Изведување пенал

• Креатор на темата Креатор на темата Xfire
  • Време на започнување Време на започнување

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.364
Поени од реакции
2.255
Локација
Струмица
Што мислите дали е ова намерно направено или судијата е бејка.

Ако го има некаде пастирано веке ИЗВИНУВАЊЕ.

Ова е дозволено јас како што знам али сепак ризик е ова да го правиш, е сега на клипчето убаво се гледа дека одбраната на другиот тим е тапа и не истрча, а сигурно судијата свирнал инаку би го поништил голот.

Дозволено е. Ваквото изведување на пенал се вика „Кројф пенал“, по Јохан Кројф на кој прв му текнало на ваква заебанција. :)

Еве како треба да се изведе:

И како не треба:

Да дозволено е ова колку што знам.Иначе за клипчето погоре кога Пирес се обиде да изведи така имаше многу шпекулации по медиумите дали смее вака или не смее.Сепак тој не успеа да го изведи тоа како што треба.:smir:

Дефинитивно дозволено е и јас го имам направено ова на натпревар и тоа еден ден откако го видов клипот со Кројф:tv:

закон :vozbud: ама треба и храброст за да се направи вакво нешто :smir:

прв пат гледам вака сигурно може. а тој клипот како што не треба... :pos2::pos2::pos2: закон

Ова е дозволено јас како што знам али сепак ризик е ова да го правиш, е сега на клипчето убаво се гледа дека одбраната на другиот тим е тапа и не истрча, а сигурно судијата свирнал инаку би го поништил голот.

Не ни очекуваа дека ќе го направи тоа, прв пат се среќаваат со такво нешто и зачудени дури беа, а камоли да интервенираат. :)

А Пирес незнам што сакаше, дали да направи "лажњак" или да подаде сепак ја закачи топката.

Прв пат гледам,чудно но вистинито.

многу атрактивно нема што

Дозволено е де, правилото е: Топката треба да се шутне нанапред. Значи не смее да ја додаде позади, се останато е дозволено.

не сум знаел за тоа

Интересно само што не сум видел до сега вака некој да изведе пенал. Сепак браво за креативноста на Кројф.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom