Изгубена доверба...

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
steta....

vo princip sum licnost sto mn. trpi ama momentalno sum na raboy da pukne se sto sum sobirala vo sebe dosega...mn. mi e krivo ama momentalno poleka ja gubam doverbata vo bliska drugarka sto znae skoro se za mene,a ona mi se smeska kako se da e vo red...nego daj da ne zamaram....:buum:

Довербата......хм...ако некој ја изгуби довербата во мене со причина тогаш пробувам да ја повратам назад скоро на секој можен начин а ако ја изгуби без причина, е тогаш воопшто не се ни трудам да ја повратам. А кога кај мене ќе изгуби некој доверба....Не знам...сум имала 2/3 случаи и тешко е...освен ако е личност која многу ја сакам (било да е некој дечко или роднина) и ако гледам дека стварно ми докажува дека нема да го повтори исто....Али како и да е скинат лист хартија ако го залепиш нема да биде никогаш ист како пред да се скине така да не е никогаш исто....

Poradi tolku doverba vo lugeto mnogu me izneverija, i svativ odamna deka ne treba da se veruva mnogu na lugeto, i zatoa na nikogo ne veruvam mnogu malku luge ja imaat opravdano mojata doverba a tie se epten malku.

Ej za ova imav eden sostav i dobiv 5+ aj ako go najdam ke go pustam da go procitatate mnogu e dobar.

Кога ќе изгубам доверба во некој многу тешко ја враќам...Сум се обидела, но сфатив дека во тој случај односот со личноста никогаш нема да биде ист, туку дека јазот помеѓу нас само ќе се продлабочува..За жал нешто што веќе се скршило, скоро невозможно е повторно да се состави.:toe:Така да, без разлика колку да ми значи личноста, пробувам да продолжам без неа, затоа што сметам дека на тој начин и на двајцата ќе ни биде полесно.
А кога јас изневерувам нечија доверба, тогаш, најмногу од срам, се повлекувам. Можеби ќе се извинам, ако соберам храброст, но во никој случај не барам од другата личност да ме прифати повторно.Барем не додека раната која сум ја нанела е сеуште свежа.

Кога некој ќе ми ја изневери довербата, логично е тешко да е здобие пак со истата... Дури и да простам, дури и да пробам да заборавам, сигурно нема да биде исто како претходно... Довербата е кршлива работа, ја градиш дооолго време и со многу труд, а може да се сруши за секунда. И после тоа на се ќе гледаш со сомнеж, и нема да можеш да се опуштиш пред личноста, без разлика дали ти е партнер, пријател или член од семејството...
Многу внимавам и анализирам пред да можам целосно да се опуштам пред некого и да го „удостојам“ со мојата доверба, а и така е подобро, кога си претпазлив, ама па никогаш не се знае со сигурност...
Се трудам да не ги разочарувам луѓето што ги сакам и да им докажам дека можат да ми веруваат, така што ретко се случувало да изневерам нечија доверба... Ама кога ќе се случи, секое оправдување е излишно, па исто како и Ада, и јас се повлекувам, немам образ воопшто да се извинувам или докажувам... Кога знам дека сум крива.:)

Naviknata sum da moram na nekoj da se doveram, nekogash preteruvam izbiram pogresen covek, mn jadele shit ama nema veze...vo edna licnost imam izgubeno doverba i mislam deka spored toa sto mi go imase objasneto moze da se dade vtora sansa megjutoa ne e isto kao sto bese...

Doverbata e mnogu krevka rabota....Mnogu tesko se zdobiva a lesno se gubi...Koga veruvame na nekoj blizok toj moze mnogu lesno da ja izigra nasata doverba i tolku silno toa da ne povredi......Togas moze da se odlucime da ne veruvame na sekogo tuku samo na edna licnost, a toa e na samite sebesi:toe:
Gledam da ne ja izgubam mojata doverba kaj moite bliski i onie koi mi znacat.
Onie koi ja izgubile doverbata kaj mene ne dobivaat vtora sansa, zatoa sto i ako ja dobijaat sekogas ke postoi toj crv i somnez na nedoverba...:toe:
ps: Zatoa sekogas mislete dobro , pred da ja iskockate vashata doverba! Ne se kupuva so pari i zatoa e tolku besceneta i vredna!:back:

Nema tuka mnogu filozofiranje, si se otvoril, te provalile, si izgubil doverba, te izigrale, get over it. Naredniot pat biraj so koj i shto zborish, i razmisluvash. Najchesto prviot drugar ke te zaebe, ne nekoe treto lice, bidejki ti so treto lice razgovarsh za kakvo kafe sakash, a ne drugi zanimlivi temi i problemi. Jas lichno NIKOGASH nema zbor da i/mu kazham od istiot moment koga ke se potvrdi toa.
Vo mene, sega mozhno e da imaat izgubeno doverba.. jas obichno pazam na takvi raboti. Ne kolku shto znam, no sigurno ima nekoj doubts. Interesna tema.

