Иванов, Керим или Бошкоски?

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување

За кој кандидат ќе гласате?

• Ѓорѓе Иванов

Гласови: 123 34,4%
  • Срѓан Керим

Гласови: 101 28,2%
  • Љубе Бошкоски

Гласови: 63 17,6%
  • незнам (или нема да гласам)

Гласови: 71 19,8%

• Вкупно гласачи
    358
Статус
Затворена за нови мислења.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Локација
Дома
Веб-сајт
www.trn.blog.mk
Ова се тројцата од досега најавените кандидати за претседател на Република Македонија, поставувам анкета, а и мислам дека може да се направи една единствена тема за дискусии за да се централизира муабетот, а не да се разводнува на неколк теми.

Значи,
Ѓорѓе Иванов, Серѓан Керим или Љубе Бошкоски?

Ако е Иванов, зошто Иванов, а зошто не Керим или Бошкоски?
Ако е Керим, зошто Керим а не Иванов или Бошкоски?
Ако е Бошкоски, зошто Љубе, а не Иванов или Керим?

Ѓорѓе Иванов:
3BC0B9EC2A11E34E877C2B63E20CC60F.jpg

Срѓан Керим:
44882.jpg

Бошкоски:
vesti_moleben_2.jpg

Иванов сеуште не е официјално поддржан од дпмне, нели?
И Керим нема прифатено сеуште, нели?
Нели? :)

Јас гласам за Иванов. Наведов на друга тема и зошто не за Керим:

1. Нам ни треба стабилен човек за претседател на државата, затоа што тој треба да работи за нас, а не за кој годе!

2. Срѓан Керим, ако е толку јак дипломат, немаше толку да гледа за себеси, туку ќе лобираше за Македонија низ светот. Него не му треба функција „претседател“ за да го прави она што треба да го прави!

3. Ако е „добар“ дипломат, треба да биде назначен за шеф на дипломатијата, а не за претседател на држава чии ингеренции НЕ СЕ НАДВОРЕШНА ПОЛИТИКА

4. Дека Керим го заболе ташакот за Македонија, се потврди додека беше министер за надворешни во владата на Љубчо - ни се случи 2001, а тој со мал прст не мрдна за лобирање на Македонската конститутивност, меѓу државите кои не осудуваа нас!

Мене не ми треба човек, егоцентрик како Керим, кој очи нема да му видиме во Македонија, туку ќе троши државни пари за да си ги задоволува своите патолошки потреби да застане да се слика до некој познат!

На Македонија и треба човек што ќе работи за Македонија. Тоа не е Керим.

А за „брат“ Љубе, не ми паѓа ни на памет....Еве зошто:

7464.jpg

Јас гледам двајца кандидати кои што ќе поминат во вториот круг,а имено Љубе Бошкоски и Срѓан Керим.
Иванов е потполн промашај,неодредена личност која што не дава енергичност и јасна перспектива што би добиле гласачите со евентуално негово гласање.Апаратчик,послушник и апсолутна енигма за дипломатските кругови.

Двајцата (Бошкоски и Керим) се апсолутна различност еден од друг,и во зависност од тоа кого ќе одберат граѓаните на Р.Македонија,нашата земја ќе продолжи по патот кој што тој кандидат,со сите свои доблести,способности и мани ќе го трасира.

Бошкоски е енергичен,импулсивен,човек од емоција и акција,вистински патриот и македонски син,способен адвокат(го држи приматот за издејствувана највисока оштета од државата за отпуштен работник во Хрватска),човек со многу лични познаници и омилен помеѓу народните маси.Братот е човек кој што секогаш знаел да го оцени интелектуалното ниво на соговорникот и секогаш можел да ги разбере проблемите на обичниот човек.
Тој ја претставува народната опција,Македонија таква каква што навистина е.Ценам дека неговата енергичност би можела да донесе многу позитивни но и негативни чекори направени импулсивно,понекогаш и без размислување.Лошиот дел е што тој никогаш не би можел да добие гласови од албанскиот дел од електоратот.
Керим е школуван дипломат од кариера.Човек со стил,таков на кој што секој еден збор па и искажана емоција му е цврсто пресметана и концизна.Човек кој што има енормно меѓународно искуство,таков кој што пријателски и неформално,очи во очи со неговите пријатели и познаници може да заврши работа која што другиве двајца нажалост за три мандати не би можеле да ја постигнат. Пресметан и стегнат,вистински претставник каков што секоја една земја би сакала да има.Долга е листата на неговите влијанија и меѓународни успеси.Единствено тој од предложениве тројца би можел да биде и главата и лицето на македонската дипломатија која што во времето на дпбне реди неуспех по неуспех.Единствено тој би можел да ги разреши проблемите кои што Македонија ги има на надворешно политички план.
Нема кај него силни емоции и популизам,тој е човек од акција и резултат!
Точно заради последнава реченица,мојот глас оди за него.

Гласав (а верувам и на изборите ќе гласам исто) за Серѓан Керим.
Зошто? Бидејќи е човек кој долги години е во дипломатијата. Човек кој водел многу повредни функции (барем во мои очи) од онаа претседател на некоја држава онаму како Македонија.
Зошто не Иванов? Бидејќи ми е целосно непознат. Лице кое не учествувало никогаш порано во политиката, барем не во некоја видна улога. Икс персона. Некој ќе рече ама Керим има заебано овде и овде, а Иванов не, ама јас ќе му вратам со "нормално е дека еден коњ што нема направено ниту една трка да не има загубено ниту една".
За Бошковски ме мрзи да објаснувам... премногу е онаков, ваљда ме разбирате.

Многу пореално ќе може да се оцени секој од нив, кога ќе бидат официјализирани како прво, како второ соочени со јавноста и како трето образложени некои големи нелогичности кои ете сепак и овде ќе ги продискутираме.

Нема кај него силни емоции и популизам,тој е човек од акција и резултат!
Точно заради последнава реченица,мојот глас оди за него.

Do sega dvajca za Gorgi, 4 za Kerim na temava, a rezultatite na anketava se 7:4.
I taka toa kje si bide i na izbori. Glasj, brisi kolacinja, ako ne biva probaj so drugo ime, od drug komjuter, bilo kako ama snajdi se, zosto i ti si Makedonija.

Гласав за последното поради тоа што Ѓорѓи и Керим не се уште официјално кандидати, а Бошковски некако по последните изјави како да омекнал човекот и дава некој коментари во врска со името кои не ми се допаѓаат.

Do sega dvajca za Gorgi, 4 za Kerim na temava, a rezultatite na anketava se 7:4.
I taka toa kje si bide i na izbori. Glasj, brisi kolacinja, ako ne biva probaj so drugo ime, od drug komjuter, bilo kako ama snajdi se, zosto i ti si Makedonija.

Не се лупај од земја. Знаеш дека има и луѓе кои гласаат без да коментираат...

Iskustvoto go pravi svoeto.Kaj bese do sega Ivanov na politicka scena.Ke ima pretsadatel koj ke go kontroliraat.A kerim malce potesko so toa iskustvo e volk.pre i dai ljube pretsedatel -lider e isto kako Kerim ima takvi sposobnosti.Drugoto se e vetar vo magla.Ne e samo da profesor.Praksa ima nula.Segde praksata e bitna.Politikata e igra na volci i ivanov ne vo taja liga na igraci ednostavno taka e.

Ни треба човек со биографија како Керим, но сепак има Трн во око право ,он беше на позиција да направи многу за нашата држава ,а што направи?
:icon_neut

Керим, и јавно ќе си кажам без разлика на тоа која партија ќе го кандидира и дали ќе се кандидира како независен

он беше на позиција да направи многу за нашата држава ,а што направи?
:icon_neut

Е ова е прашање на кое чекам веќе два дена одговор од поддржувачите на Керим...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom