Иванов, Керим или Бошкоски?

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување

За кој кандидат ќе гласате?

• Ѓорѓе Иванов

Гласови: 123 34,4%
  • Срѓан Керим

Гласови: 101 28,2%
  • Љубе Бошкоски

Гласови: 63 17,6%
  • незнам (или нема да гласам)

Гласови: 71 19,8%

• Вкупно гласачи
    358
Статус
Затворена за нови мислења.
[FONT=&quot][/FONT]
Ама нели ќе има девалвација во Март! Овај, нели некој ќе се девалвира?

[FONT=&quot]http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=33166[/FONT]

[FONT=&quot]http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=31890[/FONT]
еве нешто за размислување прочитај го убаво па после кажи ми како ќе се одржи курсот на денарот при толкав увоз и мал извоз?
[FONT=&quot][/FONT]

Taka sigurno kje dobiesh shut karta od partijata na Grujo i kako shlager na se kje te obvinat za predavnik i srbokomunjar.
Ништо не те разбрав, абе на кој јазик пишуваш? Изгледа на западно од македонски.
П.С. Ти кажав да не ми реплицираш.

Твојата шпекулација нема врска со никаква основа, туку со партиска позадина.

.

Чеј... да се посмеам :pos2:, за момент помислив со својот одраз во огледало збориш.

И извини, ама нема да ти дозволам пак одново истите дискутирани и преџвакани работи да ги користиш за маневар на темава.

Збориме за кандидатите, напоменав да не се користи партијата за оцрнување на личните квалитети на секој одделно. Ако тоа не важи за Иванов и наместо за него, постојано се дискутира за Груевски и ВМРО, не гледам причина зашто да не се прави истото за Керим.
Ќе го поистоветиме со таа партија, па ќе му ги препишеме сите конкретни “заслуги“ од СДСМ соодветно.

Чеј... да се посмеам :pos2:, за момент помислив со својот одраз во огледало збориш.

И извини, ама нема да ти дозволам пак одново истите дискутирани и преџвакани работи да ги користиш за маневар на темава.

Збориме за кандидатите, напоменав да не се користи партијата за оцрнување на личните квалитети на секој одделно. Ако тоа не важи за Иванов и наместо за него, постојано се дискутира за Груевски и ВМРО, не гледам причина зашто да не се прави истото за Керим.
Ќе го поистоветиме со таа партија, па ќе му ги препишеме сите конкретни “заслуги“ од СДСМ соодветно.
за ова си у право
реален сериозно дај олабави седни си на страна и уживај почекај после избори малце па пак врати се тогаш ќе имаш за што да збориш то ест сите ќе имаме се разбира доколку нетот на пола у форумов пред тоа не им го исклучат ајт ја се губам

Врз основа на кампањата која ја направија морам да му признаам на Грујо се подобрил у П.Р от
Сеа немој да ми кажеш дека ќе направи нешто.нема само ќе седи до Грујо и ќе клима со глвата и ќе се шетка на сметка на м.к
A од каде ти тоа го знаеш,имаш кристална кугла,можеби:toe:?

Човеков од вчера е кандидат веќе почнавте да му лепите етикети врз основа на што???
Жали Боже логика.......

[FONT=&quot]http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=33166[/FONT]

[FONT=&quot]http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=31890[/FONT]
еве нешто за размислување прочитај го убаво па после кажи ми како ќе се одржи курсот на денарот при толкав увоз и мал извоз?

А знаеш ли колку години по ред (од осамостојувањето) имаме поголем увоз од извоз?

Одг: 18.

Поентата ми е: Аргументот за дисбалансот на увозот со извозот за Македонската економија не повлекува автоматски девалвација на денарот. И видни странски економисти го проучувале овој „феномен“, и одговорот секогаш после детални анализи бил еден ист: Истиот феномен го има и Мексико, и некои други земји од средна америка. А објаснувањето е: Значителен дел од популацијата на земјата живее и работи надвор од земјата и испраќа пари на роднини, фамилии - во земјата.

И за да не не банираат поради офф топук - Нашата дијаспора во Германија која е прилично голема и која праќа прилично пари на дел од своите фамилии во земјава - е таа дијаспора не сака да го види егоистот и конформистот Керим.

А знаеш ли колку години по ред (од осамостојувањето) имаме поголем увоз од извоз?

Поентата ми е: Аргументот за дисбалансот на увозот со извозот за Македонската економија не повлекува автоматски девалвација на денарот. И видни странски економисти го проучувале овој „феномен“, и одговорот секогаш после детални анализи бил еден ист: Истиот феномен го има и Мексико, и некои други земји од средна америка. А објаснувањето е: Значителен дел од популацијата на земјата живее и работи надвор од земјата и испраќа пари на роднини, фамилии - во земјата.

И за да не не банираат поради офф топук - Нашата дијаспора во Германија која е прилично голема и која праќа прилично пари на дел од своите фамилии во земјава - е таа дијаспора не сака да го види егоистот и конформистот Керим.

Тие што до вчера испраќаа се највеќе погодени од кризата,така да тури пепел на твоето објаснување :wink:

Добро нека биде така реков и ќе речам да не испадне дека серам
муабет ќе го правиме по изборите до тогаш и двете страни ќе изиграваат баба ванѓа без разлика дали се за или против Иванов ,влада итн

Kerim For the Win .. hehe bez razlika koj partijake go podrzi i jas ke go podrzam

Добро нека биде така реков и ќе речам да не испадне дека серам
муабет ќе го правиме по изборите до тогаш и двете страни ќе изиграваат баба ванѓа без разлика дали се за или против Иванов ,влада итн

ОК - во право си. Ќе видиме накај Март-Април.

Само една мала додавка во врска со тоа објаснување (за дијаспорите кои им праќаат на своите земји). Лани ЕУ донесе одлука со која се ограничува трансферот на пари од лица кои дошле од латинска америка во ЕУ, работат и праќаат огромни пари на своите фамилии.

Абе едно е сигурно, полошо нема да биди знаејќи кој ни е актуелен претседател.

Претседателот и така нема некоја голема улога во нашиот политички систем така да не ми менва многу кој ќе биди избран. Единствено шо барам од следниот претседател е да не биди срам за државата, како ова семи-ретардираното креле шо го имаме сега. Прати му го англискиот ....

Незнај да прочита 2 страни текст шо му го напишале, а не па да разговара со некој.

болдираното е од мене

така е, но сепак треба да не претставува, а од постоењето на независна Република Македонија, овој моменталниов кандидат ѓорѓе е дефинитивно најлошиот кандидат за Претседател на Републиката од сите досегашни, вклучувајќи го тука и кедев

овој моменталниов кандидат ѓорѓе е дефинитивно најлошиот кандидат за Претседател на Републиката од сите досегашни
Ќе бидеш доблесен да објасниш зошто?

болдираното е од мене

така е, но сепак треба да не претставува, а од постоењето на независна Република Македонија, овој моменталниов кандидат ѓорѓе е дефинитивно најлошиот кандидат за Претседател на Републиката од сите досегашни, вклучувајќи го тука и кедев
Мене ми изгледа сосема во ред ,посебно ми се допаѓа што не бил експониран премногу..:toe:
Како знаете дека е најлошиот кандидат ,од каде,или си ласкате дека сте големи визионери,можеби?

koj i da bide trebi da odi na baci raka kaj gruevski )))
eve na a1 slusav deka vecerva ljube ke odel na baci raka )))))0

znaci definitivno na ovie predsedatelski izbori ke se glasa za kandidati na vmro ))))))))

znaci predsedatelski te izbori ne ke se pomegju kandidati na partii ili slicno , nego pomegju kandidati na vmro...demek )))

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom