Јадење кај баба

• Креатор на темата Креатор на темата Mlad_man
  • Време на започнување Време на започнување
Ракија во тестото :)
LoL ќе ја прашам мајка ми дали е така иначе не сум знаел и друг пат ќе внимавам да не прејадувам оти ќе се опијанам од храна :D

Sent from my iPad 3 using Tapatalk 2

LoL ќе ја прашам мајка ми дали е така иначе не сум знаел и друг пат ќе внимавам да не прејадувам оти ќе се опијанам од храна :D

Се става по една чашка ракија во тестото се врзува за водата и при пржењето водата испарува многу побрзо не дозволувајки тестото да впие маснотии. :)

Не биди глуп, се става по една чашка ркија во тестото се врзува за водата и при пржењето водата испарува многу побрзо не дозволувајки тестото да впие маснотии. :)
А бе да не си готвач или продаваш питулици :D

Пиците кои ги прави баба ми (од страна на мајка ми)...да си ги излижеш прстите...И на крај да почнеш да си ги грицкаш...
Женава со оглед на нејзините години ги прави феноменално кој секој пица мајстор би и симнал капа...Ова не го зборувам затоа што сум и внука,и други кои не и се во крвно сродство а сепак ги пробале ја пофалиле :)

И покрај тоа што баба ми е 11 години почината сепак го памтам нејзиниот баник со спанаќ како да беше вчера. Никогаш немам јадено поубав баник од нејзиниот бидејки нејзиниот беше правен со мерак.

Почивај во мир бабичке. Никогаш нема да те заборавам.:(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom