Избори 2008 - последен ден пред изборниот молк

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Aha,aktuelna tema. Prvo da se razbereme - kaj nas sekoj sto e nesposoben odi vo politika, pa normalno e zatoa se debili da imame po foteljite,posto toj sto go biva za rabota si raboti i ne se zamara so politika. Aj sega zamisli sakas nesto da napravis, a se idioti okolu tebe nesposobni? Napredokot ke ti odi so brzina na polzav. Vo vreminjata prethodni, bese se haos. E arno ama nas ni odgovarase toj haos, oti raka na srce, ne sme nie za red i zakon, u stvari sme ama samo ako nas ni odgovara. Vtoro - pomrdnuvanje ima,tocno, no isto taka treba vreme toa da se reflektira i da se oseti, naednas nema nisto. E sega najinteresnoto - vrabotuvanja. Golem del od lugjeto rabotat,ama na crno,realno nema nevraboteni. I toa malku postara generacija raboti. Fakt e deka mladite nesakaat da rabotat, ama mislam na rabota kade ke si go zapnes gazot i ke si ja zarabotis platata. Se uste kaj nas se bara rabota ama ne za da rabotis, tuku za da zemes plata. E toa dragi moi umre. Sekoj sto raboti privatno prasajte go i ke vi rece deka nemoze rabotnici da najde. A za rabotnata profesionalnost kaj nas i da ne zboruvam posto toa e mislovna imenka. Se na se, nie sme narod koj mnogu zboruva za rabota, a malku raboti. Kolku samo znaete sto ke odat vo stranstvo da rabotat na crno po polinja,kafani i sto li ne, a tuka nema sansi takva rabota da prifati. Kolku od "bebisiter"-kite vo stranstvo takvo nesto rabotat tuka? Malku realnost

До администраторите:

Добро е што ставивте каков таков ред на форумот со заклучување на некои теми, што навистина на заслужуваат дискусија, и се цел само на неаргументирани партиски прпукувања. Мојата сугестија е во врска со темата "Дуел на носителите на листите, да или не?".Незнам по која основа беше затворена, освен што тој "демократот" од Битола намерно и демократски ја спамираше, па додека да се оправи, вие ја заклучивте. Мислам дека во врска со споменатата тема, може да се отвори конструктивна дискусија, а + и темата нема никаков партсиски предзнак (освен знакчето на европската унија:icon_bigg).
Секако дека ова е само мое размислување, на вас останува да одлучите.

jas bi se vratil na kampanjata

na 14 jani makraduli vo resen se obrati
``”Го започнуваме овој ден со најискусните и најхрабрите,со оние кои младоста ја втемелиле во основите на македонската државност. Коалицијата “Сонце” не случајно за прва ја избра токму оваа средба со боречката организација зошто токму Вие сте совеста на Преспа и пред вас не е сеедно што ќе се вети.СДСМ е партија која недвосмислено дејствува на принципите поставени 1941-1945 година и токму затоа оваа Коалиција знае дека членовите на оваа организација на 1 јуни ќе знаат кој е вистинскиот избор.”

-principi postaveni 41-45, segasno vreme 2008

-povikuvanje na istyoriski sekvenci, za info na makraduli..nasata istorija zapocnuva mnogu pred 41

- obrakjanje kon ``borecka organizacija``-segasno vreme 2008, nob 1941-1945, 2008-1943(sredna vrednost od 41 i 45)=65, potencijalen borec roden 1930 c c cc za vreme vojnata imal 11-16 godini, retki isklucoci koi se zivi rodeni vo 20 godini na 20 vek....apsurd podmladok na borecka organizacija..........

Рада почна да моли од прозор на прозор за некој глас....Која мизерија...и нозе ќе мијат само за по некој глас да соберат, а ако се допорат до власт, се изолираат и се замислуваат ко којзнае кои да се...Лажни сонца!

2hrfxht.jpg

А ако на пример посакате да ја прочитате изборната партиска програма на СДС...ќе налетате на ова:

2ch9sb4.jpg

zlf7ti.jpg

2hrfxht.jpg

:tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp:

со штикли или без штикли шета по дворови....????

очајно...навистина очајно

Хех, пак по пензионерски домови :)

Склерозните најлесно се лажат :)

Напишано од PIRRO
Прво, јас сум горд што сум шќиптар а ти слободно нарекувај ме така ако мислиш дека ме навредуваш и сум горд што сум македонец ама мојот етнос се нарекува албанои... и нормално ќе те почитувам како македонец е никако друго ама кој е твојот етнос ?...

:vozbud::vozbud::vozbud: ја видов рада на пенџере и реков ова е врвот на глупоста за денеска..ама после те прочитав тебе...значи

ти си шкиптар кој се срами од албанец ама сакаш да бидеш македонецнајверојатно поголем од нас бидејки ние сме македонци али не баш..но твојот род се албанои..т.ест албанци кој на голем одмор се трансформираат во илири дарданци на мал одмор се делат на тоски и геги...сонуваат дека се антички македонци со корени некаде на кавказ....

уаааауууу :vozbud::vozbud::vozbud: ама сте вие луди...ај иди бркај глувци... тирана слушам струја немала

so kogo e sdsm na ovie izvobori vo koalicija???

lp-vcera ohridski razgranok najavi priklucuvanje kon sprotistaveniot tabor, pred nekoj den slicna statija procitav za veleskiot razgranok na lp

nsdp-vnatrepartiska frakcija koja e sklona kon sprotiven tabor, nesoglasuvanje so koaliciranjeto so sdsm vo poveke opstinski organizacii

orovcanec- ne mi e poznato kolku luge clenuvaat vo ovaa partija

imali drugi partii?? aha na panzionerite na tie so segasnva vlast im gi krena penziite a nivnite koalicioni parteri im gi skratija 8%

kolku i da e klise slusano i citano po mediumi, koalicionive parteri na sdsm so kolkav udel vleguvaat vo izborite?dali so istaknuvanjeto na visoki mesta po izborni edinici na andov , tito, orovcanec sdsm na mala vrata priznava deka vo nedostig na svoj kadar se priklonuvaat kon politicki paraziti????

i malku von tema dali predizborno koaliciranje e samo proizvod na balkanska kujna, ili toa e praktika i posiroko?

sdsm vleguva vo koalicija so site luge koi nemozat sami, a koi narodot ne saka da gi sretne ni na ulica!
site do eden od momentalnata koaliciska druzina nekogas bil vo drug tabor, a site nekogas bile na vlast!
sto znaci, toa e toa, ako gi odbereme nasite novopeceni soncinja, znaete deka ke poftorno ke odbereme luge koi bile na vlast!

ВМРО-ДПМНЕ во својата „Преродба“ се обврзува дека ќе ја почитува независноста на НБМ

а всушност

Груевски не успеа да му „одолее“ на Гошев. Ваков заклучок дефинитивно може да се извлече ако се слушнат последните предизборни настапи на премиерот и лидер на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, кој во обид себеси и својата Влада да ја оправда пред граѓаните за застрашувачки високата инфлација во земјава, се обиде вината да ја пренасочи на адреса на првиот човек на Народна банка на Македонија, гувернерот Петар Гошев

Ваквиот настап на лидерот на ВМРО-ДПМНЕ ја остави вчудовидена економската јавност во земјава. И тоа поради неколку работи.

Прво, затоа што ова е првпат Никола Груевски јавно да се пресметува со Гошев, и покрај тоа што не е никаква тајна дека гувернерот со доаѓањето на власт на ВМРО-ДПМНЕ не им беше по мерка. Но, тие тоа никогаш јавно не го соопштија. Во својата прва „Преродба во сто чекори“ дури и буквално се обврзаа дека ќе ја почитуваат независноста и самостојноста на НБМ. Некакви обиди да се дискредитира Гошев имаше пред неколку месеци, кога група пратеници потпишаа барање за интерпелација на гувернерот, заради случајот со ликвидацијата на Македо
нска банка, на кое се потпишаа и повеќе пратеници од ВМРО-ДПМНЕ

По серијата инциденти со кои стартуваше изборната кампања, денеска на одвоени средби со американската амбасадорка Џилијан Миловановиќ и европратеникот Ерван Фуере во седиштето на ЕУ во Скопје биле повикани лидерите на ДУИ и ДПА, Ахмети и Тачи.
Дипломатите од лидерите на двете најголеми албански партии во Македонија побарале да се почитува кодексот за фер и демократски избори, да не се повторат изборните инциденти, кои досега наидоа на остра осуда од претставниците на меѓународната заедница.
Тачи и Ахмети ветиле дека ќе ги почитуваат правилата за мирни и демократски избори.

Колку да се знае, на бакнирака отишле, како послушни ученичиња, во магарешка клупа. како и нашите македонски лидерчиња, шеќерлемето и Гвујко, претходно за Букурешт, а бе, ебате државата, бетер сме од Босна, таму барем има некој кој ги команда кога ќе претераат.

me zanima dali interpelacijata za gosev bese poradi negoviot angrazman vo NBM ili nesto okolu placevite vo gevgelisko, inaku suzbivanjeto na inflacijata vo rm sekako mora da e kordinirano pomegju izvrsnata vlast i monetarnata, kolku e uspesno ke vidime veke nareden mesec, kolku sto kazuvaat mediumive demek zaprena e inflacijata.

Гуглај па ќе дознаеш.

Инаку, беше за се по малку.

И требаше да помине оти е кретен.

Гуглај па ќе дознаеш.

Инаку, беше за се по малку.

И требаше да помине оти е кретен.

)))0 a be so da guglam , kilo kaskaval ( moeto omileno ) e 450 denara, so e mnogu mnogu e, e sega posto prethodno imase serija na skokovi a sega e dojdeno do ovaa mozebi e i zaprena, ne mi e jasno ( ne sum bas ekonomist) otkupov na mleko e staven vo red i po pristojna cena otkako se privatiziraa mlekarive vo bitola i otvoranjeto na sweddmilk a najveke na udar bea mlecnive proizvodi so inflacijava.
sega da batalam kaskaval. dali vladava ili bilo koj mozi da vlijae na porastov na nafta na svetskive pazari da ne se reflektira vo cenava na gorivo kaj nas..... vcera be od resen do bitola stavam 300denara ...4 kila benzin c c c c bitola morav pak da stavam.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom