Италијанско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
Аха а то значи дека е нешто којзнај колку страшно и обично луѓето не паѓаат на такви фалој како да поминал чоек со шлепер преку нив :)

Реално кажано фалот не беше груб, да беше друг играч можи и ќе продолжеше без да падни. Жолтиот картон можи и да го доби поради претходно направени прекршоци, а и фаулираше од зад грб.

Недвед е најмалку крив за повредата на Фиго, толку му била среќата да се повреди на најнормален фудбалски старт.

Покрај натпреварот Интер - Лацио, само што го прекинаа и натпреварот Аталанта - Милан.

Tifosite na Atalanta se edni od najpocituvanite navivaci vo italija...Ni na Milan ni na Inter navivacite ne bea na The real football factories international...tuku samo na Juve,atalanta,roma i lazio....
Pozdrav do navivacite na ATAlanta za protestot

Tifosite na Atalanta se edni od najpocituvanite navivaci vo italija...Ni na Milan ni na Inter navivacite ne bea na The real football factories international...tuku samo na Juve,atalanta,roma i lazio....
Pozdrav do navivacite na ATAlanta za protestot

Хахааа, и јас спаѓам во овие :pipi:

Инаку мечот Аталанта - Милан е и дефинитивно одложен т.е. нема да се доигра, барем не денеска ...

Протестите се поради смртта на еден навивач на Лацио. Како шо прочитав во судир на навивачките групи на Лацио и Јувентус (најверојатно на Интер, ама така пишеше) некаде надвор од стадионите, интервенирала полицијата и во, како што пишуваше несреќен случај, беше застрелан еден навивач.

Дуелот Интер Лацио е одложен, шо значи ќе се одигра друг пат. А мечот Аталанта - Милан беше откажан некаде во 10тата минута по протестите на навивачите. Мислам дека понатамошно ќе се разговара за исходот на овај натпревар. Според мене ќе се преигра на друг термин, но секако постои можност и Милан службено да го добие мечот, како шо беше случај на мечот со Интер во ЛШ, исто прекинат од навивачите.

Иииии Парма води 1-0 против Јувентус!

И пак Јуве примија гол од пенал ...

- стрелец Гасбарони во 44-тата минута.

На официјалниот сајт на Милан пиши дека мечот е дефинитивно суспендиран и дека нема да се преигра. Претпоставувам ова значи службена победа од 3:0 за Милан.

Протестите се поради смртта на еден навивач на Лацио. Како шо прочитав во судир на навивачките групи на Лацио и Јувентус (најверојатно на Интер, ама така пишеше) некаде надвор од стадионите, интервенирала полицијата и во, како што пишуваше несреќен случај, беше застрелан еден навивач.

Дуелот Интер Лацио е одложен, шо значи ќе се одигра друг пат. А мечот Аталанта - Милан беше откажан некаде во 10тата минута по протестите на навивачите. Мислам дека понатамошно ќе се разговара за исходот на овај натпревар. Според мене ќе се преигра на друг термин, но секако постои можност и Милан службено да го добие мечот, како шо беше случај на мечот со Интер во ЛШ, исто прекинат од навивачите.
Да да.. нема логика тоа да биле навивачи на Јувентус.. тие на мрафка не газат.. од Интер беа тие..
Абе убо си пиши таму.. Имало инцидент помеѓу навивачки групи на Јувенту и Лацио и тие од Јувентус повикале полиција..
Види и на темата што ја отвори Јове има цели постови..

edit
Парма - Јувентус 2:1..
Фиорентина - Унинезе 1:2 гол и во фиренца..

Добро бе не збеснувај, мене куро ме боли и за на Јуве и за на Интер навивачите. Мислев дека се навивачите на Интер зошто то беше најлогично, се случи во Милано пред натпреварот Лацио - Интер. Од кај куро навивачи на Јувентус, мислев дека е грешка, ама ете сега прочитав на повеќе места и потврдувам дека беа навивачи на Јувентус.

Добро бе не збеснувај, мене куро ме боли и за на Јуве и за на Интер навивачите. Мислев дека се навивачите на Интер зошто то беше најлогично, се случи во Милано пред натпреварот Лацио - Интер. Од кај куро навивачи на Јувентус, мислев дека е грешка, ама ете сега прочитав на повеќе места и потврдувам дека беа навивачи на Јувентус.
Е па не знам кој збеснува.. Ама немам намера да се расправам сега за вакви работи.. кој и да биле за се е крива полицијата..

Парма 2-2 Јувентус
Црвен за Пасквал.. Фиорентина со играч помалку..

Навивачите на Јувентус иделе накај Парма овие од Лацио накај Милано се нашле во Арецо на бензинска ,овие од Лацио ги нападнале од Јувентус овие биле мала група и викнале полиција,џандарите дошле се створила калакурница пукнале го опалиле во врат човекот и тоа е.....бог да го прости

Фиорентина - Удинесе 1-2
Парма - Јувентус 2-2
Интер - Лацио одложена ...

Рома мора да победи вечерва :zlo:

Резултати од Серија А:
Фиорентина - Удинезе 1:2
Парма - Јувентус 2:2
Реџина - Џенова 2:0
Сиена - Ливорно 2:3
Торино - Катаниа 1:1
Интер - Лацио одложена
Аталанта - Милан прекината