Тешко е да се стекне доверба кај некого, а многу лесно да се изгуби ... тоа го знаеме сите.
Да, изгубената доверба многу тешко се врака, а самата претешко можеш да ја изградиш!
Но што откако ќе ја изгубите довербата кај некого?
Ја изгубив еднаш, се трудев многу многу, но сеуште не е цврста, не ми верува толку многу, не е она истото!
Се трудите да ја повратите?
Зависи! Досега, ја исгубив кај еден само! За понатаму ке се грижам да не биди така! Се зависи каков е случајот! Некогаш се има желба да се врати, некогаш не! Најчесто сакаме да ја вратиме, кај оние кај кои се чуствуваме виновни, а кај други на кои ни е сеедно, нема потреба, или едноставно -мрза- да се објаснува, уште еднаш и уште еднаш!
А што ако некој кај вас ја изгуби?
Ако сум му/и верувала премногу, зависи на кој начин е изгубена довербата! Може да биде изгубена целосно, може некој дел! Се зависи од случајот!
Сте ја повратиле некогаш кон таа личност довербата во целост?
Како што кажав, многу тешко се врака довербата, но сепак се врака! кога тогаш пак ке верува, али треба време!

Дивајн напиша:
Тешко е да се стекне доверба кај некого, а многу лесно да се изгуби ... тоа го знаеме сите
.
Но што откако ќе ја изгубите довербата кај некого? Се трудите да ја повратите?
Ја имав изгубена довербата кај најдобар другар!Ни самата незнам зашто:toe:Тоа беше период која јас и он не контактиравме мн.поради некои обврски што ги имавме,а некои луѓе се создадени да го искористат правиот момент за да му наштетат на некого а и мн.добро знаат каде да боцкаат,кај тој што е наивен и тоа баш во слабата точка!
Додека да сватиме што не снашло веќе бевме странци!
Но тркалото се врти,времето ти ги покажува вистинските вредности и тоа што било твое пак си се враќа!Мн.брзо си ја повратив довербата, можеби затоа што вистински и никогаш не сум ја изгубила!:smir:

А што ако некој кај вас ја изгуби? Сте ја повратиле некогаш кон таа личност довербата во целост?:raz:
Кога си млад и неискусен веруваш дека секоја насмевка е искрена, секој збор е вистинит, секој совет е добронамерен,се што лета се јаде!Веруваш во се што ќе чуеш и дека постојат расипани луѓе но нив ги гледаш само во филмовите или пак тие се далеку од тебе!
Со текот на годините сваќаш дека светот е расипан!При тоа на огромната листа што си ја имал со луѓе во кои си имал доверба,гледаш само рецки, останале само неколку со прашалник до нив!
Никогаш не сум ја повратила довербата во личност која ме изневерила!Може само со една имам кафе муабет!:smir:

Едноставно немам доверба во никој, ама баш во никој. Зошто знам дека сите гледаме да се искачиме на врвот и знам дека на крајот секој те заеб*ва.

Тешко ја враќам повторно довербата во некој,ако би му рекла дека се му е простено,би излагала,секогаш постои тој јазол и тешко преминувам низ тоа.
Да станува збор за мене,да,секако,би се обидела да ја вратам таа доверба,само ете,од пуста гордост,нема да побарам прошка,знам со сигурност.Со континуирано работење на тоа поле,можеби ќе ја поправам таа грешка што ме чинела една доверба кај некој.

Порано повеќе им верував на луѓето.Сега веќе не.Баш поради таа причина-не можеш никому комплетно да му веруваш.Секогаш ама баш секогаш се случува нешто што ќе те тресне од земја и ќе те натера да размислиш.
Многу пати се случило да изгубам доверба во некого,и колку и да пробувам и да сакам нема враќање назад.Меѓу вас засекогаш ќе стои причината(зошто сме ја изгубиле довербата),па неретко и се случува да си префрлате,директно или индиректно не е битно.Тоа што еднаш ќе се скрши не се лепи.
А ако некој изгуби доверба во мене,заради моја глупост,ќе пробам да се поправам признавајќи си ја грешката,со уверување дека нема да се повтори.Од другата личност зависи како потоа ќе се одвива ситуацијата.

Дивајн напиша:
Тешко е да се стекне доверба кај некого, а многу лесно да се изгуби ... тоа го знаеме сите. Но што откако ќе ја изгубите довербата кај некого? Се трудите да ја повратите? А што ако некој кај вас ја изгуби? Сте ја повратиле некогаш кон таа личност довербата во целост?:raz:
тешко прашање. ако некој ја изгубил кај мене, останува изгубена дур личноста не се потруди и не ми докаже спротивно, односно дека ја заслужува мојата доверба. и обратно -)) ако јас сум ја изгубил кај некој, ако сметам дека треба да ја "освојам" неговата доверба, се трудам да ја добијам назад пак.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom