Јадење кај баба

• Креатор на темата Креатор на темата Mlad_man
  • Време на започнување Време на започнување
Легендарната бабина сарма!
исто и
- Тафче Графче
- Тава Ориз
- Мусака
- Компир манџа
- Секакви манџички кога сме веќе кај тоа
- Торти и Колачи
- Палачинки
И што уште не :)

Уффф легендарниот зелник на бабами.Нема ништо поубаво од тоа.Едноставно се давам во него!!!!!!!!!!!!!!!!:vozbud:

Денес јадев сарми кај баба...со чајна и сирење xD
Увек ми дава рандом комбинации од храна да јадам :)

Многу добро готви. Обожавам да јадем кај неа (: Многу добар спанаќ прае и јувки.

Најмногу ми се допаѓа сармата што ја правии ммм, и баклавата прсти да излижеш :kesa:

многу добро готви се шо е зготвено јадам кај неа од пиперки до месооо

Мојата баба неверојатно прекрасно и вкусно готви. Ги обожувам нејзините јадења:
-Пица
-Тавче гравче
-Мекици
-Палачинки
-Лиснати ( пити, банички, погачици)
-Раванија и останатите торти
-Макалото.......... и уште многу други :)

Рип баба Ленче :place:
--- надополнето: 16 јуни 2013 во 17:34 ---
Посебно една чоколадна торта со бисквити и ресанки шо ја прајше.:(

Фејворитс - Мусака со компири/тиквички/модри патлиџани, Пилешко во кари сос, Летна манџа, Палачинки, Поховани тиквички и др др :cuc:

Баба ми бог да прости, готви убави јадења посебно за појадок питулици или мекици ко шо викаат,а бе кога пржи мекици и немаше никакви мрснотии во нив како да јадеш топло лепче без кора и не знам што е тајната да нема никаква мрснотија и покрај салветка врз чинијата и пак немаше мрснотија :D

Sent from my iPad 3 using Tapatalk 2

Баба ми веќе 6 години од како почина, а мислам вчера јадев турски пишии, арванија, мафиши.........и други нејзини специјалитети што веќе сум ги заборавил.

Баба ми бог да прости, готви убави јадења посебно за појадок питулици или мекици ко шо викаат,а бе кога пржи мекици и немаше никакви мрснотии во нив како да јадеш топло лепче без кора и не знам што е тајната да нема никаква мрснотија и покрај салветка врз чинијата и пак немаше мрснотија :D

Sent from my iPad 3 using Tapatalk 2
Ракија во тестото :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom