Изборни резултати од Претседателски избори 2009 (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Адриано
  • Време на започнување Време на започнување

За кого ке гласате на следните претседателски избори?

• Ѓорѓи Иванов (ВМРО-ДПМНЕ)

Гласови: 313 39,0%
  • Љубомир Фрчковски (СДСМ)

Гласови: 126 15,7%
  • Нано Ружин (ЛДП)

Гласови: 23 2,9%
  • Mируше Хоџа (ДПА)

Гласови: 1 0,1%
  • Љубе Бошковски (независен кандидат)

Гласови: 141 17,6%
  • Имер Селмани (Нова Демократија)

Гласови: 68 8,5%
  • Нема да гласам (или сеуште неопределен)

Гласови: 74 9,2%
  • Агрон Буџаку (ДУИ)

Гласови: 3 0,4%
  • Ќе го поништам ливчето, никој не ми се допаѓа.

Гласови: 53 6,6%

• Вкупно гласачи
    802
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
долго време немав ништо пишано на тема Политика бидејќи во главно не сакам да се замарам многу, ама еве дојде време кога ме испровоцира нешто. За кого ќе гласам? Знам за кого нема да гласам. СДСМ навистина е голема партија и сигурно има квалитетни луѓе, но очигледно е дека не можат да излезат на површина заради некои веќе испукани политички фигури кои ја водат партијата во пропаст. Па не ми е јасно како можеа после сите негативни реакции на ставовите на Фрчкоски да го стават за кандидат за претседател. Па уште кога го видов денеска Ѓунер Исмаел, се згрозив. Или која е логиката в.д. лидерот да дава изјава „Нашиот кандидат е спротивност на се што е владата на РМ и треба да гласате за него“, кога пред година дена таа иста влада ја оствари најголемата победа досега. Само да нагласам дека со постов не сакам да ја коментирам работата на владата нити да ја фалам, но од едноставна логика и мало дете може да свати дека ваквата концепција води кон пораз. Заклучок е дека најголемата партија ја водат луѓе на кои им недостасуваат идеи или едноставно не се вистински заинтересирани за победа.

Инаку ќе гласам за кандидатот кој ќе ги прекине „преговорите за името“ со РГ кој се навреда за секој жив Македонец. Ама изгледа никој од кандидатите не мисли или нема храброст да го стори ова изгледа нема да гласам.
За градоначалник ќе гласам за личност, не за партија.

ne mi e jasno najgolemiot favorit na dpmne ivanov posleden od site kandidati ke ja podnese kandidaturata!!!!! i toa recisi posledniot den pred zavrsuvanjeto na rokot za podnesuvanje!!!

ne razbiram sto e fintata,a sigurno ja ima?

namesto kako najjak kandidat koj ima "najgolem" rejting da ja podnese kandidaturata uste prviot ili ftoriot den i toa PRV pred site ostanati kandidati ,toj podnesuva posleden da ne se pismani slucajno

ako znae nekoj sto e fintata neka pise da naucime i nie
blagodaram

pa mnogu e ocigledno, cekaat da bide sto popblisku do izbori za da ima sto da vrtat na tv pred da pocne oficijalnata kampanja...

Фрле да тепа резил ќе биде.
Седнује со дора и и вика клоцам во кревет шо ти е :back:

А што е битно кога с предава кандидатурата дали првата секунда или последната треба суштината да се анализира а не споредни или технички нешта.Финтите се веке карактеристика на Бране и Бубе.Треба да се запрашаме шо му е финтава на Б Ц што дава изјави во јавност што би и помогнале на Грција и вториов что се кандидира за градоначалник иако знае дека нема реални шанси.Тоа е финтаџиство.А тоа дали ке соберел Иванов потписи ако бил самостален.Па лугето верувајки во ВМРО-ДПМНЕ и нивниот избор му даваат шанса на Иванов секако дека една личност кога влегува во политика се промовира преку одредена форма.Ако сам собирал потписи можеби ке соберел може и не но не затоа што не бил квалитетен туку затоа што ке немало силен показател кој би го свртел вниманието кон него на јавноста.Во случајов ВМРО.Како и да е Иванов за три саати собра 18000 потписи за разлика од Фрле едвај за три дена

dpBne kje krshat kichma vo 2014godina za Squiptare,doverba kukja gradi!

samoUTEPAN "kje krshat" e idno nesvrsheno vreme-MOZE I DA NE SE SLUCHI, a ovaa podolu e MINATO SVRSHENO VREME -SE SLUCHILO:

Со феноменот г. Љубомир Д. Фрчкоски, покрај секојдневното дружење во време на охридскиот договор, кога изигруваше нешто како "олеснувач на олеснувачите", се имам сретнато уште трипати. Првиот пат, негде во првата година на мојот премиерски мандат, кога ми се јави Ламбе Арнаудов, замолувајќи ме да го примам Фрчкоски зашто брат му настојчиво веќе петпати доаѓал кај него. И пак дошол растреперен затоа што добиле сигурна информација дека министерот Димовска следниот ден ќе го апси брат му Љубомир.

Истиот ден ненадејно ми се јави и советничката на претседателот Глигоров, Елеонора аранфиловска, која исто така ме замоли да го примам горенаведениот господин, патем објаснувајќи ми дека ќе биде голема штета за државата еден бивш министер да оди во затвор. И така, тоа попладне г. Фрчкоски дојде во мојот кабинет. Го слушав околу половина час и философски го набљудував човекот, анализирајќи ја неговата истакната желба за соработка. Од неговото однесување дознав до каде може да падне човечкото достоинство. Имајќи претходно изградени критериуми, во животот да не трошам време на полжави, истото попладне и го препратив на министерката Димовска. Не знаев за што требаше да биде затворен Фрчкоски. Дали за шверцот со нафта, дали за бизнисот со фришоповите, дали за цигарите, дали за проневерените пари од МВР или пак за аферата со пашапортите. Но знам дека другиот ден Фрчкоски не беше уапсен, а очигледно таа ноќ се роди едно ново пријателство.

Вториот пат за феноменот Фрчкоски чув кога по охридскиот договор ми се јави потпретседателката Димовска со објаснување дека за советите во Охрид претседателот Трајковски му ветил на Фрчкоски некоја сума пари и тој сега нема начин како да му ги исплати. Поради тоа тој неподносливо ја тормозел. Тогаш тој замоли тие пари да му ги платиме од партиската каса. Подоцна, не се изненадив што Фрчкоски си зел од валканите пари на ВМРО-ДПМНЕ, туку ме зачуди фактот што станувало збор само за 12000 ГМ. Се запрашав, можно ли е човек со интелектуален кредибилитет доброволно да влезе во таква валкана работа само за толкава сума пари.

http://star.dnevnik.com.mk/default.aspx?pbroj=2124&stID=16908

Секоја чест ванчевтодор.Но како да им објасниме на нашиве пријатели од опозиција дека им требаат нови лица неизвалкани вистински левичари дека почетокот и крајот на социјалдемократијата не се Б Ц Рада Буле Макрадули. и дека мора да го фатат чекорот со времето.Па после таков пораз од 2008 требаше да се менува и претседатело ма месни организации на СДСМ а тие пак ми го нудат Бранче за премиер:tapp:

Избори:
Како беше некогаш, а како е денес...

Секој ден во секој поглед се повеќе напредуваме...

Секоја чест ванчевтодор.Но како да им објасниме на нашиве пријатели од опозиција дека им требаат нови лица неизвалкани вистински левичари дека почетокот и крајот на социјалдемократијата не се Б Ц Рада Буле Макрадули. и дека мора да го фатат чекорот со времето.Па после таков пораз од 2008 требаше да се менува и претседатело ма месни организации на СДСМ а тие пак ми го нудат Бранче за премиер:tapp:

Nemora da im objasnuvash-tie toa dobro go znaat, "problemot" nivni e shto "gazdite" ushte ne im odbrale надежен кадар....Frchko e star i proveren kadar-pod negova dirigentska palka zapochna shvercot na cigari, nafta.....

"На почетокот на 90-тите во станот на Панде Колемишевски (поранешен директор на НИП Нова Македонија), Данчо Шутурков и уште неколкумина кои подоцна ќе располагаат со главниот капитал во државата ќе му го претстават Црвенковски на Киро Глигоров како надежен кадар. Глигоров отпрвин бил скептик кон младото момче, но подоцна тој стана негов најдобар ученик. Поранешните пријатели на Црвенковски велат дека актуелниот претседател на државата уште од тој период се врзува со комунистичките директори кои нему му даваат поддршка за политичката кариера, а тој ним подоцна заштита за заграбениот капитал. "

http://www.forum.com.mk/index.php?option=com_content&task=view&id=4354

Значи ај прочитај уште еднаш, не ја постирав колумната. Таму ја има и причината затоа што е примен. Исклучиво заради тоа што бил способен.:smir:
А тоа дека е пробугарски настроен? Тоа е најголема лага. Иванов е еден од најголемите Македонисти и нема допирна точка со Бугарија, баш напротив, цврсто стои зад Македонскиот идентитет.

Абе ајде отворете малце очи.Иванов способен?Да беше способен немаше да биде избран за кандидат на ВМРО.Секако Грујо го избра за тој да ја преземе и таа функција.Не фала не сакам да бида газолижач на Грујо.Дури и самиот во очи ви кажува дека ве лаже ама вие сеуште играте по негово.Се надевам еден ден ке се свестите.И се извинувам што вреѓам ама вие вмровците навистина сте проста маса

Абе ајде отворете малце очи.Иванов способен?Да беше способен немаше да биде избран за кандидат на ВМРО.Секако Грујо го избра за тој да ја преземе и таа функција.Не фала не сакам да бида газолижач на Грујо.Дури и самиот во очи ви кажува дека ве лаже ама вие сеуште играте по негово.Се надевам еден ден ке се свестите.И се извинувам што вреѓам ама вие вмровците навистина сте проста маса

А ако прочиташе убаво целата дискусија, ќе видеше дека јас далеку од партии, далеку од симпатизер на било која партија и затоа би те замолила да не ме етикетираш.
Јас го поддржувам професорот Иванов, затоа што сум имала прилика да го слушам, сум ја имала честа да ми биде он професор и запознаета сум со неговите ставови и човекот е полн со морал, принципи и ја сака државава и целиот свој живот го има посветено на политиката како наука.
Не сум за партија, јас сум за човек. Значи и да излезеше како кандидат на било која партија јас ќе гласав за него. Кога ќе сфатите дека има луѓе кои не размислуваат црно - бело, луѓе кои не се за ниедна политичка партија, туку се само набљудувачи и оценувачи?
А за жал, ситуацијата во Македонија е таква што се знае дека претседателски кандидат може да биде оној кој ќе има поддршка од политичка партија. Зашто тогаш и Ружин и Фрчковски се како кандидати од партија, зашто они не излегоа како независни? Сите сме свесни за моќта на поддршката на една партија, затоа и луѓето излагаат како кандидати поддржани од партија.

Треба да понудиш издрзани забелешки кога дискутираш а да настапуваш овака е сега ако нарекуваш гз...ач на Грујо дали по автоматизам дека ти си нечив друг гз...лижач.Ова веке не е изразување на еден образован сдсовец за разлика од простите вмроовци.Во насока нова Горги Спасов во една изјава рече Од некогас 200 доктори на науки во СДСМ сега во нема ниту еден во централниот одбор.Е интелегенцијо Бранева

далеку сме ние МАКЕДОНЦИТЕ од тоа да гласаме за кандидати кои би се кандидирале како независни.кај нас уште се гласа партиски.
проф.иванов да се кандидираше како независен кандидат ќе го добиеше мојат глас.го имам гледано на тв 2-3 пати и ми се допадна неговиот став во врска со прашањето за името.доволна причина да го добие мојот глас.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom