- Член од
- 17 август 2011
- Мислења
- 10.592
- Поени од реакции
- 18.994
Јебига малцинство сте вие по 2 метра2,5 не сум али 2 сум. Еднаш иам влезено во двокатен одма на следната станица се симнав. Вкочанување на врат е заебана работа.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Јебига малцинство сте вие по 2 метра2,5 не сум али 2 сум. Еднаш иам влезено во двокатен одма на следната станица се симнав. Вкочанување на врат е заебана работа.
1200 den годишна за секој ден па ти види сеаМоре да не испадне после уште некој ден гага да им дадат па да го кркаме поише.... Додека не се усвои предлогот не се радувам.![]()
"Скапо" им е нив да даваат толку пари за слободна.1200 den годишна за секој ден па ти види сеа![]()
На две годишни рати"Скапо" им е нив да даваат толку пари за слободна.
А и не верувам дека има пензионер што ќе се вози секој ден и да ја има таа слободна...
Поубава информација не сум слушнал долго време.Значи дека моите молитви се ислушаниhttp://www.bezpardon.mk/nema-vek-e-gaga-vozen-e-za-penzionerite/
Нема веќе гага возење за пензионерите
Град Скопје конечно реши да ги слушне поплаките на граѓаните за неверојатните гужви што се репризираат секој вторник и петок. Средношколци, студенти, вработени, сите се жалеа од пензионерите и нивната потреба за слободно столче во автобусите на ЈСП. Тие, навидум стари и болни, сакаат да седнат, а учениците уморни и поспани одбиваат да станат, и така до бескрај.![]()
Град Скопје донесе нов предлог, да се воведе годишен возен билет за сите возрасни лица, за мажи над 64 години и жени над 62 години, кој ќе чини 1200 денари, а ќе може да се користи секој ден во неделата за сите градски и селски линии. Тие билетот ќе можат да го плаќаат на две рати, по 600 денари во текот на годината.
Од вработените во ЈСП дознаваме дека ова може да биде навистина добро решение за поплаките кои секојдвено ги добиваат, а и автобусите нема толку да доцнат бидејќи ќе се намалат гужвите.
Секако ова е само предлог на Град Скопје, треба да почекаме истиот да биде изгласан и да стапи во сила.
Но, не сите пензионерите се согласуваат со овој прелог .
За 70-годишниот Драгослав Митревски ова е добра идеја и вели: “Секој ден да имаме право, за да нема гужви“. Дој додава и дека не е ни скапа цената на годишниот билет, а и дека лекарите не закажуваат прегледи само во вторник и петок.
За пензионерката Снежана Лазаревска, ова е непочитување кон пензионерите и додава: “Конечно ни дадоа нешто без пари и тоа ни го земаа“. Според неа, ако сакаат да ги намалат гужвите, пензионерите секој ден треба да се возат бесплатно.
Ни останува само да посакаме што побрзо да се реши овој проблем, бидејќи некогаш метежот е навистина неподнослив.
Ивана Јариќ
БезПардон.Мк
Цените на нафтата паднаа поради состојбите во еврозоната
Цените на нафтата на светските пазари во понеделникот забележаа пад поради загриженоста на инвеститорите дека европскиот договор за еврозоната можеби нема да биде доволен за надминување на должничката криза или да го поддржи растот во зоната на примена на единствената европска валута.
Барел сирова нафта на лондонскиот пазар падна за 1,57 долари на 107,05 долари. На американскиот пазар, цената на барелот сирова нафта се симна за 1,52 долари на 97,89 долари.
Организацијата на земјите извознички на нафта OPEK, пак, во понеделникот соопшти дека цената барел од референтната кошничка нејзина нафта во петокот изнесувала 10,745 долари, што значи дека во однос на четвртокот се намалила за 1,53 долари.
извор: предна страна на кајгана
--------
И сега ГеЈСП ќе ја намали ли пак цената на билетите !? Жими таквото.