Јордан Мијалков

Во тоа време, просрпските и прогрчките комуњари го убија Мијалков. Се спремаше Србија и Грција да ја делат Македонија, а македонските патриоти, кои се бореа за слободна и независна Македонија им сметаа, па ги ликвидираа.
И ништо нема да се открие, зошто вакви атентати “на црно“ се прават по усна наредба и со усна комуникација.

едвај го чекам законот за лустрација хахаххахаа па да им ги видам фаците на сите оние патриоти по должност ,,,,сега имате 2/3 мнозиство значи може да профункционира законот....или има многу за бришење ................
доста со завери и конструкции

Проблемот е што тогаш ВМРО-то ќе остане без 90% од своитенајгорни слоеви....на таложење...

Во тоа време, просрпските и прогрчките комуњари го убија Мијалков. Се спремаше Србија и Грција да ја делат Македонија, а македонските патриоти, кои се бореа за слободна и независна Македонија им сметаа, па ги ликвидираа.
И ништо нема да се открие, зошто вакви атентати “на црно“ се прават по усна наредба и со усна комуникација.

Немаше тенк...имаше камион...дали намерен или како оној на Тоше....незнам..:)
Обрати внимание на граматичкото време....

Проблемот е што тогаш ВМРО-то ќе остане без 90% од своитенајгорни слоеви....на таложење...

Леле, сега ДПМНЕ биле УДБАши, а правиве УДБАши соросоиди и комуналци сдсманци не биле :tapp:

Туку, што ти смета мојата граматика, од брзање грешам. Неам јас време да се бафтарам со форуми, јас сум бизи чоек, па праам граматички грешки :wink:

Леле, сега ДПМНЕ биле УДБАши, а правиве УДБАши соросоиди и комуналци сдсманци не биле :tapp:

Туку, што ти смета мојата граматика, од брзање грешам. Неам јас време да се бафтарам со форуми, јас сум бизи чоек, па праам граматички грешки :wink:

Беа,а голем дел од ДПМНЕ сеуште се,иако тоа може да се тврди и за многубројни СДСМовци,тоа е реалноста.:toe:

bitushanec............................дефинитивно не си од Битуше...., не е лошо да подистражиш малку тоа DNK :)

Nemalo kamionm tuku sina lada, a kolkava bila drskosta na sluzbata najubavo zboruva faktot deka istata lada e upotrebena i pri obid za atentat vrz Andov.

Интересно за анализирање е тоа што по формирањето на експертската влада на Никола Кљусев, во чијшто кабинет влегоа и двајца партиски определени министри од ВМРО-ДПМНЕ: Јордан Мијалков, како министер за внатрешни работи, и Александар Лепавцов, тогаш министер за убранизам и транспорт, острицата на тогашните државни медиуми под контрола на делови од поранешната политичка номенклатура, беше најмногу насочена кон полицијата, иако во тоа време македонската полиција, сосема менувајќи го односот кон сопствените граѓани, со неколку акции запре да се мобилизираат македонските регрути, грабнувајќи ја и криејќи ја воената евиденција, а имаше и навистина смели подвизи во спречувањето на изнесувањето на воената опрема од македонските касарни и нејзино запленување за потребите на државата. Оттаму, министерот Мијалков беше постојано под притисоци на одредени домашни политички структури и на воениот врв на ЈНА. Дел од македонските политички партии отворено заговараа негова смена, но премиерот Кљусев, познавајќи го одамна, во него ја темелеше и својата лична безбедност и сигурноста на земјата. Затоа, и загинувањето, но и причината за самото заминување на пат на Јордан Мијалков од една седница во Собранието, до денес остана мистерија. Дали станува збор само за несреќа или, пак, за првиот политички атентат во поновата македонска историја?! Имено, според нејасните околности и по чиј повик од Белград и по чија сугестија од Скопје тој заминува на пат, но уште повеќе според кажувањата на очевидците на настанот, оние што имаат некаква поврзаност со увидот од местото на несреќата и од обдукцијата на Мијалков, постојат многу сомневања дека не се работи за обична сообраќајка. Интересно е да се напомене дека како еден од причинителите на несреќата се споменуваше возило лада со регистерски таблички од Врање, управувана од Албанец од Бујановац, а за кој подоцна ништо не се слушна. Исто така, интригантно е што исто таква лада со врањски таблички по две години беше апострофирана како предизвикувач на незгода, којашто, за среќа, не заврши фатално, на службениот автомобил на Стојан Андов, тогашен претседател на Собранието. Набргу по загинувањето, или убиството, на Мијалков, беше лиферувана информацијата дека воениот врв на ЈНА планирал и физичка ликвидација на премиерот Никола Кљусев, како дел од плановите за отворање “Јужен фронт”, со цел на Македонија да не £ се дозволи отцепување од планираната трета Југославија, којашто тогаш многумина ја нарекуваа Србославија.

http://magazin.forum.com.mk/Desktop...tabid=172&EditionID=151&ArticleID=4714&Page=1

Јордан Мијалков...
човекот со куферче.
(Хеклер и Кох МП5) :wink:

Џаба куме...све те твоје паре... :pos2:

Ако имињата излезат во таква книга,тоа веќе не е “тајна полиција“.:smir:

Ova bre kako Porscheto od James Dean

Prashanjeto dali e porsheto od James Dean ili Руска варијанта e bitno samo za prenasochuvanje na diskusijata.
Vo site novinski izveshtai od toa vreme se spomenuva ladata. Ako ja ima vo novinskite izveshtai sigurno ja ima i vo policiskite........ Siljan Avramovski mu e sovetnik na Sasho Mijalkov-dali po izbor na S.Mijalkov ili po "preporaka".

Ако имињата излезат во таква книга,тоа веќе не е “тајна полиција“.:smir:

Ова уште подобро може да се примени на “Хазарските“ конспирации. :smir:

bedz_anim.gif

Prashanjeto dali e porsheto od James Dean ili Руска варијанта e bitno samo za prenasochuvanje na diskusijata.
Vo site novinski izveshtai od toa vreme se spomenuva ladata. Ako ja ima vo novinskite izveshtai sigurno ja ima i vo policiskite........ Siljan Avramovski mu e sovetnik na Sasho Mijalkov-dali po izbor na S.Mijalkov ili po "preporaka".

Ne bre Mr Vancev ne mi zemaj za zlo deka prokomentirav off topic eve ke bidam doblesen i ke ti se izvinam,matter of fact ke si go izbisam postot.

Vo pravo si prodolzi,iskreno ne znam mnogu za slucajot pa me zainteresira

Regards

Edit:Ne mozi da se izbrisi eve moderatorot neka go ckrtni

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom