Италијанско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
Иако Роналдо спред мене ке биде најдобриот напаѓач што некогаш сум го видел не е ни он веке тоа што беше,годините,килограмите,парите,славата повредите на коленото си го прават своето:) така да милан според мене нема асален шпиц

Напад, напад ви треба. И тоа под итно. Во слична ситуација беше Интер пред некоја година кога го имаше Виери, Рекоба, Круз, Вентола и само Мартинс(кој немаше изиграно ни минута). Се старци и киксери. Сеа ако се опорави Роналдо на време ОК. Ако не лошо ви се пиши. Жила 100% се има дружено со Адри, исти симптоми покажуваа,т оваа некоја заразна болест е... зицероза. Пато ќе ви дојди дури во Јануар и милам дека му е рано т.е. прерано за да игра 1ва постава. Инзаги и тој една утакмица ќе го послужи среќата 3 утакмици нема топка да фати. И пак се ќе остани на Кака, и треба да се молите да ја има формата од лани. (се сеќавате на незапирливиот Роналдињо од пред 2 сезони? Каде е сега?)

Мене за во Интер конкретно од подготовкиве само Суазо ми прави мерак иако другиве се со далеку поголеми имиња од него..Суазо ме потсека на Мартинс некако:)

Е замисли да играат заедно Суазо(Џ. Гетлин) и Мартинс(А. Пауел):). Нема одбрана што ќе ги запрe, двата трчаат на 100 метри под 10.5 со топка! Могуче е за 2 години, Интер ќе можи да го откупи од Њукасл(50-50% поседуваат двата тима).

Е замисли да играат заедно Суазо(Џ. Гетлин) и Мартинс(А. Пауел):). Нема одбрана што ќе ги запрe, двата трчаат на 100 метри под 10.5 со топка! Могуче е за 2 години, Интер ќе можи да го откупи од Њукасл(50-50% поседуваат двата тима).

Интер воопшто не требаше да го дава...ке ни послужеше сезонава..

Мене за во Интер конкретно од подготовкиве само Суазо ми прави мерак иако другиве се со далеку поголеми имиња од него..Суазо ме потсека на Мартинс некако:)
Само што е многу покрупен, а ја има неговата брзина!

Ѕвер!!!

За сите шо ги интересираат младинските екипи во тек е некое првенство во Малезија на ред е четвртфиналето (интересен меч: Интер-Јуве)

Group Quarter Final -
Date Kick off # Match Venue Results
Tue 14 Aug 18:45 25 CR Flamengo v PSV Eindhoven Kuala Lumpur 1 - 0
Tue 14 Aug 20:40 26 FC Bayern Mьnchen v AC Milan Kuala Lumpur -
Wed 15 Aug 18:45 27 FC Barcelona v Manchester United FC Kuala Lumpur -
Wed 15 Aug 20:40 28 FC Internazionale v Juventus FC Kuala Lumpur -

Победникот од Интер - Јуве во полуфинале игра против победникот од Милан - Баерн

За сите шо ги интересираат младинските екипи во тек е некое првенство во Малезија на ред е четвртфиналето (интересен меч: Интер-Јуве)

Group Quarter Final -
Date Kick off # Match Venue Results
Tue 14 Aug 18:45 25 CR Flamengo v PSV Eindhoven Kuala Lumpur 1 - 0
Tue 14 Aug 20:40 26 FC Bayern Mьnchen v AC Milan Kuala Lumpur -
Wed 15 Aug 18:45 27 FC Barcelona v Manchester United FC Kuala Lumpur -
Wed 15 Aug 20:40 28 FC Internazionale v Juventus FC Kuala Lumpur -

Победникот од Интер - Јуве во полуфинале игра против победникот од Милан - Баерн

Има Димитар отворено ваква тема...

Ете денес ќе се игра и ТИМ купот па отворив тема, таму можеме да дискутираме за првата пресметка годинава, помеѓу титаните во Италијанскиот фудбал.

WOW, дури и Сержињо бил повреден. Па кога ќе влезеше тој во игра? Амброзини и тој е играч, ај жити се...појма нема батето, исто како сега јас да го форсирам Дакур(НЕ го бива Амброзини џабе го тупиш со него). Неста, да. Е toj недостасуваше во Милан, ама ете се погодија околностите и ја зедовте Лигата некој ви го оспори то? -НЕ!

Јас убо си кажав не збораме за целина, збораме за играчки кадар. За играчи на Интер се подобри а ти ако сакаш до утре пиши си за теории и други глупости. Нормално е дека Милан се поподготвени и по здружни како тим, па истите играчи играат заедно веќе 5-6 сезони, знаат секој како дише. Тоа е грешката на Интер, постојано е премногу активен на трансфер маркетот.

По чоек не ми се дискутира со тебе од шо врска немаш. Сержињо прва постава играше лев бек во Милан последните 2 години пред да се повреди, лани принудно играше Јанкуловски. Јас не го форсирам Амброзини, ти го омаловажуваш. Амброзини незнај да прај финти или да шутира, улогата шо ја има ја врши најдобро. Како шо кажа итар_пејо немам јас видено подобар играч во воздушен дуел, многу важен играч за прифаќање на топка во средината. Ти не го знајш збораш напамет, не го имаш ни гледано ни ништо.

Нормално е дека Интер имат подобри играчи како поединци, ама за разлика од Интер, Милан купува корисни играчи, а не атрактивни. И Милан лани беше 4 миљони евра ќар, за разлика од Интер кој беше 180 миљони евра зијан. Памет треба, не само пари, а Морати е најглупиот чоек на планетата шо води тим и го докажува тоа веќе 20 години, со потсмев гледа светот на него.

По чоек не ми се дискутира со тебе од шо врска немаш. Сержињо прва постава играше лев бек во Милан последните 2 години пред да се повреди, лани принудно играше Јанкуловски. Јас не го форсирам Амброзини, ти го омаловажуваш. Амброзини незнај да прај финти или да шутира, улогата шо ја има ја врши најдобро. Како шо кажа итар_пејо немам јас видено подобар играч во воздушен дуел, многу важен играч за прифаќање на топка во средината. Ти не го знајш збораш напамет, не го имаш ни гледано ни ништо.

Нормално е дека Интер имат подобри играчи како поединци, ама за разлика од Интер, Милан купува корисни играчи, а не атрактивни. И Милан лани беше 4 миљони евра ќар, за разлика од Интер кој беше 180 миљони евра зијан. Памет треба, не само пари, а Морати е најглупиот чоек на планетата шо води тим и го докажува тоа веќе 20 години, со потсмев гледа светот на него.

A hahaha :pos: :pos: :pos:

Јас сум немал врска. Јас да ти кажувам за твојот тим? Сержињо, природна позиција позиција крило, принудно вратен на лев бек. Сержињо играл прва постава бек?:pos: Serginho играл добро само на една утакмица од многу што сум ги гледал на Милан. Кога му сфирна гол на Толдо и имаше 3 асистенции(6-0) и тогаш играше лево крило како и во Сао Паоло и 90 посто од кариерата во Милан. Малдини и Калазе се менуваа на бековските позиции. Јас за разлика од тебе иако го мразам Милан(како што го мразиш ти Интер, сепак сум ги гледал 90 посто од утакмиците на росоњерите). Ти кажал колку и да е глув играч Амброзини, сепак е СРЕчко како Инзаги. 1000 пати ме има извадено в кладилница со голови во 90 мин(СРЕЌко). Јас ти реков дека невреди да го споредуваш со Пирло, Гатузо и Сидорф. Не е ни блиску до нив. Ајде јас да речам Цезар е подобар од Фиго, Виера, Станкович, Камбијасо.

За болдираното то е то, од вчера истото ти го зборам. За то барем се сложваме, освен за делот со 180 мил. кој си го прочитал но не си го запамтил. Интер не е во 180 м. во долгови, туку толку изнесуваше буџетот на Интер лани заедно со трансфери, плати, и реконструкцијата на стадионот Џ. Меаца.

Ете така...

Знам кај играше јас Сержињо порано не ми кажвај ти мене приказни, ни го имаш гледано ни ништо. Го гледаше само со Интер ко играл, две години играше лев бек во Милан, како зошто Анчелоти си знај. Ти остај во игрите како го пиши оригиналната позиција сега му е лев бек, а знај Анчелоти и крило да го игра па и крилен напаѓач, ама ова е ко ќе експериментира. И Кафу го игра во среден ред па то не значи дека то му е оргинална позиција.

Интер имаше 180 милиони евра загуба лани и токму за то беше статијата рекорд во Италија. Иначе сите појаки тимој работат во загуба, единствено Милан беа во ќар, само пордаи продажбата на Шевченко и освојувањето на Лига на шампиони.

Знам кај играше јас Сержињо порано не ми кажвај ти мене приказни, ни го имаш гледано ни ништо. Го гледаше само со Интер ко играл, две години играше лев бек во Милан, како зошто Анчелоти си знај. Ти остај во игрите како го пиши оригиналната позиција сега му е лев бек, а знај Анчелоти и крило да го игра па и крилен напаѓач, ама ова е ко ќе експериментира. И Кафу го игра во среден ред па то не значи дека то му е оргинална позиција.

Интер имаше 180 милиони евра загуба лани и токму за то беше статијата рекорд во Италија. Иначе сите појаки тимој работат во загуба, единствено Милан беа во ќар, само пордаи продажбата на Шевченко и освојувањето на Лига на шампиони.

Во кој игри жити се, пиши и јас сум видел дека играл во Сао Паоло лев бек? Јас колку шо памтам и во репрезентација играше крило и во Милан играше крило, а тоа што на десетина утакмици покривал како бек не менува ништо. И Занети игра сеа заден везен ама 10 години играше десен бек(таму кај шо играл цела кариера то му е негова позиција). Во случајов со Сержињо то е лево крило.

Не сум ги гледал МИлан, ок нема што да се расправам така нека биди. И да ти докажувам пак немам корист...невреди да трошам време за глупости.

Уште ова не биди упорен со тие 180 милиони, не си во право. Во тие 180 милиони беа вклучени 60 милиони од трансферите. 60тина милиони за плати 5-6 за реконструкција и другите беа онака во минус. Накрајот Интер беше некои 30 милиони во загуба.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom