат различен јазик од официјалниот, односно со тие што се разбираат ги пуштаат и покрај тоа што немаат билети, додека со останатите кои говорат официјален јазик (Македонски) им вршат притисок и тортура?!
Фала