Израел изврши инвазија на Газа!

• Креатор на темата Креатор на темата iksimkd
  • Време на започнување Време на започнување
Сите знаеме каква е ситуацијата помеѓу Израел и Палестинците од 1948 година наваму.
.
Народот, обичните луѓе. страдат и од Израел и од избраната власт на Хамаз - тоа е ужас што преживуваат Палестинците

Ти ова сеириозно го мислиш или со иронија?
Ова е грозно.... На луѓето им ги срушија домовите и им дале „шанса“ да избегаат А, ако не избегале?

Па подобро да избегаат отколку да умрат, нели?

Иначе ова е добра тактитка на Израел со која се избегнуваат доста цивилни жртви. Слично, Израелците испраќаат СМС пораки на местото кое што ќе го бомбардираат, со цел да се избегнат цивилни жртви.
За жал, бомбардирање во населено место не може да заврши без цивилни жртви.
Една од причините за дополнителни цивилни жртви е и Хамас, кој скоро секогаш присилува цивили да се движат околу нивните борци.

5304_588858034565436_5537352564818431951_n.jpg

Izgleda ovie deca nemale mobilen telefon da im kazat da begat da ne gi ubijat...:place:[DOUBLEPOST=1405733058][/DOUBLEPOST]

Ne mi se veruva kako tuka nekoi chlenovi zaslepeni so omraza nemozhat da izrazat mallo sochustvo ili da imaat doza simpatija kon Palestincite. Vojna si e vojna, ali civili koa ginat, ne llugje, ne e u redu. Koj i da e, musliman, evrej, hristijanin, budista. Vi se mollam, pochnuvate sve da povrzuvate, de Palestincite bille pleme, de dzihadisti de ova de ona. Sve ve povrzuva so tuka, t.e " Albanskiot radikalizam ". Bidi chovek ednash bar, nadmini se sebesi, pokazhi doza humanost i sochustvo, kraj krajeva ima deca shto ginaat. Ne mi se veruva choveche..

Deca koi ke gi regrutiraat u Hamas posle da se raznesat. Nema mir tamu dodeka ne gi unishtat Hamas i posle decinjata ke rastat i igraat fudbal u podobar svet.

Хамас е најголемата трагедија што му се случила на Палестинскиот народ, без преседан. Хамас се случи во времето кога сосема независната Палестинска држава беше на дофат. На некој не му се допаѓаше помирувањето помеѓу Израел и Палестина, па го инсталираше Хамас. Кој е тој, покажува знамето под кое се бори Хамас.

Да се подсетиме дека Хамас лично има егзекутирано десетпати повеќе „непослушни“ Палестинци одколку што има Израел во интервенциите во Газа. Хамас со сила и под оружје држи Палестинци заложници околу своите бази.

Да се подсетиме поранешните најголеми подржувачи на Хамас (Иран и Хезболах), во моментов ги сметаат за свои крвни непријатели, токму поради методите на владеење.

Да се подсетиме дека борци на Хамас учествуваат во војската на Исил во колежите во Сирија и Ирак.

Да се подсетиме дека Хамас е организација со слични идеали и методи како озлогласените и бруталните Абу Сајаф, Ал Каеда, Боко Харам, Исил, Муслимански браќа, Талибан и така натака.

Да се подсетиме дека Хамас не војува под Палестинско знаме, туку под знамето на Саудиска Арабија. Што дефакто ги прави окупациона сила во Газа.

Да се подсетиме дека крајната цел на борбата на Хамас не е независна Палестина, туку стварање на исламскиот калифат.

Последно уредено:
Можеби земјиштето било на Палестина, во ред е, но , пред да се населат Израелците таму ( под влијанието на Хитлер кој што ги собирал од цела Европа за да ги запали) тоа земјиште не било населено ниту колку Австралија што била населена. Густина на населението немало. И сега, кај би отишле израелците? В море ? Нормално, после втората светска војна, се сменила судбината на израелците, колку и да биле мирољубци, станале претпазливи спрема се. Мирно се населиле таму, со цел да работат и да стекнат капитал, да имаат соживот со сите таму а не како што биле протерани од Европа. Ама, пристигнале и наишле на радикален исламизам(кој што во тоа време пак бил помалку опасен од хитлеровата психолошка болест). Јас имам пријателка од Израел, со која сум во постојана комуникација. Дозволете да ви кажам какви ситни работи се случуваат во Израел, кои притисоците ги зголемуваат. Она вели дека тие мирољубно седат на таа земја, која веќе ја рачунаат за своја. Народот ги има сите права либерални дури и геј животни заедници и посвојување деца чинам- е до таму отишол со развиеност израелскиот народ- евреите, на ним ни на крај памет не им е војна во ум. Но, секој ден се случувало по нешто од палестинците кои што живеат таму. На нејзе, еднаш и ја скршија раката, а два пати и пукаат глава и тоа кога си одела од училиште дома. И кога јас ја поканив да дојде во Македонија кога веќе оди на одмор во Грција, она на интернет нашла дека во Македонија живеат муслимани радикалисти ( секако, албанците косовари кои што се раководени од оџите) и одби да дојде. Значи, тоа што палестинците си го скроиле и си ги направиле евреите нивни непријатели, тоа си е нивна вина. Бидејќи, побитно им е да умрат и да го слушаат тој црн ѓавол во џамиите, одошто да седнат и да ги штитат човековите права на народот и со компромис да избегнат таков конфликт. Ако можат 10.000 македонци да создадат градче-село во Италија и 50.000 + македонци да живеат во Австралија и да се вбројуваат во поголемо малцинство таму, тогаш можат и палестинците да живеат како малцинство во Израел, бидејќи ги имаат сите права во Израел, а тие тоа не го почитуваат, сакаат крв и сакаат коски да гледаат, бидејќи тоа си им е во сржта скапана.

Ne mi se veruva kako tuka nekoi chlenovi zaslepeni so omraza nemozhat da izrazat mallo sochustvo ili da imaat doza simpatija kon Palestincite. Vojna si e vojna, ali civili koa ginat, ne llugje, ne e u redu. Koj i da e, musliman, evrej, hristijanin, budista. Vi se mollam, pochnuvate sve da povrzuvate, de Palestincite bille pleme, de dzihadisti de ova de ona. Sve ve povrzuva so tuka, t.e " Albanskiot radikalizam ". Bidi chovek ednash bar, nadmini se sebesi, pokazhi doza humanost i sochustvo, kraj krajeva ima deca shto ginaat. Ne mi se veruva choveche..
Баш вие најдовте да се буните затоа што некој не покажувал сочуство кон деца. Ни срам, ни перде, немате, ниту образ. Вашето сочуство кон убиени деца, баш вчера го видовме.
Не ме смеј.

Тоа се вика дволичност.

Иначе за овој ништо не кажуваш:
Hitler bil pameten covek steta ne go zavrsi zapocnatoto:(

Последно уредено:
Можеби земјиштето било на Палестина, во ред е, но , пред да се населат Израелците таму ( под влијанието на Хитлер кој што ги собирал од цела Европа за да ги запали) тоа земјиште не било населено ниту колку Австралија што била населена. Густина на населението немало. И сега, кај би отишле израелците? В море ? Нормално, после втората светска војна, се сменила судбината на израелците, колку и да биле мирољубци, станале претпазливи спрема се. Мирно се населиле таму, со цел да работат и да стекнат капитал, да имаат соживот со сите таму а не како што биле протерани од Европа. Ама, пристигнале и наишле на радикален исламизам(кој што во тоа време пак бил помалку опасен од хитлеровата психолошка болест). Јас имам пријателка од Израел, со која сум во постојана комуникација. Дозволете да ви кажам какви ситни работи се случуваат во Израел, кои притисоците ги зголемуваат. Она вели дека тие мирољубно седат на таа земја, која веќе ја рачунаат за своја. Народот ги има сите права либерални дури и геј животни заедници и посвојување деца чинам- е до таму отишол со развиеност израелскиот народ- евреите, на ним ни на крај памет не им е војна во ум. Но, секој ден се случувало по нешто од палестинците кои што живеат таму. На нејзе, еднаш и ја скршија раката, а два пати и пукаат глава и тоа кога си одела од училиште дома. И кога јас ја поканив да дојде во Македонија кога веќе оди на одмор во Грција, она на интернет нашла дека во Македонија живеат муслимани радикалисти ( секако, албанците косовари кои што се раководени од оџите) и одби да дојде. Значи, тоа што палестинците си го скроиле и си ги направиле евреите нивни непријатели, тоа си е нивна вина. Бидејќи, побитно им е да умрат и да го слушаат тој црн ѓавол во џамиите, одошто да седнат и да ги штитат човековите права на народот и со компромис да избегнат таков конфликт. Ако можат 10.000 македонци да создадат градче-село во Италија и 50.000 + македонци да живеат во Австралија и да се вбројуваат во поголемо малцинство таму, тогаш можат и палестинците да живеат како малцинство во Израел, бидејќи ги имаат сите права во Израел, а тие тоа не го почитуваат, сакаат крв и сакаат коски да гледаат, бидејќи тоа си им е во сржта скапана.
Aman be druze,ti Evreite svetci gi napravi..Ako bile takvi,zosto im se slucuvale pogromi,recisi sekade kade sto gi imalo vo pogolem broj,vo razlicni zemji,vo razlicni vreminja?Izguglaj malku za pogromite,ne e samo Hitler,ne e samo Germanija...

Aman be druze,ti Evreite svetci gi napravi..Ako bile takvi,zosto im se slucuvale pogromi,recisi sekade kade sto gi imalo vo pogolem broj,vo razlicni zemji,vo razlicni vreminja?Izguglaj malku za pogromite,ne e samo Hitler,ne e samo Germanija...
Не не не ми беше целта светци да ги направам, кажувам само како јас сум ги доживеал. Неам сретнато евреин кој е лош, барем засега. Иако секогаш во нив се крие нешто мистично, посебен народ си се. Но кога би морал да бирам помеѓу радикалните исламисти и евреите, би ги избрал евреите, од радикален исламист кожата ми се ежи.

Nemozhan da citiram nekollku chlenovi taka da ova e odgovor za Gomez, beric i jamajkanecot. Koj I da se Hamas billo kakov ideall da imaat toa ne go opravduva ubivanjeto na civili t.e deca, zheni, nevini lugje. Ako nemash neshto ubavo da komentirash, ne komentiraj voopshto.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Што не излезат тие од Хамас на интервју?

И Хамас убива цивили, ама за разлика од нив Израел е присилен на тоа. Како да не знаете дека и тука држеа цивили како жив штит во 2001.

Nemozhan da citiram nekollku chlenovi taka da ova e odgovor za Gomez, beric i jamajkanecot. Koj I da se Hamas billo kakov ideall da imaat toa ne go opravduva ubivanjeto na civili t.e deca, zheni, nevini lugje. Ako nemash neshto ubavo da komentirash, ne komentiraj voopshto.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Чудо како тоа не важи за Хамас, кога обезглавува неверници, или кога ракетира градинки.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom