Можеби земјиштето било на Палестина, во ред е, но , пред да се населат Израелците таму ( под влијанието на Хитлер кој што ги собирал од цела Европа за да ги запали) тоа земјиште не било населено ниту колку Австралија што била населена. Густина на населението немало. И сега, кај би отишле израелците? В море ? Нормално, после втората светска војна, се сменила судбината на израелците, колку и да биле мирољубци, станале претпазливи спрема се. Мирно се населиле таму, со цел да работат и да стекнат капитал, да имаат соживот со сите таму а не како што биле протерани од Европа. Ама, пристигнале и наишле на радикален исламизам(кој што во тоа време пак бил помалку опасен од хитлеровата психолошка болест). Јас имам пријателка од Израел, со која сум во постојана комуникација. Дозволете да ви кажам какви ситни работи се случуваат во Израел, кои притисоците ги зголемуваат. Она вели дека тие мирољубно седат на таа земја, која веќе ја рачунаат за своја. Народот ги има сите права либерални дури и геј животни заедници и посвојување деца чинам- е до таму отишол со развиеност израелскиот народ- евреите, на ним ни на крај памет не им е војна во ум. Но, секој ден се случувало по нешто од палестинците кои што живеат таму. На нејзе, еднаш и ја скршија раката, а два пати и пукаат глава и тоа кога си одела од училиште дома. И кога јас ја поканив да дојде во Македонија кога веќе оди на одмор во Грција, она на интернет нашла дека во Македонија живеат муслимани радикалисти ( секако, албанците косовари кои што се раководени од оџите) и одби да дојде. Значи, тоа што палестинците си го скроиле и си ги направиле евреите нивни непријатели, тоа си е нивна вина. Бидејќи, побитно им е да умрат и да го слушаат тој црн ѓавол во џамиите, одошто да седнат и да ги штитат човековите права на народот и со компромис да избегнат таков конфликт. Ако можат 10.000 македонци да создадат градче-село во Италија и 50.000 + македонци да живеат во Австралија и да се вбројуваат во поголемо малцинство таму, тогаш можат и палестинците да живеат како малцинство во Израел, бидејќи ги имаат сите права во Израел, а тие тоа не го почитуваат, сакаат крв и сакаат коски да гледаат, бидејќи тоа си им е во сржта скапана.