Доколку се е така како што велиш, а немам причина да се сомневам бидејќи многу работи и мене лично ми се познати, зашто не видовме еден крупен потег ама во смисла на државничко предавство, а не личен на некој млад мрсулко закупен во неговите 20ти години?
Што те прави тебе толку сигурен дека тој референдум ќе го зачува името на Р. Македонија? Секој референдум бил местен досега. Ете на пример вака ќе изиграме. Утре има референдум. Дали сакате изолирана Македонија но горда на името, или сакате промена на името со безвизен режим.
Ај погоди колку луѓе ќе гласаат за второто? Ја би. Додуша јас би гласал за промена на било кој референдум, само поради фактот што и досега го тврдам, дека било какви преговори, со самото тоа што постојат, се предавнички. Или имаме име, и нема преговори, или па ќе правиме преговори, дека нешто ќе попуштиме.
ВМРО играат на паметна карта референдум, оставајќи ја целата тежина на народот, а воедно избегнуваат одговорност.
Ете утре имаме референдум, гледам тука повеќето го бранат ставот на ВМРО и патриотското во нив демек ВМРО го сака народот, па остава народот да реши. Каков ќе биде вашиот одговор ако тој на тој референдум се изгласа промена на името? Кој ќе ја носи одговорноста?
Да се разбереме, ниту на СДС, ниту на ВМРО не им одговара Европска Македонија, таму нема крадење, нема монополи, и нема местење тендери. Нема ветувања работни места за нивните активисти.
Абе да земам и со инка да ви ставам за да сфатите? Не мора да браниш партија, чим критикуваш, не си наутрален, имаш став.
Така е, имам став. МОЈ СТАВ. Ако мојот став ме разликува од другите, не ме прави партиски обоен, нели? Тоа ме прави човек.
Дали тоа значи дека и ти си симпатизер на некоја партија?

Според твоиве тврдења.