Избори 2008 - последен ден пред изборниот молк

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
немој да се нервираш за луге чија матична партија нема изграден политички став, а ти се чудиш како ги градат сопствените!
нивните политички ставови се од бивша југославија-титови ставови!
кажи што направија лошо, а не што добро си направил ти.
таа е стратегијата на сдс уште од 1990та година и се нема воопшто променето.

немој да се нервираш за луге чија матична партија нема изграден политички став, а ти се чудиш како ги градат сопствените!
нивните политички ставови се од бивша југославија-титови ставови!
кажи што направија лошо, а не што добро си направил ти.
таа е стратегијата на сдс уште од 1990та година и се нема воопшто променето.
грешка си
не сум партиски определен :nenene:

сите теми ви се исти пошто само за политичарите си ги вадите очите.мислете повеќе за себе отколку на нашите политички партии.
толку од мене:smir:

хмм..ако не си партиски определен мислам дека ти е време да се определиш!со самото гласање за било која партија ти придонесуваш за македонски развој!
а сега за која партија ке гласаш е твое лично право, но ке те посоветувам:заврти се наназад и види што и како е, види кој што направил, кој исполнил тоа што го ветил, види во која партија мислиш дека е перспективата на македонија Т.Е. твојата перспектива како граганин!

не не не си ги вадиме очите за политичарите!
поточно во право си за следбениците на сдс дека само тоа го прават (сакаат да не осакатат на секој можен начин), но целта на овие форуми е да се каже свој став, свое мислење, ако си следбеник на некоја партија да кажеш што сте направиле и зошто сте подобри од другите, а не како што прават сдс само зборуваат за другите, а за себе се глувонеми!

хмм..ако не си партиски определен мислам дека ти е време да се определиш!со самото гласање за било која партија ти придонесуваш за македонски развој!
а сега за која партија ке гласаш е твое лично право, но ке те посоветувам:заврти се наназад и види што и како е, види кој што направил, кој исполнил тоа што го ветил, види во која партија мислиш дека е перспективата на македонија Т.Е. твојата перспектива како граганин!
искрено да ти кажам и двете партии ги видовме што можат и двете имаа доволно време да се покажат а искрено што направија
се гледа дека ти си наклонет накај ВМРО но мене не ми пречи тоа
гледај реално немора да пишуваш
патем ова е моја последна порака на темава

Demokrati*bt би било попрегледно доколку си ги едитираш- СПОЈУВАШ, ДОПОЛНУВАШ мислењата преку опцијата ИЗМЕНИ, за да не редиш постови на секоја минута.

сдс имаа повеке од доволно време да се покажат и што мислиш се покажаа???
ВМРО ДПМНЕ со Никола Груевски имаше 1на година и направи повеке од сдс за 10...па мислам дека заслужуваат наклонетост

грешка си
не сум партиски определен :nenene:
Партиски неопределени не влегуваат на подфорум за политика. Одат обично во љубов и секс, играчница...чим си влегол овде и критикуваш/браниш некоја политичка опција, во ист бубањ си ко другите.

И тоа не е ништо страшно, напротив, лошо е човек да нема сопствен став. А уште полошо е неговиот став да е секогаш идентичен со ставот на партијата која ја брани. За некое чудо, таквите неопределени секогаш бранат иста партија.

Нема неопределени. Има определени кои се членови, и определени кои се само симпатизери. Има и мал број кои се само критизери, без симпатии кон некоја партија, но кои од дно на душа мрзат некоја партија. Но, и тоа ги прави определени, против некого.

:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:
друже не треба вртење назад туку памет треба во главата,јебига каква партија бе тоа оние кој се членови на партија 10години не добиле ништо ние сега ќе добиеме,што те гледам зелен.
сите се исти гомна.јас разбирам дека не може се да се постигни,али да ме заебаваш и ветуваш,си се заебал.и едните и другите само ветуваат. не ветувај нешто што не си сигурен.и ако мислиш дека си победник не троши пари по митинзи ова за вмро го мислам,а и овие сдовциве туку кракат.абе не ми се зборва.поглуп народ не би можел да постои од нашиов.газ ќе дадеме само да ни ветат.
треба за сите исто а не за секого различно.

за мистичен-друже не сум за ниедна партија.
само ме нервираат овие што си ги вадат очите на форум,овие чинаат другите нечинат или обратно.
како деца мали се.до кога ќе не делаат овие партиите???

Досега никој ништо не направил, ама сепак сум се определил за ПДП и за ВМРО-ДПМНЕ, за првото не мора да објаснувам многу зошто и како, а за ВМРО се определив затоа што во сите овие години што постои Македонија како самостојна држава, никоја ама баш никоја партија ништо не направила за студентите, а ВМРО им даде компјутери на сите апсолвенти, да ми речеше некој ова пред 5 години ке се смеев и ке продолжев да играм CS :). Плус, за СДС не се гласа бе, аако гласаш за нив ко да си притискал на RW (или RRW, или RWW како и да беше не се сеќавам) на касетофонот, ем ништо не прават ем крадат на големо, а ВМРО прајт нешто ко без ич не не остава и не краде олку, колку што краде СДС. Среќа што ПДП се коалицираше со ДПА иначе немаше ни да излезам да гласам.

сдс имаа повеке од доволно време да се покажат и што мислиш се покажаа???
ВМРО ДПМНЕ со Никола Груевски имаше 1на година и направи повеке од сдс за 10...па мислам дека заслужуваат наклонетост
:toe: кај виде дека сум на страната на СДС
јас може ги напаѓам ВМРО затоа што вие ги отепувате од фалење
воа направиле ноа направиле вака направиле......
може имаа подолго време но јас не гледам дека нешто се смени од минатите години
и од двете партии си отидоа пратеници кои знаеа да го излажат народот но сега кога ке видиш ти си прават коалиција (што ке кажеш на ова)

Добро де, може ли барем да се ставите на чат муабет или ако не дајте некоја аргументирана дискусија, нешто конкретно.

Партиски неопределени не влегуваат на подфорум за политика. Одат обично во љубов и секс, играчница...чим си влегол овде и критикуваш/браниш некоја политичка опција, во ист бубањ си ко другите.

И тоа не е ништо страшно, напротив, лошо е човек да нема сопствен став. А уште полошо е неговиот став да е секогаш идентичен со ставот на партијата која ја брани. За некое чудо, таквите неопределени секогаш бранат иста партија.

Нема неопределени. Има определени кои се членови, и определени кои се само симпатизери. Има и мал број кои се само критизери, без симпатии кон некоја партија, но кои од дно на душа мрзат некоја партија. Но, и тоа ги прави определени, против некого.
човек мислам дека грешиш
најреално може да ти каже човек што не е партиски определен (неутрален)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom