Изборна кампања!!!

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Се ближат избори, а со тоа се се засилуват и изборните кампањи, кои како по обичај се сведуват на препукување мегу партиите и тоа релација ВМРО - СДСМ и ДУИ - ПДА, иако мора да се каже дека ПДА се повеќе си бара рчка со НД ма Селмани...
Пред да почнат, партиите се фалат како имат концепти на Европски Кампањи, модерни, за нас невидени представувања на нивните програми, идеи за иднина итн...
Во тоа секако предничат ВМРО кои се утепаа од фалење со нивните Ултра модерни кампањи од кои јас лично ништо невидов...
Напротив , повторно како исекогаш се се ведува на УЛИЧНО ПРЕПУКУВАЊЕ на многу ниско ниво...Кое секако потоа се пренесува на избирачкото тело...
Но зошто е тоа така се прашувам...???
Дали е проблемот на самото гласачко тело, кое според процените на партиите , не би загризло на нешто поразлично од познатото клише, или пак во прашање е интелектуалната неспособност на политичарите...Кои во оваа време кога изборите се многу важни , кога треба да покажеме дека всушност не сме диво племе кое незнае за демократија, место да створат едан релаксирана атмосфера , тие уште толку ја подгреват...
Толку ли е тешко да се биде културен и пристоен, толку ли е тешко да се контролират , толку ли е тешко некогаш за доброто на сите да се преќути, толку ли е тешко да се излезе со програма наместо со извештај што прави другата партија...
Јас мислам НЕ, нискоста, на КАМПАЊИТЕ е веројатно тоа што му треба на овој народ, ПРЕПУКУВАЊЕ тоа го сакаме, тоа е онаа на што овој народ и овие избори загризува...

За крај ќе споменам дека досега единствена партија која е воздржана и си го тераат магарето без многу рекла казала е НД на Селмани...барем мене така ми остава впечаток...
Се друго е веќе видено...

Teшко нас, ќе ни ги направат цитрони сега со кампањава (уствари веќе почнаа)!

„Еден за сите“ е слоганот на кампањата на Ѓорѓе Иванов. Претседателскиот кандидат на владејачката партија најави позитивна кампања, во која ке ги промовира духот на заедништвото и европските вредности.

Извор А1

Ај да да видиме дали ќе е ЕДЕН ЗА СИТЕ...

Е мој народе се е дел од никогаш не искоренетата "византиска интрига" или дел од балканскиот концепт-да му цркне козата на комшијата.Не знам само кога ке проработи интелектот кај народецов наш и покрај тоа што сметам дека има луѓе кои имаат трпение,затоа Ве замолувам сите почекајте малку дајте им шанса да ги презентираат програмите- не избрзувајте со критиките.Има време секој ќе ја престави програмата па потоа судете која каква е модеррна,европска или пак ултра модерна со невидени содржини.Но сепак и не сметам дека е многу важно нивното изнесување, сметајте секогаш на она што одреден кандидат е во можност да го реализира- а со тоа да ја потврди довербата која граѓаните ја овозможуваат.Во тој контекст давам еден пример:Гази Баба со Коце трајановски голем дел од ветувањата некогаш запишани во програмата беа реализирани во дела со што општината се приближи кон европските стандарди уживајќи во благодетите остварени во визијата преточена во многу интензивни акции кои што вродија плод-дело(европска Гази Баба).
За крајот би кажал неизневерената доверба повторно од се срце ја подарувам иако програмата се уште не е презентирана, достоинствено ќе биде преточена во многу акции и низа дела остварени со успех во едно достоинствено заедничко Скопје- кое секако ќе биде нашата заедничка идна креација ,едно современо модерно заедничко Скопје за сите нас.
Ви посакувам секое добро мој народе на патот кај и да ве носи,верувајте во себе.
:toe::toe::toe::toe::toe::toe::toe::toe:

„Нова пролет - Нова демократија“ е слоганот под кој ќе се одвива кампањата на Нова демократија на претстојните претседателски и локални избори.
Централниот изборен штаб на Нова демократија одлучил да организира модерна европска позитивна кампања, во духот на слободни и фер избори, а пропагандниот материјал на партијата да се појавува само во партиските локални штабови и на местата предвидени со закон.
Оттаму, апелираат до членството и симпатизерите да ја почитуваат оваа одлука.

Вака од прилика треба да изгледа кампања на еден председателски кандидат...

А тоа што го прават СДСМ и ВМРО тоа е срамно дефинитивно, многу ниско, навреда за секој гласач....
Два збора немат кажано за проекти, се се сведува на мегусебно препукување а ние траба тоа да го сожвакаме...

Денеска и официјално почна изборната кампања...
ВМРО со митинг во ОХРИД, ДУИ во Струга, ДПА во Гостивар, Селмани во Битола и СДС во Прилеп...
Незнам каков распоред за митинзи имат партиите, ама ме интересира дали СДС има намера да ја посети Струга и ако ДА како планират тоа да го изведат???
И дали Стружани им опростија???

Денеска и официјално почна изборната кампања...
ВМРО со митинг во ОХРИД, ДУИ во Струга, ДПА во Гостивар, Селмани во Битола и СДС во Прилеп...
Незнам каков распоред за митинзи имат партиите, ама ме интересира дали СДС има намера да ја посети Струга и ако ДА како планират тоа да го изведат???
И дали Стружани им опростија???

Струга никогаш нема да им опрости на СДС,не сум Стружанец ама знам и сочуствувам со нив.

лелелелелел ке полудам сеа....телетекс и телевизиите сите:Почна изборнатта кампања на тие и тие у скопје,охрид,прилеп... ај у пм...за нив ке слушам цел месец сеа!!!

okolu kampanjata da kazam:
nekoj pisa na forumov:pocekajte da gi vidite programite pa posle zborete

kako prvo nesakam da cekam odma ke si pisam sto si mislam.

na proslite izbori DPMNE imase programa!!!!!!
vo programata ne pisuvase deka ke mi zabrani da pusam i deka ke donese zakon za pusenje so koj zakon nesmee da se pusi vo nitu edna institucija i deka nema da smee da ima prostorija za nas pusacite ,znaci ne napisa deka ke me maltretira da nemozam da pusam celi 10 casa , i sto se sluci ne napisa ama si donese zakon ,me maltretira a jas uste plata mu davam ,se razbira ne samo jas i site vo drzavata uplakame vo budzet ,oni si zimaat plata ne maltretiraat i zamislete ONI si pusat kaj si sakaat,zatoa velam da pisea vo programata deka ke zabrani pusenje ne veruvam deka ke dobiea tolku glasa da vladeat so nas.

ne pisaa deka ke koaliciraat so teroristi koi mi gi utepaa moite mili makedonci i toa samo za da dojdat na vlast za covekovi prava,da napisea deka ke koaliciraat so ali ahmeti neznam dali ke dobiea tolku glasovi?

ne pisaa vo programata deka sekoj denar ke go odanocuvaat po najmalku dva pati ,da pisea neznam koja budala ke gi glasase.

ne pisaa deka ke docni bruto platata cel mesec,pa da plakame kamati vo banka ,da pisea neznam kolku glasovi ke osvoea na minatite izbori.

ne pisaa deka ke gi napravat budali trgovcite da kupat patriotski fiskalni i so toa da gi ograbat ,ne pisaa ama sepak toa go napravia

PA SPORED SE ONA STO GO NAPISAV DO SEGA A IMA USTE MNOGU ZA PISUVANJE(SPORTSKI SALI,FRLANJE PARI ZA REKLAMI I TOA KOJA OD KOJA PO GLUPA ,GRADENJE TEATRI ,A VEKE POSTOECKITE TEATRI ZJAAT PRAZNI .......I.T.N.)
NEZNAM STO IMA PAK NEKOJ DA PISUVA PROGRAMA ???????

A GLEDAM OD STO SE TOLKU DOBRI OVIE OD dpmne ABE NI EDEN KANDIDAT NEMAAT OD PARTIJATA: SE KANDIDATI BIVSI CLENOVI NA SDSM,NA VMRO AMA NARODNA PARTIJA, I.T.N
pa neli tie od sdsm ne bea dobri ,ili sega koga gi kandidira grujo se super i uste ne ubeduva vo kampanja da glasame za niv

pa neli NANCE TRENDAFILOV OD VMRO NARODNA ne bese dobar ,i sega sto pravi grujo go fali deka e super,isto i za marjan dzorcev ne cinese pa sega e super

PA DOBRO BRE PREMIERU DO KOGA VAKA "KE PLUKNES,PA POSLE NEKOE VREME SE STO SI PLUKAL KE LIZES? I USTE KE NE UBEDUVAS DA TI VERUVAME .PA ZAREM KE IMA NEKOJ USTE VO DRZAVAVA STO KE GI PODRZI KANDIDATITE NA DPMNE?????

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom