Чичко Кумплунг
деца на транзицијата
Сигурно бил проморан на тоа,што се трескате од земја?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Јохан не треба да се вклучува во ДПМНЕ. Јохан е во ДПМНЕ уште од многу многу одамна.Ако пак се вклучи политички во тимот ДПМНЕ, ќе го изгуби секој кредибилтет кај народот кој ги има сега.
Јохан не треба да се вклучува во ДПМНЕ. Јохан е во ДПМНЕ уште од многу многу одамна.
Гревот пред Македонецот ќе си го избриши, доколку се отргне од таа партија и воопшто од политиката! Дотогаш тој за мене, а и за секој вразумен Македонец ќе биди само партиски послушник (зошто сигурен сум дека не го мисли од душа тоа што го изеде за хашките случаи)!
Јохан не треба да се вклучува во ДПМНЕ. Јохан е во ДПМНЕ уште од многу многу одамна.
Јохан имал грев пред Македонците.
Тој партиски послушник ја бранеше државата во 2001. Додека вразумените Македонци се криеја ко пички. И сега, кога неговите деца зависат од милоста на партијата, а тој ги проаѓа најубавите години од животот во затвор му судат и поставуваат услови за да останел „морално“ чист. Бидејќи имал гревови.![]()
Да, и после тие што ќе му аплаудираат за тоа ќе го бранат. Можеби и ќе му помогнат да се стабилизира и да води нормален живот. Ко што им помогнаа на генералот Ангелов и на Љубе. Бидејќи, Јохан ни должи на сите, па мора по 10 пати да се жртвува. За да остане „морално“ чист пред тие кои покажаа што значи морална вертикала во 2001, кога војуваа од Халкидики.Да, и ако го држи истиот став и убедување како 2001 одма би излегол од кај нив
Јохан е во ВМРО од самото основање на партијата. Во 2001 беше шеф на обезбедувањето на претседателот Трајковски. И има изработено милион работи за партијата. Тоа го прави, нели, партиски послушник.Кога ја бранеше државата не беше партиски послушник, затоа е и во затвор денес! Доколку јавно не се покаи и јавно не се одречи од писмото каде што ја правда амнестијата на УЧКите, тој ќе биди исто ко Љубе за мене...
Неговите деца зависат од милоста на партијата?!?! Од авион се гледа дека во Македонија владее режим на една фамилија, доколку е тоа така!
Знам, ама ете, тоа го правело партиски послушник и недостоен...Јохан е еден од основачите на унијата на млади сили, во партијата е десет години пред 2001
Да, и после тие што ќе му аплаудираат за тоа ќе го бранат. Можеби и ќе му помогнат да се стабилизира и да води нормален живот. Ко што им помогнаа на генералот Ангелов и на Љубе. Бидејќи, Јохан ни должи на сите, па мора по 10 пати да се жртвува. За да остане „морално“ чист пред тие кои покажаа што значи морална вертикала во 2001, кога војуваа од Халкидики.
Мислам дека сепак Јохан ќе остане надвор од политиката после неговото ослободување без разлика дали ќе се случи брзо како што се навестува или ќе си ја отслужи до крај казната,бидејќи мислам дека после се што помина по затворите и на судењата се има голем сомнеж во него створено за сите политичари во земјава.Од друга страна пак, само ако реши дека ме му се допаѓа повеќе ДПМНЕ, од било која причина, веднаш медумските џукели ќе се впупштат во мисија, веднаш ќе проработат милионите евра кои служат за оцрнување неподобни личности, и така имиџот за херојот засекогаш ќе биде избришан. Што значи за да остане херој треба да остане член на ДПМНЕ, што според мене членство во таа партија не треба да е критериум за некој да биде херој.
Значи, јас не го бранам моралот на партијата. Го бранам Јохан. Партијата, особено сега, би газела преку секого кој би пробал да и го уништи рејтингот. И тоа е легитимна забелешка. Ама тогаш плукањето треба да оди на адреса на Груевски. Јохан е херој, без разлика дали ќе остане или замине од ДПМНЕ. Ама, ако е паметен ќе остане. Заслужува мирен живот, доволно ја задолжи Македонија. И никој нема право заради тоа да плука на него.Од друга страна пак, само ако реши дека ме му се допаѓа повеќе ДПМНЕ, од било која причина, веднаш медумските џукели ќе се впупштат во мисија, веднаш ќе проработат милионите евра кои служат за оцрнување неподобни личности, и така имиџот за херојот засекогаш ќе биде избришан. Што значи за да остане херој треба да остане член на ДПМНЕ, што според мене членство во таа партија не треба да е критериум за некој да биде херој.
И Љубе Бошкоски беше во партијат пред Никола Груевски, па ете...
Значи, јас не го бранам моралот на партијата. Го бранам Јохан. Партијата, особено сега, би газела преку секого кој би пробал да и го уништи рејтингот. И тоа е легитимна забелешка. Ама тогаш плукањето треба да оди на адреса на Груевски. Јохан е херој, без разлика дали ќе остане или замине од ДПМНЕ. Ама, ако е паметен ќе остане. Заслужува мирен живот, доволно ја задолжи Македонија. И никој нема право заради тоа да плука на него.
Искрено политичариве ми се како есен во Македонија час сонце час дожд,за пример би ги земал Љубчо кој стана најдобар другар со Црвенковски,а додека беа во борба за власта го нарекуваше наркоман,а исто и сестра Љубе кој го бацуваше бетонот на аеродромот кога го ослободија,а после тоа се покажа како кодош и исто така пратеничката фотелја му стана многу слатка па се служеше со сите можни средства за да се смести во неа,мислиш дека и Јохан би испаднал таков после неговото ослободување,мене не ми делува на таков човек,но сепак Македонија е земја на чудата се е тука можно.Значи, јас не го бранам моралот на партијата. Го бранам Јохан. Партијата, особено сега, би газела преку секого кој би пробал да и го уништи рејтингот. И тоа е легитимна забелешка. Ама тогаш плукањето треба да оди на адреса на Груевски. Јохан е херој, без разлика дали ќе остане или замине од ДПМНЕ. Ама, ако е паметен ќе остане. Заслужува мирен живот, доволно ја задолжи Македонија. И никој нема право заради тоа да плука на него.