Изгреј зора на свободата

• Креатор на темата Креатор на темата KomitaMKD
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
images
images

Na slikite e Aleksandrov

A sad spektakl uniformi od BUgarite od toa vreme :

images

Obratete vnimanie na kapata a na slikata e LEVSKI od Bugar po Bugar zdravje...

Daj fakti linkovi kaj on toa rekol Makedonija na mAKEDONCITE

images
images

Na slikite e Aleksandrov

A sad spektakl uniformi od BUgarite od toa vreme :

images

Obratete vnimanie na kapata a na slikata e LEVSKI od Bugar po Bugar zdravje...

Daj fakti linkovi kaj on toa rekol Makedonija na mAKEDONCITE

Аууу јебо те...Па ова е нај комитска униформа што сум ја видел......У Софија.:pos2:

`Сем што тролуваш...
со што ќе го поткрепиш твоето тврдење?
ДОКАЗ...ПЕМПЕЛЕ...ДОКАЗ дај.
ене ти ја сликана горе од `сватовине` на погреб кај него.
Не мора јас да зборам ништо повеќе.
Сликата збори.

И што збори сликата..?

Сакам да протумачиш на сите што кажува сликата со “ожалостените“ .

----

Александров до 1913 изведувал акции исклучиво против Османлиски цели.

Се залагаше за АВТОНОМНА МАКЕДОНСКА ДРЖАВА.

Во 1913 беше во редовите на Третата бригада на МАКЕДОНСКАТА милиција во рамките Бугарската армија.

Тој ги организирал револуционерите за борба против Србите и Грците.

Во 1919 е уапсен од владата на А. Стамболиски- Бугарија, но после неколку дена успеал да побегне.

Во 1920 се враќа во Вардарска Македонија и ја возообнува организацијата, со што го привлекува меѓународното внимание на Македонското прашање.

Во 1922 неговата глава е проценета на 250.000 динари од страна на Српските власти во Белград.

Единствениот потпишан документ од негова страна е Мајскиот Манифество кој потенцира ставот за НЕЗАВИСНА и ОБЕДИНЕТА Македонија.

Поради ова тој е УБИЕН, нарачатели на неговото убиство се токму од редовите на истото ВМРО и пратеници во Буг. Собрание кои соработуваа со Бугарските тајни служби за сузбивање на Македонската десница, кои во потписот на Александров видоа силно оддалечување од Бугарското влијание во Македонија.

“Академски“ осврт за Винстон кој рече дека Академската титула е СВЕТОСТ за него лично:

Најголем дострел во револуционерната аквивност на Тодор Александров е потпишувањето на познатиот Мајски манифест во Виена во 1924 година со кого е постигнат договор за обединување на левите и десните македонски револуционерни сили, кои речиси две децении пред тоа разговорале само преку нишаните на пиштолите. Тој документ е потпишан по преговорите што ги имал Александров со претставници на тогашниот Советски Сојуз и со Коминтерната.
Тогаш е потпишана и посебна декларација според која иднината на Македонија повеќе не се поврзува со Бугарија, туку во една наполно самостојна држава, обединета во нејзините етнички граници, која би можела да се обезбеди во рамките на една балканска федерација.
Според академик Катарџиев, Мајскиот манифест за обединување на силите на македонското револуционерно движење, во чиј центар се наоѓала автомистичката ВМРО на Александров, претставува највисок дострел на идејното, теоретското и практичното одбележување на македонскиот политички сепаратизам.

Утрински.

И уште..нешто, Зевсус.. си постои една тема во подфорум Историја за Александров, каде практично се е разврзано, со убави аргументи.

Јас немам време да се расправам со простотилак.

Аууу јебо те...Па ова е нај комитска униформа што сум ја видел......У Софија.:pos2:

Јане Сандански на млади години

Sandanski_3.jpg

Абе...што да ти кажам...идиот колку и да го игнорираш, колку и да му укажуваш дека е подобро да си ќути пошто само така нема да го дознаат дека е глуп и неписмен...

Мојот потпис, е цитат од Гоце Делчев бе шутрак еден...

Winston, униформата не е никаков индикатор.
Проучи го тој период, па ќе ти стане јасно зошто со униформата ништо не се докажува.

Но документите докажуваат.
И истите ни сведочат за ПЛАТФОРМНА-ДЕКЛАРАЦИЈА за обединување на македонското револуционерно движење- МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ потпишана од Александров.

Majski manifest vikas a ?

A zasto on ne se potpisal licno ????

За ВМРО Централен комитет А. Протогеров
П. Чаулев
За Т. Александров и по негово
полномоштие потпишале: П. Чаулев
А. Протогеров
Преземено од "http://mk.wikipedia.org/wiki/Мајски_манифест"

I sto koristis vikipedija koa ja koristam toas sum glupak a vie koa koristite ste genijalci a ???

Daj mi ti original dokument skeniran da vidam ja ova se samo zboroj koj moze da go pise bilo koj na vikipedija ( neli glupo e od tamu se crpat infoa )

imas original majski manifest ?

A za Goce nema da ja siram sea temata ... zasto zbori na Bugarski tipot ????

imas original majski manifest ?
:pos2:

Го фалсификував бе....еллеле ме провали србчево..:kesa:
Него.. Глупстон... дај контрирај на теми достапни за твоето познавање, овде попрво ќе умрам од смеа ко те читам... будалетинко...

Opa eve go pileto :

Во 1913 беше во редовите на Третата бригада на МАКЕДОНСКАТА милиција во рамките Бугарската армија.

Тој ги организирал револуционерите за борба против Србите и Грците.

Do tuka se slagam aj sea dajte za toj dokument u original mora imate nekoja snimka so potpisi , vaka ispadja toj bil Bugar i na kraj ( eventualno ) se pismanil pa pisal nekoj manifest aj sea dokazete deka pisal

Епа така ти е кога бараш на Википедија.
Ја од таму не учам.

Друже, шо да ти кажам, со инка знаење не можам да ти дотурам у главата.
Ако ти се збори, малце информирај се, па повели.
Try again, later.

И Гоце зборел на бугарски. И сите востаници и револуционери збореле на Бугарски. Све се тоа бугараши. Генијален заклучок.
Човече сам се укопуваш и си контрираш.

Читај друже, читај.

Ти пак за униформата, а?

Еве ти пример:
Ѓорче Петров, како 20. годишно момче бил доброволец во бугарско-српската војна, а бил и во служба на Бугарската власт за време на Првата Светска Војна.
И не само тој...И Арсениј Јовков, и Димо Хаџи Димов и Димитар Влахов за време на ПСВ биле во служба на бугарската административна и воена власт СИЛОМ ПРИЛИКЕ.

Јасно сеа?
Цртеж, нешо, сакаш?

Opa eve go pileto :

Do tuka se slagam aj sea dajte za toj dokument u original mora imate nekoja snimka so potpisi , vaka ispadja toj bil Bugar i na kraj ( eventualno ) se pismanil pa pisal nekoj manifest aj sea dokazete deka pisal

Провери кои се' Македонски дејци служеле во Бугарската армија... па после служи се со двојни стандарди.

Тој ги организирал револуционерите за борба против Србите и Грците............

Оваа реченица не е во ред или погрешно гледам...
...испуштена е запирка после Србите, тоа "и" е вишок, фали едно "и" после Грците и фали "Бугарите" после испуштеното "и"

• Ми се допаѓа
Reactions: ada
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom