Ja убивате ли љубовта?

• Креатор на темата Креатор на темата MakedoN_Ares
  • Време на започнување Време на започнување
Не ја убивам, ја игнорирам...Или барем пробувам...едноставно сметам дека имам побитни ствари од тоа...:toe:

Игнорирање = убивање :helou:

Колку се тешки овие денови!
Нема оган да ме загрее
нема сонце да ми се насмевне
само пустош,
само студенило, без милост!
Неутешни се
и ѕвездите сјајни
откако дознав
дека и љубовта умира.

Да ве прашам нешто, дали понекогаш се плашите да ја убиете љубовта само затоа што во вас се раѓа сомнежот дека можеби нема да најдете друга љубов?

Zarem ne e dovolno tesko a pronajdes ljubov vo denesno vreme,a pak taka dobrovolno da ja ubies od strav ili od neznam sto drugo, treba da si stvarno nenormalen..

Ја убивав љубовта со години. И на крај останав без трошка љубов во себе. А, таквото постоење е неподносливо.

Затоа решив да прекинам со таква деструкција.
Сега се учам да љубам повторно. Оди споро, но барем се обидувам.

Не да се најдов!
Успешно ја убивав извесно време. И последниве година дена сфатив дека веќе не знам да љубам и дека убивајќи ја љубовта сум убила се живо во мене. Па одново се учев и се учам сеуште. И сега пак чувствувам. И пак сум заљубена и среќна.

Ќе успееш :о)

Темава е толку апстрактно-општа, што само велешаните со нивните апстрактни перцепции (плус уште чат-пат некој друг) успеале да ја сфатат. :icon_lol:

Се шалам. Уствари па и не се шалам, јас стварно не ја сфаќам темава.
Како дали ја убиваме љубовта? Демек, откако ќе почнеме да ја чувствуваме, дали ја потиснуваме? Или дали не си дозволуваме да сакаме од икс-причини?
Автору, подобјасни.

И си можел да стаиш по-не-емо-деструктивен наслов. :icon_lol:

Temava e ? se nadevam deka avtorov na temava ke ne udostoi so poobjasnuvanje na sto misli, bidejki zborot ubivanje moze da znaci da si ubies ljubeniot/a i.t.n ili pak pravime muabet za cuvstva. Te molam objasni.

Temava e ? se nadevam deka avtorov na temava ke ne udostoi so poobjasnuvanje na sto misli, bidejki zborot ubivanje moze da znaci da si ubies ljubeniot/a i.t.n ili pak pravime muabet za cuvstva. Te molam objasni.

Мислам дека за чуство се работи,
љубовта ја чуствуваме одвнатре, така ???

Мислам дека за чуство се работи,
љубовта ја чуствуваме одвнатре, така ???

Drugo e da ti da mislis a drugo e avtorot da objasni za sto se raboti kako nie bi mozele potoa da komentirame na ovaa tema i mislam deka moeto prasanje e sosema na mesto i dobro e postaveno. Inace blagodaram na sugestijata deka se raboti za cuvstva , mene nemase da mi tekne na toa ni za milion godini....hahahahhahahahhhahahhahhahaha :helou:

понекогаш се трудам да ја убијам
ама не ми успева секогаш

Па се случило да ги поттиснам емоциите, затоа што тоа било единствено паметно решение во моментот.:wink:

Не ја убивам туку се откажувам од неа:toe:

Зошто би посакувале да ја убиеме љубовта само во моменти кога ни носи повеќе болка отколку среќа?Зошто не сме го направиле тоа порано,кога носела само среќа?Страдањето е дел од радоста,нејзината темна страна..(барем јас така мислам)..А љубов може да убиваат само оние кои се чувствуваат немоќни пред неа,сметаат дека неможат да возвратат во иста мера како што ним им се дава,се плашат од неа или од чувството на тага и немир,или во најлош случај и воопшто не ја почувствувале љубовта под своја кожа..
Во моментов една личност се обидува да ја убие мојата љубов,откако својата ја срамни со земјата..Ама не дозволувам!:pipi:

Не ја убивам... Зашто тоа би значело дека ќе убијам дел од себе! Што е човекот без љубов? Попрво би љубела,и притоа би била повредена, отколку од самиот почеток да ја убијам љубовта или да ја закопам длабоко во себе. Ако некој др. сака, нека ја убие, ама барем јас си бидам чиста пред себе, знаејќи дека јас не сум направила ништо лошо, дека некој др. ја убил, иако би се борела до самиот крај, да не го направи тој некој тој ужасен злочин. Или некогаш...сама умира... иако тоа е поболниот начин, сепак, секое добро носи и лошо со себе, па така и љубовта ја носи болката...нејзиниот мрачен дел...

Во животот се се врти во круг, и она што си го направил на друг, на крај на тебе ти се враќа. Зашто да ја убијам љубовта, кога таа потоа може да ме убие мене?

Ne ja ubivam...ama u momentov bi ja ubila da mozam:(:(zasto e bolno koa sakas nekoj i on te saka a te ostava poradi naglupa pricina

ne i davam prostor na ljubovta , nema vreme za toa :S

voopsto ne se fokusiram na takvi raboti.. ne sum osetil seuste ljubov(kon partner se razbira) :S

Дај бе некој нека објасни што сакал авторот да каже?

инаку според тоа што јас го сватив...

Да, досега шеснаес пати сум ја убил љубовта на мојот живот и пак оживеала... мамето...:cry:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom