Ѓорче 1932
тој сум...
Ти со ова сериозен си? Ако речеш „да“, честитам - ќе бидеш првиот на мојата ignore листа!
50 години бе, ееееј!![]()
ок,малку преувиличив,сакав да кажам фигуративно,значи долго време.
Не се смеј ко недоквакан,песната е постара и од тебе и од мене.Ако не си сигурен побарај на интернет и види од кое време.
Еве да не се мачиш ќе ти кажам.
Песната е создадена во 80-те години од страна на Војводи Тетови.Во 80-те години полека се будело националното чувство и членови на Војводи Тетово сакале да направат песна која што ќе ги опфати сите Македонци и песна што ќе биде евергрин,што ќе се пее на секој спортски настан каде што игра македонската репрезентација.
Еве ти линк,а додека го читаш биди ми поздравен и пробај отвори тема на други форуми,бидејќи тука ретко кој те перцепцира.
http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=92211837584&id=9&setIzdanie=22387
ајде магла.
Не сте ми јасни бе луѓе,барате влакно во јајцето и ви смета некоја песна која што е како химна на спортските настани каде што игра македонската репрезентација.Нема утакмица каде што игра македонската репрезентација,а да не се запее таа песна барем еднаш.Дури и на ватерполо се пееше од обичната публика и некој коњ недокваван ќе се регне на форумов и ќе почне да јаде гомна како песната не требало да биде ваква,туку онаква.
Европско политички настроени дибеци на сите страни.