Италијанско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
Фиорентина заврши 0-0 ...

1. Интер
2. Рома
3. Фиорентина
4. Јувентус
......
......
........

едит: што се однесува до мечот Наполи - Јувентус прегледајте ги фоткиве ...

- првиот пенал (нема добар агол, ама очигледно прво топката е исфрлена, според мене нема пенал) ...

1rigoreco0.jpg

- вториот пенал (судијата изгледа во овој момент глеал у небо ... )

2rigorebb7.jpg

И тоа Залајета ... екс играч на Јуве ги поеба, а требаше да попие жут!

едит: еве и видео ...

Хајлајтс (головите и досудените пенали) ...

Golem navivac sum na Inter!!!A omilen igrac od Inter mi e Zaneti!!!
Mislam deka sezonava pak ke bide Inter sampion!!!

Аталанта - Каљари 2-2
Фиорентина - Наполи 1-0
Интер - Џенова 4-1
Јувентус - Емполи 3-0
Палермо - Парма 1-1
Рома - Лацио 3-2
Реџина - Ливорно 1-3
Сампдорија - Милан 0-5
Сиена - Катанија 1-1
Удинезе - Торино 2-1

Очекувани резултати морам да кажам ...
Рома - Лацио е дерби и ништо не беше очекувано, ама се предвидуваше тесна победа на Рома и се оствари тоа ...

Сампдорија - Милан

Тука јас очекував тесна победа на Милан ама петарда им фрлија среде Џенова ... бравос!

1. Интер 24
2. Рома 21
3. Јуве 20
4. Фиорентина 20
5. Удинезе 18
.................
.................
.................
.................

Следно коло во недела од 15.00 часот на Телма Емполи - Рома

- од 20.30 дербито на Италија Интер - Јувентус ...

Пријатно :)

Сеа и на емполи ќе им го дадеме лошо. како што беше тоа против милан кога ги надигравме среде милано и нормално резултатот си дојде на место 0 - 1. Епа нормално е милан да се дрва оваа сезона, не може тим да се прави со играчи над 30 години а и овој преоден рок никакво засилување не купија.(ако ги рачунате емерсон и пато за јаки тогаш ок е) А и анџелоти баш за ништо не е крив оти не може да се очекува и повеќе од еден ваков тим на милан а и срамота е да игра ваков катастрофален фудбал без шанси. Но времето ќе покаже дали милан ќе се врати во трка за титулата или ќе остане да се бори за место во интертото куп.

И се надевам на кикс на интер против јувентус и да се вратиме на првата позиција по четвртото коло.

Мој тип
Емполи 0 - 2 Рома
Јувентус 2 - 2 Интер

Демек провоцираш нешто сеа, сакаш мангуп да се прајш. Мене бе брат куро ме боли, ко ќе ѕирнам јас во плакарот со трофеи ми се полни душата. Во најблиската историја Милан е најдоминантниот светски фудбалски тим, во последните 20 години има 14 учества во Лигата на Шампионите, најсилното светстко фудбалско натпреварување каде на тие што не им е местото ги газат со по 6-7 голови разлика. Од тие 14 учества дури 8 пати играл во финалето шо е повеќе од половина и дури неверојатни 5 пати го освоил најпрестижниот трофеј во фудбалот, шо е повеќе од било кои 2 екипи комбинирано. Милан за да го постигни ова ги надиграл и победил сите најдобри светски фудбалски тимови и гордо можи да му покажи среден прст на сите.

А Рома брат, Рома е надвор од класата на Милан. Кога Рома ќе го победи Милан тоа е најголем празник за нив, зошто го победиле светскиот шампион, најдобриот тим на светот. Рома за Милан е само уште еден тим, нешто незабележливо, ништо посебно.

За конкретниот натпревар немам шо многу да ти објаснувам, радвај се на победата, вакви минорни успеси за тебе ќе бидат максимумот.

Вака како тебе јаделе лајна многу и лани и пред тоа, со надеж дека еднаш ќе бидат во право. Тоа не се случи, Милан ги демантира сите чуствувајќи го вкусот на победата, а ваквите очајни серачи како тебе останаа со горкиот вкуз на фекалии во устата.

Демек провоцираш нешто сеа, сакаш мангуп да се прајш. Мене бе брат куро ме боли, ко ќе ѕирнам јас во плакарот со трофеи ми се полни душата. Во најблиската историја Милан е најдоминантниот светски фудбалски тим, во последните 20 години има 14 учества во Лигата на Шампионите, најсилното светстко фудбалско натпреварување каде на тие што не им е местото ги газат со по 6-7 голови разлика. Од тие 14 учества дури 8 пати играл во финалето шо е повеќе од половина и дури неверојатни 5 пати го освоил најпрестижниот трофеј во фудбалот, шо е повеќе од било кои 2 екипи комбинирано. Милан за да го постигни ова ги надиграл и победил сите најдобри светски фудбалски тимови и гордо можи да му покажи среден прст на сите.

А Рома брат, Рома е надвор од класата на Милан. Кога Рома ќе го победи Милан тоа е најголем празник за нив, зошто го победиле светскиот шампион, најдобриот тим на светот. Рома за Милан е само уште еден тим, нешто незабележливо, ништо посебно.

За конкретниот натпревар немам шо многу да ти објаснувам, радвај се на победата, вакви минорни успеси за тебе ќе бидат максимумот.

Вака како тебе јаделе лајна многу и лани и пред тоа, со надеж дека еднаш ќе бидат во право. Тоа не се случи, Милан ги демантира сите чуствувајќи го вкусот на победата, а ваквите очајни серачи како тебе останаа со горкиот вкуз на фекалии во устата.

Само да ти кажем дека ако си на час по историја не треба ич да зборуваме за оваа тема.
Него, ти се радуваш за титули што ги земале во 1950 година и сеа мене ми кажуваш милан е најјак и нешто слично.

Мене не ми е важно колку титули има рома и никогаш не би се радувал на титули ако би зеле пред 30 год. јас сега навивам за рома и сега ми е битно што ќе се случи и што се случува.
Рома и да отпадне во серија Б јас ќе навивам за нив и кога некој ќе ми рече во серија б е рома ќе пројдем со главата долу покрај него и не би му рекол сигурно дека пред 20 години рома зеле лига на шампиони или нешто слично.

А ти можеш слободно да ја земеш библијата и да почнеш да читаш од 1900 година па наваму. и мене си нашол да ми кажуваш мене кој бил најјак тогаш и кој земал титули.
Оффффф мочко ниеден оди засрами се бе, срам треба да ти биде да постираш на форумов за фудбал. Срамота е еден емполи да ве надигра среде милано и да ве победи 1 - 0, како што тоа го направи уште подобро Рома исто така со 1 - 0.
А сега оди прочитај некоја книга од околу времето на хитлер и кажи ми колку титули зеле милан и слично.
А еве и хајлајтс од натпреварот помеѓу милан - рома па пресудите кој имал повеќе шанси и повеќе од играта - [media]http://youtube.com/watch?v=9P0DnhwtXwY[/media]

Затоа секогаш ќе го примаш на секоја провокација од другите навивачи бидејќи не знаеш да признаеш дека милан во моментов се дрва.

Не биди смешен синко како можеш да ја споредуваш Рома со Милан билија не библија меѓународниот углед на Италијанскиот фудбал е заснован на Милан и неговите успеси.Титулите на Милан се тазе ако фаќаш МТВ си можел да примтиш дека од 2003 до 2007 земаа два пехара што се само фантазија за останатите клубови од Италија а конкретно за твојот и нешто неостварливо.
Милан дали е во криза или не осети Сампдорија вчера на домашен терен првенството е долго има време за сите да паднат во резултатски кризи и сите да се вратат шампион кој ке биде рано е да се каже.

Не биди смешен синко како можеш да ја споредуваш Рома со Милан билија не библија меѓународниот углед на Италијанскиот фудбал е заснован на Милан и неговите успеси.Титулите на Милан се тазе ако фаќаш МТВ си можел да примтиш дека од 2003 до 2007 земаа два пехара што се само фантазија за останатите клубови од Италија а конкретно за твојот и нешто неостварливо.
Милан дали е во криза или не осети Сампдорија вчера на домашен терен првенството е долго има време за сите да паднат во резултатски кризи и сите да се вратат шампион кој ке биде рано е да се каже.

da tuka si u pravo! ja ne naavivam za Milan,i ne samo so ne navivam tuku i gi mrazam!ama deka milan e najdobar tim u Evropa u posledni 20 god to a e tocno!vidi so koi igraci osvojuva Liga na sampioni! Milan e tim so pobednicki duh!Barca Chelsea i mn mn drugi imaat mnogu pojaki igraci od milan ama MILAN E MILAN!!neznam so da kazam najdobri se u evropa!!

da tuka si u pravo! ja ne naavivam za Milan,i ne samo so ne navivam tuku i gi mrazam!ama deka milan e najdobar tim u Evropa u posledni 20 god to a e tocno!vidi so koi igraci osvojuva Liga na sampioni! Milan e tim so pobednicki duh!Barca Chelsea i mn mn drugi imaat mnogu pojaki igraci od milan ama MILAN E MILAN!!neznam so da kazam najdobri se u evropa!!
Da recese u poslednite 5-6 OK.Ama Real ostavi pogolem beleg vrz fudbalot od Milan poslednive 20 godini.Moze ne osvoi poveke ama se rodia mnogu talenti,koi Real gi napravi zvezdi:wink:

Мене не ми е важно колку титули има рома и никогаш не би се радувал на титули ако би зеле пред 30 год. јас сега навивам за рома и сега ми е битно што ќе се случи и што се случува.

Затоа секогаш ќе го примаш на секоја провокација од другите навивачи бидејќи не знаеш да признаеш дека милан во моментов се дрва.

Актуелни европски супершампиони се Милан, а то беше пред 2 месеци на 30 Август. Не ти зборам јас за пред 30 години, за сегашноста ти зборам. Милан изгуби и од Емполи, а во Емполи играт половина од младите играчи на Милан кои не се избориле да играат во Милан, шо значи Емполи се далеку послаб тим од Милан, но успеаја да победат. Не победва секогаш подобриот, нема тим шо ги добил сите битки. Не е важно да се добие битката, важно е да се добие војната, а то е нешто шо не му пошло од нога на фудбалерите на Рома НИКОГАШ, а за фудбалерите на Милан то е реалност и им се случува многу често во последниве 20 години.

Немаш појма шо ќе ти се случеше брат ако не ме опоменеше Дивајн. Многу ми е симпатична и нејќам да му терам инает. Ја имаш среќата да бидиш поштеден, да ме верваш дека ќе се посерев на твојата нискоинтелегентна појава како шо никој досега не се посрал.

еееехххххххххх на времето Парма беше стварно екипа имаше се што има една голема екипа,али тоа е во прошлоста сега ќе се бориме за опстанок јбг зивот тоа ти е а за Милан па неможат цело време да се во топ форма али кога треба е тогаш да ги видиш па се се пензионери а ги тепаат како мали деца другине еве пр. лани на ман утд иако овие газеа налетаа на Милан и го попушија така да никогаш не го отпишувај Милан

Абе Милан ако сака да се врати на старите патеки, мора ова пензионериве да исчисти одма!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom