Избор на нов кулер за PC case

• Креатор на темата Креатор на темата NoXx
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
15 март 2011
Мислења
73
Поени од реакции
7
Pa vaka razgleduvav mnogu niz nasite prodavnici za it tehnika vo skopje I naidov na mnoooogu razlicni vrsti na ventilatori za kukjishta.Ne sakam da preteruvam so cenata na ventilatorite no sakam da zemam nesto eftino I kvalitetno dali imate nekoi predlozi se zboruva tuka za 12 cm case fan ne pomali :)

Барај некој од Cooler Master, по цена и изработка ќе видиш кои се добри.... во Сет треба да ги има.

Нема што да се предложува тука, штом сакаш да поминеш евтино кој и да го земеш исто ти се фака.

Pa vaka razgleduvav mnogu niz nasite prodavnici za it tehnika vo skopje I naidov na mnoooogu razlicni vrsti na ventilatori za kukjishta.Ne sakam da preteruvam so cenata na ventilatorite no sakam da zemam nesto eftino I kvalitetno dali imate nekoi predlozi se zboruva tuka za 12 cm case fan ne pomali :)
Eftino i kvalitetno nema. Poskapo i kvalitetno se naoga, Skapo i kvalitetno sekogas ima.... BTW nemorase nova tema za venitlator da otvaras :(

Da da normalno poskapo podobro ali site ne se isti podobri se tie sto butkaat povishe vozduh povishe CFM= podobro :)

Не, подбри се наменските, што значи зависи што ти треба......дали сакаш проток на воздух или статичен притисок, ако кулерот/вентилаторот ти е за на процесор ти треба кулер којшто дава подобри резултати од поглед на мерка за статичен притисок, ако сакаш кулер за куќиште ти треба моделот којшто е подобар од аспект на проток на воздух.

Pa kako sto citav pred malce hantol kuler 120 mm butka 64.4 CFM a cooler master so ista golemina I poskap samo 40 denari od hantolot butka 47.3 CFM site vikaat zimaj CM znam deka e proverena I extra firma ali pak ne razbiram vrskava so cenava I performansite LOL

Pred nekolku dena zemav hantol hf120bk od anhoch za proba bidejki testiram I hardver odvreme navreme.Cudna rabota e toa sto ventilatorot e ratuvan na 1500 RPM I 64.7 cfm no mene toj protok na vozduh ne mi izgleda ni priblizno tolku a ako e staven pozadi fan grill skoro I da nema protok pa cenata si go kazuva svoeto. Cudno sega planiram da kupam nekoj cooler master ventilator pa ako mi naprai merak ke zemam poishe ( kolku sto mi trebaat :D )

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom