iTouch или iPod?

Iori Yagami

What the fuck is WTF?!
Член од
7 мај 2008
Мислења
146
Поени од реакции
9
Me interesira vredi li da se zeme Itouch od 32GB? Non stop slusam muzika i slicno i mi treba epten dobar mp3/video player. Ima obicen Ipod od 160GB ama toj e obicen :) Znaci Itouch ili Ipod classic?

IPod_Touch_2.0.png

VS

ipod-classic-headphone.jpg

Реално,на 32 гига можеш да ставиш и повеќе од потребно песни.

160 гига е претеризам,освен ако не планираш нон-стоп да гледаш DVD филмови,кои сепак ќе ги енкодираш,и ќе зафаќаат по 80-100 мега секој.

Touch е постилски,со доволно меморија и поголем екран.
Само ако имаш и iPhone,ќе се буниш што е што насабајле :)

Размислувам да порачам да ми донесат од Америка за скоро iPod и се двоумам исто така меѓу touch со 16 гига (299$) и classic 120 гига (249$). А немам информација колку се движат цените на iPhone 3G во Америка, ама како и да е не би дал повеќе од 300$. Некој совет да се одлучам полесно, оти треба во рок од 5-6 дена да се одлучам. Иначе touch-от е закон, со акцелерометар, мултитач скрин итн итн итн...

Земи си iphone ке ти служи за се!16ГБ ти е доволно за све!

Iphone ima samo 16Gb, toa e malce prostor.

Реално 5 гига ти се повеќе од доволно за музика, ако ти е за нешто друго 16 гига пак е доволно. Инаку јас лично би идел за некој iPod nano или слично и на Nokia N95 за тие пари место на iPhone.

Овде во америка дури во школово кај што учам има wi-fi и има доста деца што имаат ipod и го користат интеренетот, а има доста голема екран, програми игрици итн. Тука е 220 долари за тој од 8 гб што е, во МК колку е?

ако е таму 220 долари тука сигурно е 220 евра

ако е таму 220 долари тука сигурно е 220 евра

Па не баш :)
Кога излезе одма iPod Nano 2gb ми го пратија од Америка и таму беше одприлика 200 долари, тука после 3 месеци стигна и беше 18000 денари :)

А ајфонот колку пари е од 16 гига (во Америка), оти неможев да најдам никаде на интернет цена.

Па не баш :)
Кога излезе одма iPod Nano 2gb ми го пратија од Америка и таму беше одприлика 200 долари, тука после 3 месеци стигна и беше 18000 денари :)

Како да не стигнал одма тука. Тикви со расол.
3 години му требаа,не 3 месеци. Ебаго.
Негооо, шо знам, досега имав Mini, Nano, и сега последно Touch.
Задоволна сум од Тачот, додуша ги немам пробано сите функции уште, релативно скоро го добив. Го немам пробано wi-fi-то и сл.

Како да не стигнал одма тука. Тикви со расол.
3 години му требаа,не 3 месеци. Ебаго.
Негооо, шо знам, досега имав Mini, Nano, и сега последно Touch.
Задоволна сум од Тачот, додуша ги немам пробано сите функции уште, релативно скоро го добив. Го немам пробано wi-fi-то и сл.

Очигледно не си барала добро, јас го добив мај-јуни, а тука го имаше септември некаде.

Во мисла сум да земам еден Itouch. Каде низ Скопјево освен во ГТЦ кај милениум и доле) се продаваат?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom