Ja sakam Makedonija,taa mi e vo krvta.Ke napravam se da ja vidam ispravena i gorda.Za Makedonija bi go dala i zivotot ako toa se bara od mene.Mnogu golemi Makedonci stanaa Bugari za da moze bez vizi da patuvaat i za ubav avtomobil,a tuka mi se kazuvaat patrioti.Pa mislam poveke od 50% avtomobili imaat BG tablica.Kade im se idealite za Makedonija.Vo makedonija ne se zivee dobro,go znaeme toa site.Ne mu e lesno na Makedonecot so mali plati,edvaj krpi kraj so kraj.Mu se ezi kosata na glava koga na vesti nema den a da ne se objavi deka se pokacuva nesto od bitna vaznost za obicniot graganin.No ,poveketo si ja sakame Makedonija i toa ne go objavuvame na golemi zvona.I ne razmisluvame da ja napustime Makedonija ni za letnite odmori(odmor ni nemame).Ostanuvame tuka na ova parce makedonska zemja,sekoj vo svoeto mesto.
Pustite gi tie od Sobranieto,neka setaat,mozebi ke donesat nekoja ideja kako da mu ja podobrat idninata na graganinot koj gi izbral.Pa sram da im e ni ne sednale na stolceto a baraat diplomatski pasosi.Mozebi koga ke zgusti da si ja letnat zosto mnogu si ja sakaat Makedonija,a uste poveke makedonskiot graganin koj gi izbral.