Jerking

• Креатор на темата Креатор на темата Frank_White
  • Време на започнување Време на започнување

Frank_White

Da ReaList
Член од
8 август 2008
Мислења
69
Поени од реакции
2
Znaci vaka....

Jerking e eden vid na igranje, slicno na c-walk, b-dance, inner-city dance itn... so ogled na toa sto ovoj tip na igranje e nov, i glavni inspiratori i kreatori se grupata NEW BOYZ, koisto se proslavija i go vovedoa ovoj tip na igranje so pesnata YOU`RE A JERK. Obicno site tie koisto praktikuvaat Jerking, nosat takanareceni skiny jeans. Kako sto natprevaruvanjeto pomegu breakdanceri bese mnogu popularno porano, sega se cini deka vo podem e natprevaruvanje pomegu JERKS. Eve dve klipcinja od grupata ChopCityFam (187), vo koja e clen moj prijatel RJ.....
Zasega tolku, ke dodadam uste nesto ponatamu ;)....
Izvinete za Latinicata, se nadevam ke mi prostite :smir:.....
Pozdrav!!

Еве го и спотов за песнава на New Boyz

Не ми се свиѓа -.-
Многу ми е dorky -.-

Хаха, епа на еден начин целта на Jerkin е да изгледа dorky ;)...Затоа секој носи скини џинс, маиците им се мали бидејки е важно нозете да не бидат покриени колку што е можно повеќе. Некој носат истотака очила (како бубалиците ;))....Е сега, како што реков New Boyz го воведоа овој вид, и тие потекнуваат од Калифорнија, ЛА...Но, Jerkin не е толку едноставен како што изгледа. Се состои главно од неколку елементи и тоа: Jerkin (како најосновен), Twerkin, The Dipp, Sponge Bob, Reject, и Tippy Toe. Е сега, многумина го споредуваат со Crank That - Soulja Boy, но Кранк Дет изгледа многу едноставен и детски па затоа и се изгуби. Не дека овој не изгледа детски, изгледа можеби и глупаво за некој, но тоа е дел, и треба да се гледа како за таков бидејки целта е да биде колку повеќе забавен, и интересен. Jerking is basically hip-hop and skater style rolled into one. The beats are hip-hop, but the fashion is skater. Друга интересна поента е тоа што Џеркин се изведува на улица, односно на патот.Многумина играат додека се чeка зелено светло пред семафорите :vozbud:....Е сега главно прашање е дали овој вид ке опстане или ке се изгуби исто како и некои други како Crank That на пр?....Останува да видиме....Засега е одобрен од Снооп, и Will.I.Am. od Black Eyed Peas кои направија песна, и се вика Imma Be...
Еве ја песната и некои клипчиња.... Поздрав

Песнава е :vozbud:.....

Некој фразата "It's cool to be uncool" ја сфаќаат здраво за готово :)

Хехе.....А шо е cool? ;).....Шо треба да се праи, каков треба да се биде

Некако такви чудни движења имаат... 0,0 заеби многу ми е неиграње денсов.

Хаха......Ок! :wink:.......Треба да се биде хетеро за да се биде коол, мислам зависи до персона брат, но стилот истотака игра улога, да се биде различен како шо гледам и Џеркс се различни шо значи се коол Huh? ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom