Jedi Philosophy - Филозофијата на Џедаите

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Се разбира, зарем се сомневаш, ја имам дома, на двд!

Aceva напиша:
Gizo напиша:
А ние што сакаме да станеме Џедаи каде да се обратиме.
Плаќаш чланарина кај Дивајдер, ти зделнуе една по сред тинтара, се набиваш у земља, малце ти се подвојуваат очињата, ти се клемпават ушињата и одма ти се отвараат сите чакри. И добијаш два броја помала маичка на која пише - Ај уоз уанс Гижо.
МНОГУ БИТНО - Не пробуј у други џедајџилници, само Дивајдер може така автентично да те оплемени :wink:
Хахахах, е не можев да се сопраам од смеење, Дивидер (хахах дивидер на кирилица)пијачка од мене за Ацева а и ти треба да размислиш колкава ќе биде фактурата шо те фали толку , PR campaign што ти прави , ама барем кај девојчиња да те фалеше а не на Гизо .
Поздрав

Off topic, ама за сите ние кои не ја разбрале религијата, институционализацијата на верата, сите оние кои не разбират или не сакаат да сфатат дека природата т. е Силата е она што е единствено реално, мала шега, бидејќи сум голем шегобиец:

pic128591.jpg

Дивајдер, ке те убијам! Баш планирав сликава во понеделник да ја ставам на главна, преработена на македонски се разбира :)

Е јебига, лоша координација, ќе ти пратам на мејл уште некои слично/интересни па види.
Важно Силата е со нас пријателе, секогаш!!

ok per na so se bariza ucenjeto na Dzedaite?

На Силата, ја проучуваме, разбираме,живееме Силата, таа е се она околу нас, до нас, во нас, вон нас, видливо и невидливо.....

Инаку, има волој ќе речат дека е комбинација на натурализам, митраизам, таоизам и ранорисјанство, со примеси на космологизам...

am ti rekov deka ima neshto so istocnive religii :wink:

Well, if I may beg the differ...драга Рејџ, од она што се пресивира за источни е само таоизмот, другите се од Asia Minor, Европа, цел свет, итн.

ЛЕЛЕ И МЕНЕ ОВА МЕ ИНТЕРЕСИРАШЕ...СТВАРНО,ОД КОГА?
И АЈ ПРАТИ МИ УШТЕ НЕКОЈ РЕД ЗА СЕТО ОВА НА МАИЛ!
ТЕ МОЛАМ!

*pravete mesto more!*

Vidi vidi...Jedi philosophy...shave my les and call me a Coruscant Nobleman on valentine's day...hehehe...

Garfi ti od koga vleze u Jedi film be more? :D ja pa se razbira...:D :D :D

*ahem* Stosot za jediete e deka tia se vo potpolen ekvilibrium so okolinata okolu sebe, teloto, umot i dusata. Jedi ne navleguva epten vo emocii, i znae deka tia ja poremeti ramnotezata vo sebe. A za mokite da gi koristi, Jedi mora da ima pogolema percepija od "normalnite" luge i povisoko nivo na negovite setila.

Acid напиша:
Гарфилд, ти од кога си џедај? Сериозно, кога стана џедај?

Некаде рани-средина на осумдесеттите! Откога почнав да ги читам книшките. ме привлеше идејата. Се разбира, кога навлегов во мистериите на култовите, религиите, учењата, а сето тоа поврзано со мојот афинитет кон спортот кој го тренирав (карате - учење за самоодбрана и одбрана на другите), потоа на факултет, некако работите добија мног логичен склоп и следеше дефинитивната иницијација во џедајството.

абе тек сеа глеам дека си неарен :)

не поштуем џедајство. многу ми се конвенционални..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom