Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Законски се одредува.
Како бе законски се одредува ? На оваа тема барам подлабоки и пошироки размислувања за тоа зошто се креира јавниот интерес...
Така. Ако е од јавен интерес, ќе дојдам, ќе ти ја срушам куќата откако ќе ти ја купам по пазарна цена и на нејзино место ќе изградам голф игралиште. Подлабоки размислувања? Што сакаш да ти кажам? Дали медитираат пред да ги донесат измените?
Друже пазарна цена е пазарна цена нема тоа мое твое.Се читаш ли што пишуваш бе ? Експропријацијата скоро секогаш се извршува со подпазарна цена која проценителот ја смета за пазарна ...
Се читаш ли што пишуваш бе ? Експропријацијата скоро секогаш се извршува со подпазарна цена која проценителот ја смета за пазарна ...
Легендо! За експроприраната недвижност припаѓа праведен надоместок кој не може да биде понизок од пазарната вредност на недвижноста.
Абе Пирате , зошто мора преку мојот имот на пример да минува патот. Кој е интересот на јавноста ( т.е ЈАВЕН ИНТЕРЕС ) патот да минува преку мојот имот.
Под основ изработување и донесување на урбанистички план, што е дејност од јавен интерес.
Епа нема сега баш заради тебе да менуваат урбанистички планови,проекти и слично.Државата е застапник на интересите на народот и како таква носи одлука и ја спроведува.Абе Пирате , зошто мора преку мојот имот на пример да минува патот. Кој е интересот на јавноста ( т.е ЈАВЕН ИНТЕРЕС ) патот да минува преку мојот имот.